WojtekM Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Jechałem kiedyś na Costa Brava do Hiszpanii, czyli trochę za Pireneje. No cóż, droga jest daleka. Musisz przejechać przez całe Niemcy i Francję. Pojedziesz przynajmniej 24 godziny, bez noclegu. W dodatku przejazd przez Francję kosztowny - autostrady Francuskie są bardzo drogie, a musisz przejechać całą Francję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Liczyłem kiedyś ile kosztowałby wyjazd do Andory busem na osobę i wyszło: Nocleg od osoby w apartach 4 osobowych 20 euro / noc =140 euro/7/ *4,3 = 600 zł Przejazd z Warszawy: 4800 km * 6 zł przy spalaniu 11 litrów daje = 2600 zł /8 = 330 zł Winiety / płyny 800/8= 100 zł Wynajem busa (2-3 lata werjsa long max dla 9 osób) 3500 zł /8 = 440 zł W sumie wyszło z wynajmem busa 1470 zł osoba plus karnet Zrezygnowalismy przez minimum 24 godziny tułaczki w busie i w sumie koszty ......... Pojechalismy busem do francji było taniej i też fajnie(karnet , apartamenty 4 os , przejazd wynajętym busem wyszło 1800 zł /os) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 58 minut temu, FerraEnzo napisał: Jak czasowo to wygląda ? Jakiś nocleg po drodze ? 23 godziny, bez noclegu, 5 kierowców- co 2 godziny zmiana, opłata za francuskie autostrady to ok 150 euro w obie strony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 13 minut temu, jodek1 napisał: Pojechalismy busem do francji było taniej i też fajnie(karnet , apartamenty 4 os , przejazd wynajętym busem wyszło 1800 zł /os) No i dobrze zrobiliście bo Grandvalira to 2 liga w porównaniu z ośrodkami w Francuskich Alpach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Gdy temat się pojawił to trochę posprawdzałem ofert w internecie i najtańsze co znalazłem do Andory to był taki pakiet: Wylot z Katowic lub Warszawy (różnica pomiędzy lotniskami coś koło 150zł) ze sprzętem narciarskim w cenie, transport z lotniska w Barcelonie do Hotelu w Encamp (stamtąd jest długa gondola w region Grandvalira, żadne trasy narciarskie nie schodzą w stronę miejscowości Encamp) 7 nocy w hotelu w pokoju 2os z wyżywieniem HB. Najtańszym terminem był 4-11 marca, wychodził po 1830zł za osobę bez karnetu (karnet 6dniowy na cały region 249e więc trochę ponad 1000zł) Dopłata do zakwaterowania w pokoju 1os około 300zł. Inne terminy trochę droższe. Hotele w innych miejscowościach trochę droższe, kilka mieściło się w cenach do 2500zł za osobę bez karnetu. Zdecydowanie drożej w El Trater i Soldeu ponad 3000-3300zł za osobę bez karnetu. To były ceny sierpniowe więc teraz na pewno poszły w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 4 godziny temu, Jeeb napisał: Nie poddawaj się, w ubiegłym sezonie jeździłem w Andorze przez 6 dni za 520 juro (spanie, skipas, dojazd autem) 4 dni w aucie ? Za te dwa extra dni w pracy mozna zarobic na samolot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 2 godziny temu, Jeeb napisał: No i dobrze zrobiliście bo Grandvalira to 2 liga w porównaniu z ośrodkami w Francuskich Alpach Zależy których Jeśli mówimy tu o ośrodkach francuskich pierwszoligowych,jak 3 doliny,La Plagne czy świetne L.Espace Killy to pełna zgoda Ale już te drugo ligowe Francuskie jak choćby Serre-Chevalier to jak dla mnie zdecydowanie Andora Oczywiście samolotem dla mnie nie ma innej opcji,no chyba że bym startował z Francji,najlepiej południowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Gdybym dzis kupil lot do Barcelony na merzec to aktualna cena to 120 euro. Sprawdzalem przez Momondo. Lot z Norwegian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 5 godzin temu, Jeeb napisał: 23 godziny, bez noclegu, 5 kierowców- co 2 godziny zmiana, opłata za francuskie autostrady to ok 150 euro w obie strony W roku 2002 podróż samochodem w obie strony, Żywiec - Tossa de Mar 1350zł plus dwa noclegi 2*95€ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 4 godziny temu, marcinn napisał: Ale już te drugo ligowe Francuskie jak choćby Serre-Chevalier to jak dla mnie zdecydowanie Andora Faktycznie dobry przykład bo ośrodki są porównywalne, u mnie wygrywa jednak Serre-Chevalier - dłuższe trasy - zdecydowanie większe deniwelacje - więcej możliwości pozatrasowych - do wszystkich miejscowości w dolinie da się zjechać na nartach - brak ruskich pijanych narciarzy - możliwość odwiedzenia innych atrakcyjnych ośrodków na tym samym skipasie 2 godziny temu, artix napisał: Gdybym dzis kupil lot do Barcelony na merzec to aktualna cena to 120 euro. Sprawdzalem przez Momondo. Lot z Norwegian. kupiłeś ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Nie, na chwilę obecną nie mam jeszcze zdania czy jestem zainteresowany tym wyjazdem. Wszystko zależy kto i ile będzie chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 20 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Tu nie chodzi o Andorę, ale o możliwość spotkania się w tak doborowej grupie zapaleńców. 20 godzin temu, Piotr_67 napisał: I znów Góralu "Mam tak samo jak ty..." Pozdrawiam I ja tak mam, choć też bardzo mnie ciągnie w tamte strony... Jeszcz nie "mówię głośno", ale też mogę wypaść ze względu na nieoczekiwane problemy z pracą. Najwyżej pozostanie nam piwsko na Pilsku, najlepiej na tourach... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Zaprzyjaźniony ze mną Mod wymyślił,że temat można zamknąć chyba. Nie rozumiem go.Nie chciałby znowu w Pireneje jechać. Choćby przez Gdańsk jak ostatnio. Ja bym chciał,...choćby przez Gdańsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 52 minuty temu, MB napisał: Zaprzyjaźniony ze mną Mod wymyślił,że temat można zamknąć chyba. Nie rozumiem go.Nie chciałby znowu w Pireneje jechać. Choćby przez Gdańsk jak ostatnio. Ja bym chciał,...choćby przez Gdańsk. Nie twierdze ze ludzi na to nie stac, ale cena za trzy osoby czy cala rodzine nie nalezy do atrakcyjnych. Uwazam ze temat umrze smiercia naturalna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Nie wnikając w szczegóły w związku z tym, że oferta nie spotkała się z zainteresowaniem zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi