JC Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 W trakcie naszego spotkania na Babiej powstał pomysł wspólnego wyjazdu na narty w Pireneje. Pisze Pireneje, bo - możemy pojechać do Andory lub Hiszpanii. Wstępny termin wyjazdu ustalony został na marzec 2017. Jeżeli będę wiedział ile osób będzie zainteresowanych takim wyjazdem, dzięki pomocy moich przyjaciół w Hiszpanii postaram się przygotować ciekawą ofertę. Zgłaszać się trzeba szybko, bo chodzi nie tylko o ofertę noclegów, ale także o rezerwację biletów lotniczych. Założenie jest takie, że oferta będzie zawierać: przelot, transport, zakwaterowanie, wyżywienie i skipassy. Długość pobytu 7 dni. Kto chętny? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 Dwie osoby. Ja i Ania. Ale wszystko zależy od kosztów. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Trochę z żonką czujemy się prowodyrami całego "zamieszania" więc w zasadzie mój post to formalność :smile: Czyli 2 osoby są chętne. No jeśli cena będzie rozsądna :biggrin::biggrin: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 No i ja z żonką Choć z żonką muszę jeszcze pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Gdybym mógł to bym pojechał... Nawet na koniec świata! Ale "stare" forum przypomniało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Oczywiście ja i Paula wstępnie piszemy się na tę imprezę. Również wszystko zależy od kosztów...ale te myślę, że nie będą odbiegały od przeciętnych nart w Alpach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Kto jeszcze, bo przy tak małej grupie będą większe koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Wstępnie zgłaszamy swój udział z żoną, chyba że koszty przerosną nasze oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Kto jeszcze' date=' bo przy tak małej grupie będą większe koszty.[/quote'] Ja wraz z żoną, jeśli poprzedni post się nie pojawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Jest możliwa opcja zakwaterowania 1os? Jeśli tak to wstępnie byłbym chętny jeśli cena będzie ok. Jestem właśnie na etapie szukania/planowania jakiegoś wyjazdu na narty w Alpy. A Pireneje brzmią równie dobrze. Wybór miejsca między Grandvalira / La Molina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 JC , możesz podać orientacyjne koszty takiego wyjazdu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2016 Cześć ........ Kto chętny? U nas sytuacja jest nieco inna. Planujemy w tym roku jakieś fajne narty a marzec w Hiszpanii lub Andorze brzmi smakowicie. Niestety do zagospodarowania są cztery osoby - dwie dorosłe (ja i Ewka) i nasze dzieci (14 i 12 lat). W związku z tym bardzo dużo zależy od ceny. czy byłbyś w stanie na dzisiaj podać jakieś progi w zależności np. od ilości zainteresowanych osób? Miałbym też pewnie dwie lub cztery osoby chętne z mniej aktywnych forumowiczów. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Wstawiam ofertę narciarskiego wyjazdu WZF w Pirenejach. Poniżej znajdziecie kilka hoteli w kilku ośrodkach narciarskich oraz linki do opisów stacji. Oferta została przygotowana w założeniu, że pojedzie ok. 20 osób lub więcej. Do cen należy doliczyć przelot do Hiszpanii. Ceny z osobę w pokoju dwuosobowym z wyżywieniem i transferem z/do lotnisko. La Molina&Masella ( terminy koniec lutego, początek marca ) http://nartywpirenejach.pl/pireneje-katalonskie/alp-2500-la-molina-masella/ Hotel Solineu 3*S http://nartywpirenejach.pl/tour/hotel-solineu-3/ dla nas jak 4*;) Blisko gondoli w cenie spa, siłownia itp śniadania i obiadokolacje z napojami wliczonymi Skipass 6 dni ALP2500 (połączona La Molina + Masella) cena za osobę w DBL : 760€ Hotel Guitart La Collada 4****, oddalony od stacji 10min jazdy http://nartywpirenejach.pl/tour/hotel-guitart-la-collada-4/ w cenie spa ( bez zabiegow oczywiscie ) sniadania i obiadokolacje z napojami wliczonymi trf in out Skipass 6 dni ALP2500 (połączona La Molina + Masella) cena za osobę w DBL : 855€ Vallnord (ANDORA) http://nartywpirenejach.pl/andora/vallnord/ Hotel Magic Massana 4**** ( 12-19.03.2017 ) http://nartywpirenejach.pl/tour/hotel-magic-massana-4/ śniadania i obiadokolacje (napoje do kolacji dodatkowo płatne) Skipass 6 dni na wszystkie 3 stacje Vallnord (Pal, Arinsal,Arcalis) cena za osobę w DBL : 750€ Hotel Rutlan 4**** ( koniec lutego lub marzec ) http://nartywpirenejach.pl/tour/hotel-rutllan-spa-4/ śniadania i obiadokolacje ( napoje do kolacji dodatkowo platne) Skipass 6 dni na wszystkie 3 stacje Vallnord (Pal, Arinsal,Arcalis) cena za osobę w DBL : 890€ Baquiera -Beret (12-19.03.2017) Chalet Bassibe 4**** http://www.aa-hoteles.com/bassibe.html sniadania i obiadokolacje (napoje do kolacji dodatkowo płatne) Skipass 6 dni cena za osobę w DBL : 1395€ Formigal ( 5.03 -12.03.2017 ) http://nartywpirenejach.pl/pireneje-aragonskie/formigal-panticosa/ Hotel Nievesol 3*** http://nartywpirenejach.pl/tour/hotel-nievesol-3/ śniadania i obiadokolacje (napoje do kolacji dodatkowo płatne) Skipass 6 dni cena za osobę w DBL : 785€ Hotel ABBA Formigal 4****S http://www.abbaformigalhotel.com/en/estandar.html śniadania i obiadokolacje (napoje do kolacji dodatkowo płatne) Skipass 6 dni cena za osobę w DBL : 985€ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Dnia 11.10.2016 o 20:02, JC napisał: Do cen należy doliczyć przelot do Hiszpanii. Przepraszam że się wtrącam ale nie prościej by było wykupić kompletny wyjazd wraz z przelotem ? http://www.infoski.pl/grandvalira/camping-casal-mobile-homes/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 19 minut temu, Jeeb napisał: Przepraszam że się wtrącam ale nie prościej by było wykupić kompletny wyjazd wraz z przelotem ? Bo ja wiem ,może wyjdzie troszkę taniej,ale bez wyżywienia i trzeba wyhaczyć wcześniej tańsze bilety lotnicze Hmm,myśmy z Jackiem właśnie lecieli z tego biura co podałeś i byliśmy b.zadowoleni Wszystko tip-top,od transportu po hotel Tu poczytasz troszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 40 minut temu, marcinn napisał: trzeba wyhaczyć wcześniej tańsze bilety lotnicze Jak wyhaczysz to napisz proszę o tym na forum. Właśnie sprawdzałem na stronie Wizzaira, lot z Katowic do Barcelony w marcu 2017 od niedzieli do niedzieli kosztuje ze sprzętem ok 2500 PLN Byłem na przełomie stycznia i lutego w Grandvalira a teraz interesował by mnie ośrodek cyt: Baquiera -Beret (12-19.03.2017) cena za osobę w DBL : 1395€ ale cena jak dla mnie zaporowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 (edytowane) Kurczę nie zrozumieliśmy się Może ja źle napisałem.Mieliśmy cały wyjazd organizowany przez biuro. Nic nas nie obchodziło. No może tylko dojazd do lotniska i ważne dokumenty do odprawy Edytowane 13 Październik 2016 przez marcinn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Ceny mogą skutecznie zmniejszyć frekwencję tego WZF ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 8 minut temu, artix napisał: Ceny mogą skutecznie zmniejszyć frekwencję tego WZF ? Nie marudź tylko do Prowidenta 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 2 godziny temu, artix napisał: Ceny mogą skutecznie zmniejszyć frekwencję tego WZF ? Otóż to, moje możliwości przerosły. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 9 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Otóż to, moje możliwości przerosły. Nie poddawaj się, w ubiegłym sezonie jeździłem w Andorze przez 6 dni za 520 juro (spanie, skipas, dojazd autem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Otóż to, moje możliwości przerosły. Góralu drogi, za klasykiem "Mam tak samo jak ty...." Trochę drogo. Wiem że 4 gwizdki itp, ale z dolotem to wyjdzie około 1000E za osobę a nas dwóch jest Dostałem od kumpeli z biura taką ofertę: * Cena całkowita: Dorosły: 2199.00 PLN (12.10.1986) Dorosły: 2199.00 PLN (12.10.1986) Podróż tam: Wylot z: Warszawa do Barcelona dnia: 11.03.2017 Powrót: Wylot z: Barcelona do Warszawa dnia: 18.03.2017 Zakwaterowanie: Pok. 2 os. Hotel w mieście: Andora Wyżywienie: 2 posilki Opis oferty:: Otoczony malowniczymi górami, położony w samym centrum Andory, dobrze skomunikowanej ze strefami narciarskimi Vallnord i Grandvalira, do których można dojechać autobusem. Stolica Andory to również bogata oferta apr?s ski: liczne bary, restauracje i sklepy wolnocłowe oraz centrum Spa Caldea - znakomite miejsce na relaks i odpoczynek. W hotelu do dyspozycji Gości jest siłownia i centrum wellness z sauną i łaźnią turecką, a na hotelowym tarasie można się zrelaksować w promieniach zimowego słońca i rozkoszować pięknym widokiem na góry. Przestronne i funkcjonalnie wyposażone pokoje superior mogą pomieścić nawet 4 osoby. Położenie:: ok. 500 m od centrum ANDORY, ok. 20 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 2,4 km od Spa Caldea; ok. 210 km od portu lotniczego w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 30 m od hotelu (Funicamp/2 EUR). Wyciągi narciarskie:: ok. 9,9 km od gondoli do strefy narciarskiej Vallnord (bezpłatny skibus dla posiadaczy skipassów), ok. 10 km od strefy narciarskiej Funicamp-Encamp (Grandvalira), dojazd autobusem. Hotel:: czterogwiazdkowy, zbudowany w 1990 r., odnowiony w 2001 r., 95 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 2 windy, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna, dania wegetariańskie, bar; przechowalnia sprzętu narciarskiego (depozyt), sala telewizyjna; taras z widokiem na miasto i góry, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: sejf w recepcji, pralnia, parking, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard. Pokój: Standardowy:: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon; Superior:: 2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 23-30 m², łazienka (prysznic z hydromasażem, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.Sport i rozrywka:: pokój gier; za opłatą: siłownia, centrum wellness: sauna, łaźnia turecka, masaże. Kontakt:: 00376/803111, www.hotelcervol.com Gratis:: Wi-Fi Po moich obliczeniach (karnet kosztuje 6dni 249E) to daje kwotę za całość około 760E za osobę. Czyli razem za dwie 1520E czyli coś około (euro przyjąłem 4,3zł) 6550zł. I to też nie jest tanio (mówię tu o sobie). Chyba pozostanie mi "nasza" kochana Austria. Pozdrawiam Edytowane 13 Październik 2016 przez Piotr_67 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Tu nie chodzi o Andorę, ale o możliwość spotkania się w tak doborowej grupie zapaleńców. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 I znów Góralu "Mam tak samo jak ty..." Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 2 godziny temu, Jeeb napisał: Nie poddawaj się, w ubiegłym sezonie jeździłem w Andorze przez 6 dni za 520 juro (spanie, skipas, dojazd autem) Trochę OT, ale muszę zapytać. Jechałeś autem do Andory ? Jak czasowo to wygląda ? Jakiś nocleg po drodze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi