leitner Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 PS Leitnera pewnie jeszcze nie było na świecie:laughing: :biggrin: Hahaha Nie, ale "byłem już w planach" :wink: (fotki pewnie z lutego/marca 1998?) Jak dla mnie najlepsze są ostatnie zdjęcia z mnóstwem kolejek i wyciągów. Miód! Oj kusicie Alpami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 :biggrin: Hahaha Nie, ale "byłem już w planach" :wink: (fotki pewnie z lutego/marca 1998?) 2 i 3 maja 1998 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Śniegu mieliśmy pod dostatkiem JurekByd z Wujotem omawiali już plany na przyszły rok Narto-terroryści dali sobie upust na zaśnieżonych polach... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Nierozłączna trójka Niektórzy to nie tylko zjeżdżali, ale nawet latali na nartach... Ja też tam byłem, choć tylko w roli reportera.... The end. Pozdrawiam serdecznie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 (edytowane) Mariusz!Wielkie dzięki - bawiłem się podwójnie: raz gdy razem nartowaliśmy a drugi raz czytając forum. Takimi relacjami i zdjęciami zasługujesz na miano Pierwszego Propagandzisty - jestem pewien, że miejsce w busie dla Ciebie zawsze się znajdzie! Jeszcze parę słów o Kicusiu z punktu widzenia off piste. Można wyróżnić tutaj dwie części - górną: dość połogą i mało urozmaiconą oraz, po wyraźnym przełamaniu, zdecydowanie stromszą i urozmaiconą dolną. Deniwelacja ośrodka to 1050 m. Poniżej jest obszerny fragment dolnej części - to czego brakuje jest najciekawsze i najbardziej strome.Na całym obszarze jest kupę możliwości freeridowania, najlepsze są te w dolnej części (choć ze względu na warunki najwięcej pojeździliśmy na X1, zaliczyliśmy jeszcze X2, X3)Wadą systemu są kolejki do gondolki, która jest dość kluczowa dla funkcjonowania całości. Dość niespodziewanie, jak na koniec sezonu, 3 z 4 dni udało się spędzić na offpiste a wtorek na Kicusiu był naprawdę przyjemny. Po raz pierwszy zanotowałem w naszej ekipie sytuację gdy kolega jeżdżący po trasach nie miał towarzystwa do jazdy bo reszta freeridowała :laughing:. A jeszcze parę lat temu w ekipie trudno było znaleźć kogoś do offpiste...PozdroWiesiek Edytowane 3 Maj 2016 przez Wujot 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 4 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Przez takie towarzystwo dałbym się porwać na koniec świata, a jeśli nie na koniec to "chociaż" do Norwegii. To była najcudowniejsza 4- dniowa przygoda narciarska w moim życiu. Ciekawe czy uda się jeszcze kiedyś coś tak fantastycznego przeżyć? Zaczynać freeride z tak wytrawnymi specjalistami to prawdziwa przyjemność. Zapewne będę miał kłopot teraz wrócić na ratrakowane trasy. Czy będzie mnie to jeszcze interesować, co ze ściganiem na tyczkach? W tej chwili nie wiem. Przecież są jeszcze skitoury, też kapitalne nartowanie. Mam nad czym przez letni sezon myśleć. Jeszcze raz wam dziękuję za to kapitalne nartowanie - Wiesiek, Jurek, Arek, Boguś, Jacek i Tomek. Pozdrawiam serdecznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Hintertux Został mi niewykorzystany dwu dniowy karnet na Hintertuxer Gletscher do 08.05. Będzie ktoś może 7 i 8 maja na Tuxie? A może już ktoś tam jest? Ja wyjeżdżam jutro wieczorem. Ciekawe jak tam możliwości off piste o tej porze? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Zjazd wzdłuż ściany Kaserera powinien być jak najbardziej. To całkiem fajny kawałek choć trochę krótki i może być przejeżdżony. Na 1 i 1a niestety nie możesz liczyć. W ogóle - to nie jest jakiś off pistowy lodowiec. Życzę dobrej zabawy i 30 cm świeżego opadu. pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Zjazd wzdłuż ściany Kaserera powinien być jak najbardziej. To całkiem fajny kawałek choć trochę krótki i może być przejeżdżony. Na 1 i 1a niestety nie możesz liczyć. W ogóle - to nie jest jakiś off pistowy lodowiec. Życzę dobrej zabawy i 30 cm świeżego opadu. pozdro Wiesiek Proszę zapiąć pasy... będzie relacja ,Mariusz jest w drodze na Hintertux'a.:cheerful: Z mojej strony skromnie...jutro pętla rowerkiem wokół góry Ślęża:rolleyes:: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi