Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Chopok jeszcze żyje

johnny_narciarz

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro miałeś przeprosić - dlaczego tego nie zrobiłeś przez cały dzień? Czekałem...

Byłeś aktywny na forum - pisałeś również w tym temacie...

O moim działaniu powiadomiłem Cię. Wyjaśniłem również w prywatnej korespondencji motywy swojego postępowania.

Czy dopiero po przyznaniu negatywnej reputacji się otrząsnąłeś?

PS. Jeśli masz nadal jakiś problem sugeruję zwrócić się do mnie na PW.

Czekałem aż się odniesiesz do mojego postu nr. 81. Niestety się nie doczekałem.Za to po powrocie z rowerowej wycieczki puściłem dwa posty,a następnie przeczytałem o daniu mi czerwieńca.Myślałem początkowo,że to tylko taki element nacisku,żeby pogadać,ale sprawdziłem i faktycznie jest. Może w to nie uwierzysz,ale nie wiedziałem,że tym postem czułeś się urażony,bo nic złego tam nie napisałem. Dziwię się też,że tak Cię wrzuta Mitka zabolała. Na bezsensowną dyskusję,zareagował wrzucając bezsensownego posta. Część zrozumiała,część dała się wkręcić. nie sądzę,żeby miał ochotę kogoś dzielić czy obrażać. Tak uważam.

Sorry,jest późno.Jutro możemy kontynuować.

PS.Wrzuciłem uzasadnienie czerwieńca,bo może na niego zasługuję? Po prostu bez bicia poddaje się ocenie...

PS2. Spokojnie,ja nie jestem mściwy i Ci nie oddam.

Sorry,jest późno.Jutro możemy kontynuować.

Maciek nie zamierzam więcej z Tobą dyskutować publicznie - powtórzę, masz nadal jakiś problem dzwoń, pisz PW, na FB gdzie chcesz - znamy się od lat i znasz do mnie namiary.

Jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy tego typu sprawy załatwiać w inny sposób - próbowałem zresztą to robić, pisząc do Ciebie w formie prywatnej korespondencji. Niestety nie udało się.

Jeszcze raz wszystkich przepraszam za te kilka ostatnich postów i kontynuowanie publiczne mojego z Maćkiem sporu.

Panowie, co z Wami?

Mariusz, Maciek... jeszcze miesiąc temu jeździliśmy razem na nartach, a tu skaczecie sobie do gardeł?

Ludzie opamiętajcie się!

Każdy jeździ tam gdzie lubi, na czym lubi i z kim lubi. Jego prawo. Forum powstało, aby wymieniać opinie, doświadczenia, poznawać ciekawych ludzi... nie po to, aby sobie, czy komuś coś udowadniać.

• Like 7

Cześć

Po pierwsze - mój post nie był bezsensowny tylko - jak widać po reakcjach i emocjach - bardzo sensowny. Z założenia był wkrętka o czym od razu wiedzieli ludzie, którzy chociaż trochę mnie znają i czytają moje posty ze zrozumieniem.

Po drugie - skoro rozmowa zaczęła się publicznie to warto ja publicznie dokończyć a nie przenosić na niwę prywatną i tam dawać upust frustracji lub knuć prywatne gierki. Uważam takie postępowanie za absolutny brak klasy a już dawania jakichś reputacji, czerwieńców itd. zazwyczaj anonimowych za objaw tchórzostwa.

Po trzecie - jakby ktoś był tak durny albo miał tak złą wolę to informuje, że odkąd jestem aktywny na forach narciarskich zawsze byłem rzecznikiem tezy, że narciarstwo jest jedno i nieważne gdzie się je uprawia i tępiłem wszelkie przejawy dążenia do dzielenia narciarzy na lepszych czy gorszych ze względu na miejsce jego uprawiania - można sprawdzić - więc jeżeli ktoś z kolegów ma inne zdanie co do moich intencji lub poglądów to musi je zweryfikować albo powiedzieć mi w twarz, że jestem zwolennikiem podziałów w narciarskim światku w oddzielnym temacie to podyskutujemy - otwarcie a nie w ukryciu.

Po czwarte - w swoich postach prezentuje swoje poglądy w taki sposób jak mi się podoba i jeżeli ktoś chce na ten temat porozmawiać to zapraszam do otwartej rozmowy z moim udziałem bo nie lubię knucia, obmawiania, podziemnego PR i szargania mojego imienia ( Ci co mnie znają wiedzą, że Mitek to moja oficjalna ksywka od dziecka i nawet w czasie ślubu tak się do mnie ksiądz zwracał :)). Uważam takie postępowanie jako objaw skrajnego braku szacunku.

Pozdrowienia

Tyle

• Like 5

Panowie, co z Wami?

Mariusz, Maciek... jeszcze miesiąc temu jeździliśmy razem na nartach, a tu skaczecie sobie do gardeł?

Ludzie opamiętajcie się!

Każdy jeździ tam gdzie lubi, na czym lubi i z kim lubi. Jego prawo. Forum powstało, aby wymieniać opinie, doświadczenia, poznawać ciekawych ludzi... nie po to, aby sobie, czy komuś coś udowadniać.

:applause:

nie bawmy się w naszych "polityków" bo to niestrawne

koniec OT

• Like 2

Tutaj kłótnia się zaczęła,więc tu zakończę. Niestety dalej nie doczekałem się odpowiedzi,a jedynie czegoś w rodzaju wymijajacego moralizowania - nie szkodzi.

Mariusz,nie wiem jak w ogóle mogłeś pomyśleć,że chce Cię obrazić czy coś w tym rodzaju?

Nawet jeśli gdzieś używam mocniejszych słów,to nie po to,żeby przyrownywac Cię do zwierzęcia, tylko żeby zwrócić na coś uwagę. Najwidoczniej w niektórych kwestiach się nie rozumiemy,ale w końcu,jak sam napisałeś,wszyscy jestem trochę inni. Jeśli wcześniej Cię gdzieś urazilem,trzeba było to wskazać i ewentualnie uzasadnić.

Jeśli gdzies Cię urazilem,to Cię najmocniej przepraszam!

Tu na forum,a nie po kątach. Nigdy nie chciałem obrażać ani Ciebie,ani kogokolwiek. Po raz kolejny wychodzi jak niedoskonałe jest słowo pisane.

Przepraszam również całe Forum za całe zamieszanie!

Może czasem należało nic nie pisać,a ewentualnie podyskutować o tym w miłej atmosferze przy kolenym spotkaniu.

Cóż,nieomylny nie jestem.Gdybym wiedział,że się przwroce,to bym nie wstawał.

Pozdrawiam.

PS.Chyba powinienem odpocząć od Forum.

PS2.Cieszę się,że Mitek wyjaśnił dokładnie o co mu chodziło. Jeśli nadal Cię boli ten dzięks,to go usunę.

• Like 5

Na Chopoku zima w pełni nawet na dole, kto to wymyślił żeby zakończyć sezon:eek: Zwolniłbym gościa. Mogli mieć świetny PR na przyszły sezon, że jeżdżą od początku grudnia do weekendu majowego:stupid:

Maciek wybierz się na skiturach żeby odreagować:biggrin: Żona do pracy Ty na narty:cool::

PS Maciek odpoczynek od forum... ma to sens? Wszyscy Cię tutaj lubią:) A w życiu tak jest, że czasami są jakieś niepotrzebne spiny, zaciśnij zęby i odlej temat. Za dużo jest innych zmartwień żeby takimi pierdołami się przejmować.

Edytowane przez przemo_narciarz
PS
  • Like 3

Na Chopoku zima w pełni nawet na dole, kto to wymyślił żeby zakończyć sezon:eek: Zwolniłbym gościa. Mogli mieć świetny PR na przyszły sezon, że jeżdżą od początku grudnia do weekendu majowego:stupid:

a tam już też zamknęli imprezownię czy coś jeszcze działa? w PL na majówkę zapowiada się zimnica, więc może trzeba się bujnąć na Chopok? w maju jeszcze nie jeździłem na nartach :happy:

Gdybym wiedział,że się przwroce,to bym nie wstawał.

Maciek, gdyby dzieci miały takie podejście to byśmy wszyscy byli inwalidami :). Trzeba wstać otrzepać "dupsko" i iść dalej! :)

Ale myślę, że tego tematu nie ma co ciągnąć dalej, tak jak pisałem wcześnie i Ty już zwróciłeś uwagę na niedoskonałości słowa pisanego - takie tematy to można poruszyć przy piwie! np. na Kosodrevinie :P:)

No i jak już przemo zauważył zima wróciła w pełni! wczoraj przybyło podobno 20cm, dzisiaj w nocy sypało, i dalej dokłada!

No nic u nas ma być zimno więc chyba pakuje w piątek narty i spędzę tam 3-4dni :). Ośrodek zamknięty? :) super! wszystkie trasy moje :D. Szkoda tylko, że zagrożenie skoczyło do góry na 2, ale może chociaż te dwa łagodniejsze żleby uda się zjechać.

Jakby ktoś się wybierał to dajcie znać :)

Pozdrawiam

Tomek

• Like 1

Odpowiedź w sprawie weekendu majowego:

ďakujeme za Váš email.

V prípade, že dňa 30. 4. 2016 navštívite stredisko Jasná Nízke Tatry

s lyžami, vývoz lanovkou Vám bude umožnený. Taktiež sa budete môcť

lyžovať, avšak zjazdovky sa už v tomto termíne upravovať nebudú. V

prípade, že vlastníte sezónny skipass, ten je platný do 30. 4. 2016, v

nedeľu 1. 5. 2016 už fungovať nebude.

Pre prípadnú zmenu nás však kontaktujte ešte v piatok, prosím.

S pozdravom a prianím pekného dňa

• Like 3

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale w sobotę kolejki będą działać (pewnie wybrane czyli tylko funitel), ale w niedziele już nie działa skipass?

Tak, dokładnie sezonówka będzie działać do 30.04. Napisałem prośbę o doprecyzowanie dokładnych godzin jazdy, bo zakładając wjazd biedronką i później funitelem zajmuje to ok 15-20 min czyli akurat praktycznie drugie tyle na zjazd:) Z tego co zrozumiałem trasy nie będą "edytowane" czyli ratrakowane. Zastanawiam się jedynie ile śniegu dosypało. Moje nartki polecą w puchu więc zastanawiam się poważnie nad sobotą...

Johnny, Mariusz, chyba po wszystkich bym się spodziewał takiej kłótni, ale nie po Was! :eek: Co ta wiosna robi z ludźmi...

Co do sedna tematu, to teraz tak sobie pomyślałam, że się chyba mu nie dziwię. Przyjeździe chociaż 2-3 razy na stok o dł. 200m. Po 4h takiej jazdy przez kilka(naście) dni w sezonie chce się w końcu pojechać na stoki z "najwyższej półki" z gwarancją dobrych warunków. Niestety Chopok takiej gwarancji nie daje (z wyjątkiem marca).

Teraz trzeba tylko czekać na taką zimę, że warunki na Chopku będą dorównywały tym z Alp :wink:

Pozdrawiam Was serdecznie

Edytowane przez leitner
  • Like 2

chce się w końcu pojechać na stoki z "najwyższej półki" z gwarancją dobrych warunków.

Jak się chce mieć gwarancje warunków to trzeba by tylko do Włoch jeździć, w Austrii niestety żadnej gwarancji nie ma. Za każdym razem jak tam jestem to albo grzeje śnieżycami albo wieją huraganowe wiatry, a zwykle wybieram się w styczniu bądź lutym, jak są ferie. Więcej miałem ostatnimi laty dobrej pogody i warunków w Polsce niż w rzeczonej Austrii.

Johnny, Mariusz, chyba po wszystkich bym się spodziewał takiej kłótni, ale nie po Was! :eek: Co ta wiosna robi z ludźmi...

Co do sedna tematu, to teraz tak sobie pomyślałam, że się chyba mu nie dziwię. Przyjeździe chociaż 2-3 razy na stok o dł. 200m. Po 4h takiej jazdy przez kilka(naście) dni w sezonie chce się w końcu pojechać na stoki z "najwyższej półki" z gwarancją dobrych warunków. Niestety Chopok takiej gwarancji nie daje (z wyjątkiem marca).

Teraz trzeba tylko czekać na taką zimę, że warunki na Chopku będą dorównywały tym z Alp :wink:

Pozdrawiam Was serdecznie

Daj już spokój z tym tematem.

Wyciągi będą czynne do 3 maja, tylko sezonówka jest ważna do 30.04.

30. 04. - 03. 05. 2016

B3 Biela Púť - Jasná

A4 Jasná - Priehyba

A1 Priehyba - Chopok

B6 Srdiečko - Kosodrevina

A2 Kosodrevina - Chopok

08.30 - 15.30

daily every 30 min.

• Like 4