lski@interia.pl Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Stabilny blok słonecznej ekstrapogody z zimnymi nocami skłonił mnie do odbycia w trybie last minute 4dniówki-każdy dzień w innej stacji.Udało się złowić 2 kolegów z forum,dysponujących czasem,za co im tu dziękuje i odjazd...Przed wyjazdem postanowiłem sprawić sobie prezent imieninowy,bo nic od bliźnich nie dostałem.Padło na narty,chciałem jakieś inne od wszystkich w kolekcji.Sprzedawca przekonał mnie do Headów dł.206 cm do supergiganta,pewnie nie mógł nikomu ich sprzedać...Pomyślałem,że może jakieś deja vu z dzieciństwa,gdy jeździłem nawet na nartach 215 cm i wziąłem.Noclegi przez booking-jak zawsze przy takiej pogodzie ze sporymi problemami,bo na taką prognozę zwala się cała populacja Wiednia i Monachium,ale się dało...Wehikuł,którym się poruszam,umożliwia wygodne spanie,więc wyprawa w formule 4 dni jazdy,3 noclegi da się przeżyć...Piątek-pierwszy dzień po porannym przyjeździe-padło na mityczne Gurgle,o których słyszałem tyle dobrego-niestety to nie moje klimaty,stacja typowo rodzinna,mało trudnych tras,łagodne łąki,sporo ludzi.Drugi dzień-Penken w Mayrhofen,które nigdy nie zawodzi-ludzi sporo,ale trasy północne wytrzymały do końca w stanie dobrym.By się dorżnąć przed sobotnimi zawodami na 4,5 km w Innichen,zaordynowałem sobie różne zabawy na tych nartach 206 cm,jak śmig na Harakiri-najstromszej przygotowywanej trasie w Europie,tak w każdym razie piszą na górze.Zaczynam się przekonywać,że narta im dłuższa,tym lepsza.Sobota na górze Helm-moja ulubiona czarna trasa pod kolejką nie puściła aż do końca,mało ludzi-jednym słowem bajka.Dorżnąłem się przed tym gigantem skutecznie,więc na trasie miałem przygodę,po której wylądowałem pod koniec stawki,ale cel był treningowy przed następną imprezą extralong,więc na mam do siebie pretensji.Niedziela w Nassfeld,gdzie nie byłem nigdy-ale tu trasy już koło południa wszystkie miękkie,więc niemiłe zaskoczenie po Vierschach. Plusem był gigant z pomiarem czasu i videofilmowaniem o puchar BMW-filmy z własnego przejazdu z numerem karnetu można obejrzeć w necie.Jednym słowem-wyjazd spełniony,jak zawsze,gdy się jedzie na prognozę... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Piękna wyprawa i brawo za sportowe zacięcie. I ta długość robi wrażenie. Nie pamiętam już kiedy miałem ponad 2 metrowe narty na nogach. Pozdrawiam serdecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Wyjazd był mega udany, jeszcze raz wielkie dzięki za zabranie mnie, wykorzystanie vana, organizację noclegów i dobry czas, wykorzszytany do maksimum (nie liczę 2 dni po przyjeździe, potrzebny do regeneracji Świetna pogoda, dobra ekipa, różnorodne miejsca, stosunkowo niski budżet jak na tyle odwiedzonych miejsc. Przygotuję i prześlę dziś zdjęcia ze zjazdu. Pozdrowienia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Jaki to konkretnie jest model nart ? Jaki promień i taliowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 ....Nie pamiętam już kiedy miałem ponad 2 metrowe narty na nogach..... Ja pamiętam doskonale. Moje stare KÄSTLE 205cm, wtedy się rozwarstwiły - styczeń 2004. I to był koniec nart "prostych" w moim przypadku. następne były Atomic C9 - 170cm. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 (edytowane) Jaki to konkretnie jest model nart ? Jaki promień i taliowanie ? Head SG R większe niż 33 m,a taliowania nie podają,bo może go w ogóle nie ma? Edytowane 26 Marzec 2016 przez lski@interia.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Head SG R większe niż 33 m,a taliowania nie podają,bo może go w ogóle nie ma? Ile trzeba mieć kasy, żeby stać się właścicielem tak wspaniałych nart? Pozdrawiam serdecznie. PS Odpowiedź może być na priv , gdybyś nie chciał szerzej pisać. Cztery razy startowałem w pewnych zawodach i cztery razy zajmowałem 4 miejsca. Trasa generalnie niesamowicie łatwa, tylko kije pod pachy i gaz do mety. Przeważnie z podium spychali mnie goście na SG. Marzę, żeby się w końcu choć trochę zrehabilitować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Jeśli lski@interia.pl to również twój adres email, to wysłałem linka do zdjęć (nadal nie mogę wysyłać PW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Ile trzeba mieć kasy, żeby stać się właścicielem tak wspaniałych nart? nowe komórki Head SG ok. 2400 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Head SG R większe niż 33 m,a taliowania nie podają,bo może go w ogóle nie ma? w tegorocznych jest 95/65/80 i 42 promień :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Kupiłem używane,najpierw dla wiązań Tyrolia,ale stan był bardzo dobry i żal było odkręcić,więc zostawiłem dla funu,bo amatorzy SG nie jeżdżą,a zabawa jest niezależna,czy promień 33 czy 42 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi