Piotr_67 Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Urodziny Mistrza.Dzisiaj Ingemar Stenmark kończy 60 lat.Będąc dzieckiem podziwiałem go jak żadnego innego narciarza. Jest do dziś moim idolem.Do dziś nie pobity jest jego rekord zwycięstw w PS.Debiutował w Pucharze Świata 8 grudnia 1973 roku, a pierwsze zwycięstwo odniósł 17 grudnia 1974 w slalomie w Madonnie.Ogółem zwyciężył w 86 zawodach 43 razy był drugi i 26 trzeci co daje niebotyczną ilość 155 miejsc na podium.Tu parę fotek z netu: Cóż więcej powiedzieć? 100 lat w zdrowiu!!!!!PS: Dla Szwecji to był dobry rocznik :Byli rówieśnikami :smile:Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Ostatnio podczas komentowania slalom Ingmar powiedział że jak Kristofferssen chce zacząć wygrywać z Hirscherem to musi przybrać z 10 kg na wadze :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Miałem przyjemność poznać Stenmarka osobiście oraz zaszczyt rywalizować z nim w zawodach! O wynikach nie będę wspominał :)Niezwykle miły i skromny czowiek! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 O wynikach nie będę wspominał [ATTACH=CONFIG]30151[/ATTACH] Może dlatego, że startowałeś JC z odległym numerem.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi