idealist Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Dzięki, masz rację, jakoś sobie dziwnie zakodowałam, że to co po lewej stronie od G-Link to Flachau. Ale wiemy o czym mowa :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 marboru, mi się w Solden bardzo podobała czerwona 11. Ciekawa jestem Waszych wrażeń :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Za to dałabym się pokroić za 18 w Zillertal Arenie, :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 (edytowane) może i tak :laughing: nie nie poradzę na to :wink: Eee, chyba się nie zrozumieliśmy. Mnie o takie powiedzenie o urywaniu jaj chodziło!!! Nie znasz tego? :shocked: A Gurgle, od kiedy postawili kolejkę łączącą oba ośrodki, są bardziej przeze mnie cenione. Choćby z uwagi na ilość ludzi. No, ale zdjęcia przy stadionie tam się nie zrobi, napis Solden nie będzie na fotce. Solden to coś jak Sopot, Zakopane. Edytowane 24 Marzec 2016 przez Bumer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 jest jeszcze wersja uniwersalna do obu płci - nie urywa d*** :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Za to dałabym się pokroić za 18 w Zillertal Arenie A jak z 31 w Wagrain ? Bardzo podobna w charakterze do 18stki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 31 pod Roter 8er - oczywiście, że tak!!! Przezacna trasa, też mój top :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 O ho, chłopaki się spotkali z Januszem i brak czasu na relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Termy :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Termy :wink: i dziki se.....:redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Dzień 5 - Lodowce. Cz. 1 Rano dzień nie zapowiadał się dobrze. Mgła, opady śniegu, słaba widoczność. Pod Gigi jesteśmy przed 8. Ekipa ze Szwecji ma opóźnienie, Chłopaki muszą wypożyczyć sprzęt. Jedziemy na górę i pierwsze zjazdy zaliczamy po sztruksie przykrytym pierzynką. Nart nie widać. Zaliczamy trzy zjazdy i już razem podążamy ku lodowcowej krainie. Na focie trzech Szwedów. Początki są trudne. Jazda z ograniczoną widocznością...ale już nam się podoba - trasa przy gondoli super! Artix & Paula. Po krótkiej przerwie kawowej tak jakby zaczęło się przejaśniać. ...aż tu nagle, po godzinie 11 - zaatakował nas wielki, jasny punkt na niebie! Odsłoniły się widoki. Dół: I w górę... My trasy, chłopaki poza trasami. Wszyscy mega zadowoleni - jazda jest pierwsza klasa. Malowniczo... Tiefenbach w pełnej okazałości: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Dzień 5 - Lodowce. Cz. 2 Ostatni zewnętrzny orczyk jest miejscami naprawdę z mocnym pochyleniem. Środkowy wyciąg i trasy wokół niego. I? Dzisiaj pojawiła się radość. Pierwszy dzień w Soelden, po opadach śniegu (nie tylko lodowiec) wygląda zupełnie inaczej. Kamienie poznikały, lód poznikał... ...Pięknie! Znany z fotek taras widokowy...a za nim, niewidoczny lodowiec Pitztal, do którego mam sentyment po moim pierwszym wyjeździe w Alpy... 10 kwietnia... nie napiszę jakiego roku. Opuszczamy teren lodowcowy długą i płaską nartostradą. Tam gdzieś w tle dojazd do lodowców. Team w komplecie. Ostry orczyk na "wypłaszczonej" focie: To też pewnie lodowiec... Tak, tak, tak - lubimy lodowce! Kończymy dzień slalomem. Cudowny dzień. Nie tylko ze względu na pogodę i trasy - przede wszystkim dzięki ekipie. Było wesoło i narciarsko. Kolejna stówka zaliczona. Na koniec wypada mi przeprosić jeszcze raz Soelden - nie jest tak źle jak mogło się wydawać po pierwszym dniu na nartach. Jutro robimy poprawkę lodowcowego terenu. Pora mocniej wyjeździć Rettenbach. Pozdrawiam marboru. PS. Termy w Langenfeldzie - bardzo ok. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Kończymy dzień slalomem. Marboru, nie narażaj się, to nie slalom! to Gigant.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Marboru, nie narażaj się, to nie slalom! to Gigant.pozdro. Obok czarnej 14stki od góry... ustawione są: najpierw slalom, potem gigant, następnie - ponownie slalom i znowu gigant... Mnie bardziej kręci slalom - więc w opisie ten występuje :happy: Ze slalomu w górnej części wypadłem - trasa w cieniu i po godzinie 16stej lity lód. umiejętności brak i narty po pięciu dniach przytępione. Gigant nudny, zero podkręcenia jakiejkolwiek bramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Jutro robimy poprawkę lodowcowego terenu. Pora mocniej wyjeździć Rettenbach. Czarna trasa PŚ czeka na Was :smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Pięknie! :applause: Widoczki ekstra! :angel: Czyli Solden nie takie złe? :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 ...aż tu nagle, po godzinie 11 - zaatakował nas wielki, jasny punkt na niebie!.... No mówiłem, normalny farciarz :biggrin::wink: Mnie najwyżej atakują na stoku niemieccy narciarze i to niezbyt urodziwi :wink: Kiedyś przez takiego wkomponowałem sobie w plecki lustrzankę razem z tele :biggrin::biggrin: Pozdrawiam a dzisiaj i jutro ma być tak samo. Ten jasny punkt ma was atakować po całości tzn. od 6 rano :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 (edytowane) Ten jasny punkt ma was atakować po całości tzn. od 6 rano :smile: Twarz cała zjarana...a krem tylko z filtrem 20... jak ja to wytrzymam? :frown:: :wink: :biggrin: Atrix tym razem pogodę przywiózł. Pozdrowienia dla Ciebie Piotr i Twojej Małżonki :happy: Edytowane 25 Marzec 2016 przez marboru literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Twarz cała ziarna...a krem tylko z filtrem 20... jak ja to wytrzymam?.. Myśmy w tym roku zapomnieli kremu całkowicie. Nie pytaj jak wyglądaliśmy Udanych szusów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Na koniec wypada mi przeprosić jeszcze raz Soelden - nie jest tak źle jak mogło się wydawać po pierwszym dniu na nartach. Jutro robimy poprawkę lodowcowego terenu. a nie mówiłem :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Pozdrawiam a dzisiaj i jutro ma być tak samo. Ten jasny punkt ma was atakować po całości tzn. od 6 rano :smile: niestety nie : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Dzień 6 - Lodowiec Rettenbach. Cz. 1 Miała być piękna pogoda i co? Po dobrze zapowiadającym się "niebie" o świcie - niestety prognozy się sprawdziły. Cały dzień chmury, przez które słoneczko jedynie próbowało się przebić, śnieg, wiatr i zero kontrastu. Dzień szósty w dolinie Otztal okazał się najgorszym z powodu aury. W planach - pojeżdżenie na lodowcu Rettenbach i po pucharówce. Zaczynamy od trasy numer 11 - to tak specjalnie dla Idealist. Trasa, z samego rana, gdy nie ma na niej tłumów - jest cudna! Dzisiejsza rozgrzewka to podwójny zjazd właśnie nią. Góra jest szeroka, konkretnie pochylona, ma sporo ciekawych garbów, dołków... ...dół, zwężka i kawałek wypłaszczenia przy knajpkach. Gdy nogi już nabrał odpowiedniej temperatury postanowiliśmy udać się w kierunku celu dnia dzisiejszego. Ekipa ze Szwecji...zaspała... Kilka minut i jesteśmy na miejscu. Początek jest niebieski. Mimo tego, że jesteśmy na miejscu ok 10siątej, to trasa nosi znamiona ratrakowaniu. Wieje i jest zimno. No to na czarną 31 - pucharówkę. Jeszcze rzut oka na niebieską w pełnej krasie... Czarna zaczyna się od kolei pośredniej gondoli. Szeroka, konkretnie pochylona ze wspaniałym naturalnym śniegiem. Jazda nawet w tak niesprzyjających warunkach pogodowych jest czystą przyjemnością. Kontrastu jest zero... fotki z dzisiejszego dnia są mocno podrasowane inaczej nic na nich nie byłoby widać. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Dzień 6 - Lodowiec Rettenbach. Cz. 2 Kolor lodu na lodowcu Rettenbach jest błękitny. Rzut oka z dołu na sławną trasę raz jeszcze: Końcówka: Poniżej fajnie na zdjęciu uchwyciłem pochylenie tej trasy. Dolna stacja gondoli. Testujemy kolejne nieliczne zjazdy z Rettenbach. Ok 11 Endomondo pokazuje nam przebyty dystans ponad 50 km. Robimy przerwę... ...po przerwie spotykamy się z Chłopakami a Artix mi nie wierzy, że spotkałem Bodego przed lunchem. Oto dowód: On też wpadł do SB Resteurant coś przekąsić. My wzięliśmy pizzę, On wurst. Ciekawa fotka jak rozbudowywany był ośrodek na lodowcu Tiefenbach. Kończymy dzień ok 16. Endomondo pokazało na końcu ponad 115 km. Zważywszy na warunki - dobry wynik. Powoli się pakujemy. Jutro z samego rana wymeldowanie i na narty przed drogą powrotną do domu. Relacja z dnia jutrzejszego będzie po powrocie do Polski. PS. Chłopaki ze Szwecji nartują do niedzieli włącznie. Pozdrawiam marboru 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Kolor lodu na lodowcu Rettenbach jest błękitny. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Kolor lodu na lodowcu Rettenbach jest błękitny.marboru :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi