mifilim Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Na koniec zdrówko, tych, którzy mieli razem z nami być, śmigać - a z różnych względów nie pojechali... Pozdrawiam i do jutra. marboru i zdrówko tych co z nami nie pojechali :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Wow! Tęskno za takim sztruksikiem :sorrow: Mariusz, ale czekaj bo ja się gubię. To jest ten wasz wyjazd na testy ? : Dzisiaj zapowiada się, że również będzie opalanie - rano niebo idealnie błękitne, a sztruksik już tam na nas czeka :happy: Wyjazd na testy po moim i Pauli powrocie z doliny Otztal tuż po Świętach Wielkiejnocy. No dobra, jest piękna pogoda, fantastyczne trasy i takie pustki... co jest nie tak, gdzie jest haczyk? Jak tak dalej będzie, to będzie pewnie Wasz najlepszy wyjazd :smile: Sam nie wiem? Może ceny? Niestety nie jest tutaj tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Karnet oddałeś w barze? ( PS. W czwartek też słoneczko grzało jak należy!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Wow! Tęskno za takim sztruksikiem :sorrow: : Sztruks z rana jest stanowczo za twardy!!! To jest tarka "betonowa"! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Sztruks z rana jest stanowczo za twardy!!! To jest tarka "betonowa"! Andrzej, nie denerwuj Mariusza :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 No jak tam, kolacja i pakuj te zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Dzień 2 - Obergurgl cz. 1 Dzisiejszy drugi dzień? Cóż tu dużo gadać - był wspaniały. Plan - Obergurgl. Auto parkujemy tam gdzie wczoraj - wbijamy się na Top Mountain Star...musiałem poprawić ujęcia filmowe... zjeżdżamy pod Top Expres i przedostajemy się do miejsca przeznaczenia. Pogoda? Mróz ok -5, słońce. Żegnamy Hochgurgl... ...i zaczynamy po kolei testować trasy po drugiej stronie ośrodka. Na początek czerwona 5 i jazda pod gondolę do samego miasteczka. I w górę... Z Festkogl na początek 7... ...a potem niebieska6, czarna 8. Kolejna to czarna 9. Boska! Śnieg naturalny - jest cudnie! Powoli podążamy ku zewnętrznej stronie Obergurgl. Naszym oczom ukazuje się tutejszy Materhorn... ...tak naprawdę to Hangerer, któy jest łudząco podobny do wyżej wspomnianego. Wysokość 3020 m npm. Miasteczko Obergurgl z innej perspektywy... Wbijamy się na Hohe Mut 2670 m npm i... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Dzień 2 - Obergurgl cz. 2 Tu w pięknych okolicznościach przyrody popełniamy sesję zdjęciową... ...cóż - pobyczyć się w takich okolicznościach? Fantastycznie! Wypijamy kawkę w tutejszej knajpce. I spadamy jeździć. Zasuwamy po kolei wszystkie trasy... ...ktoś ostatnio na forum wspominał o gigantce? No to, taka trasa...a w zasadzie trasy! A może coś takiego? Ta też nienajgorsza... Banan na twarzy nie bez przyczyny. Kilka tutejszych widoczków: I powoli kończymy... ...wracamy do Hochgurgl gdzie zaliczamy prawie wszystko. Wynik na Endomondo - ponad 101km. Pozdrawiamy z narciarskiego raju. Mariusz i Paula. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 I ty masz jeszcze czas rasować te fotki w fotoszopie? Przecież ku....a to niebo nie może być takie niebieskie :wink: Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 I ty masz jeszcze czas rasować te fotki w fotoszopie? Przecież ku....a to niebo nie może być takie niebieskie :wink: Piotrze... ...niebo może być takie niebieskie :laughing: Z części pierwszej fotki robione aparatem - w większości przez Paulę...ja dzisiaj więcej kręciłem GoPro (zobaczysz na filmiku faktyczny kolor nieba :biggrin: ) - te obrazy prawie nie były ruszane. Druga część to zdjęcia robione przez kamerę - te faktycznie ulepszone :angel: ...a w zasadzie poprawione w zgodzie ze stanem faktycznym :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Bo nasze Xperie dają radę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Przecież ku....a to niebo nie może być takie niebieskie... Piotr...poza tym niebo może mieć również zupełnie inną barwę :wink: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Przecież ku....a to niebo nie może być takie niebieskie :wink: no właśnie niebo tam ma taki kolor przecież to raj:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 No dobra, oglądając te zdjęcia zakochałem się w tym miejscu, w tych ośrodkach, w tych trasach, w tych warunkach i w tej pogodzie :happy: Czegoś lepszego nie można sobie wymarzyć, a już na pewno nie urzeczywistnić :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 No dobra, oglądając te zdjęcia zakochałem się w tym miejscu, w tych ośrodkach, w tych trasach, w tych warunkach i w tej pogodzie :happy: Czegoś lepszego nie można sobie wymarzyć, a już na pewno nie urzeczywistnić :smile: Marcin, wiesz dobrze co robi brak filtra polaryzacji Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Z polaryzacją czy bez... ja to tam chciałbym być bez aparatu, bez kamerki, żebym się wyjeździł jak człowiek, a nie wpadał co chwilę na pomysł, że tu byłoby ekstra zdjęcie i tam też i tak bez końca :laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Z polaryzacją czy bez... ja to tam chciałbym być bez aparatu, bez kamerki, żebym się wyjeździł jak człowiek, a nie wpadał co chwilę na pomysł, że tu byłoby ekstra zdjęcie i tam też i tak bez końca :laughing: Też tak bym chciał...ale człowiek uzależniony jest od tego... Dzisiaj jak patrzę na niebo - niskie chmury. U góry może być bez - dopiero będą widoki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 No dobra, oglądając te zdjęcia zakochałem się w tym miejscu, w tych ośrodkach, w tych trasach, w tych warunkach i w tej pogodzie :happy: Czegoś lepszego nie można sobie wymarzyć, a już na pewno nie urzeczywistnić :smile: Marcin, ośrodek idealny dla Ciebie i rodziny. Każdy tam znajdzie trasę dla siebie, pod swoje umiejętności i potrzeby. No może tych najtrudniejszych nie ma zbyt wiele, ale z tego co wiem, nie za bardzo Ci na nich zależy. Ja byłem teraz tam tylko jedzen dzień. Pogodę miałem jak na zdjęciach Mariusza, ideał!!! Póżniej jeżdziłem jeszcze w trzech ośrodkach, ale śnieg w Gurglach był jakiś taki najlepszy. Z rana, nie powiem twardy, ale nie lodowy. Póżniej było juz idealnie, a po południu też trasy nieżle trzymały. Tam jest stosunkowo wysoko, to chyba ma podstawowe znaczenie. PS. Zauważyłem, że skóra mi się na nosie łuszczy. Od słońca!!!! Krem miał faktor 20. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 i zdrówko tych co z nami nie pojechali :biggrin: Tak wyszło! Co się odwlecze to nie..... Pozdrawiam Was serdecznie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Popatrzyłam na kamerki, co prawda w Solden, i jest moc :angel: Dla mnie Gurgle są wspaniałe. Podczas ostatniego pobytu uciekliśmy z Solden, gdzie był tłum ludzi, trasy w dużo gorszym stanie i takie poczucie "jeźdżenia na Marszałkowskiej" momentami. A słońce marcowe jest niebezpieczne, podczas ostatniego pobytu w Ischgl spaliłam sobie... usta, wyglądałam jakbym poszła do niewprawnego chirurga plastycznego, masakra:wink: marboru, polecam wycieczkę do Aqua Dome, ciężko znaleźć lepsze termy :smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Dzięki, wspaniałe zdjęcia,też żałuję że z Wami nie pojechałem No ale za 3 dni i my startujemy w jedynie słusznym :angel: Mam nadzieję że pogodę choć w połowie będziemy mieć podobną do Was :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Piotrze... ...niebo może być takie niebieskie :laughing:... Żartujesz....:biggrin::wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Żartujesz....:biggrin::wink: Pozdrawiam Marboru miał pewnie na myśli,że na dużych wysokościach błękit nieba słabnie i staje się ciemniejsze, ponieważ rozproszenie światła w powietrzu powyżej jest małe. pozdro.: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Dzięki, wspaniałe zdjęcia,też żałuję że z Wami nie pojechałem No ale za 3 dni i my startujemy w jedynie słusznym :angel: Mam nadzieję że pogodę choć w połowie będziemy mieć podobną do Was :smile: Marcin, ja się zastanawiam kiedy ty pracujesz :wink::stupid: Ja jutro z rana obieram kierunek Zillertal. Prognozy nie są już takie obiecujące, ale po cichu liczę, że przynajmniej dwa dni zaliczę takie słońce jak Marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Marcin, ja się zastanawiam kiedy ty pracujesz :wink::stupid: Ja jutro z rana obieram kierunek Zillertal. Prognozy nie są już takie obiecujące, ale po cichu liczę, że przynajmniej dwa dni zaliczę takie słońce jak Marboru He,he cały czas gdzieś latam :stupid::wink: Jutro będę w Polsce i pomału zbieram rodzinkę do SFL :angel: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi