marboru Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 We włoskich Dolomitach, w okolicach Cortiny d’Ampezzo...a dokładnie w Col Gallina, można spędzić noc pod gwiazdami w niesamowitej, osobliwej kwaterze. Na nocleg można dostać się jedynie na nartach turowych bądź skuterem śnieżnym. Jak to wygląda? Tak: Czy to fajne? Dla mnie bomba! Gwiazdy, piękne góry, cisza, spokój - cudownie. Spytacie o całą resztę związaną z tego typu mieszkaniem na nartach, bo domek jest przecież domkiem dosłownie narciarskim? Dostęp do łazienki, ogrzewanie, regulowane pochylenie łóżka, które można ustawić jak leżak i inne wygody są w komplecie oferty. Ale nie tylko. Wykupując taki nocleg... ...w zestawie pełne wyżywienie + regionalna grappa i czekolada na deser po kolacji. Najpiękniejsze jest to, że "kwaterka" w miejscu gdzie jest łóżko zbudowana jest ze szkła - wszystkie ściany łącznie z sufitem. Jakieś minusy? Z całą pewnością jest jeden - cena. Noc w tak niespotykanych okolicznościach przyrody kosztuje jedynie 300 EUR. Podoba się? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Wszystko fajnie,ale czy jest tam ogrzewanie? A jakiś kibelek? Nie przeszklony? :tongue: Czy to samo nie zjedzie? Bo narty to ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 (edytowane) Wszystko fajnie,ale czy jest tam ogrzewanie? A jakiś kibelek? Nie przeszklony? :tongue: Czy to samo nie zjedzie? Bo narty to ma... Ogrzewanie jest :cheerful: Kibelek i prysznic pewnie podciągają w drugiej "budce" :happy: No i jest ryzyko, że toto zjecie :biggrin: pytanie tylko, czy oby nie śmigiem? :stupid: Edytowane 17 Marzec 2016 przez marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Dla mnie bomba... Johnny walniemy sobie coś takiego na Chopku zamiast planowanego igloo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Ja chyba juz bym wolal cos bardziej prawdziwego jesli chodzi o kontakt z natura. Kiedys widzialem oferte jednego z lodowcow, z wycieczka na skiturach, ogniskiem i noclegiem w namiocie :biggrin: Nawet nocleg w schronisku kojarzy mi sie z wiekszym kontaktem z gorami niz ta opcja. Apartamentow z przeszklonymi scianami i widokiem na gory, juz kilka widzialem w cenie mniejszej o jedno zero:smile: To takie troche lowienie ryb w hodowlanym stawie, ale moze mimo mlodego wieku jestem staromodny. Szacunek dla pomyslodawcy biznesu jesli ma chetnych :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Dobrze że moja "stara" nie wie że coś takiego jest bo są chwile w których wysłała by mnie tam nawet za 300 ojro :D:D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 A na noc wrażeń na linach ktoś chętny? : http://www.adweek.com/adfreak/airbnb-turns-ski-lift-above-french-alps-one-night-crash-pad-162827 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Cześć Raz w życiu zdarzyło mi się spać na nartach pod gołym niebem na stoku. Było to na Butorowym Wierchu. Przyjechałem ze Szczyrku do Zakopnaego do dziewczyny w której się na zabój kochałem. Pociąg przychodził do Zakopca 0.00. Ona mieszkała gdzieś na Nędzówce. Poszedłem więc piechotą, znalazłem dom gdzie mieszkała. W śniegu zostawiłem plecak i narty a sam zabrałem śpiwór i poszedłem na Butorowy. Wykopałem sobie jamkę i z góry obserwowałem świt. Jest to jedno z fajniejszych wspomnień jakie mam - za absolutną darmochę dodam. Sama budka fajny pomysł. Można by postawić takich więcej i podróżować sobie na turówkach z budki do budki. Byle nie te 300E za noc. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Zależy z kim na taką noc!:smile: Jednak mimo wszystko muszę wyznać, że dla mnie nie ma takiej osoby, która na noc w wagoniku na linach by mnie namówiła.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Zależy z kim na taką noc!:smile: Jednak mimo wszystko muszę wyznać, że dla mnie nie ma takiej osoby, która na noc w wagoniku na linach by mnie namówiła.:eek: Bumer jakoś do końca Ci nie wierzę.:wink: Wiesz jak fajnie by bujało. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi