Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ktoś chętny na taką noc?

Rekomendowane odpowiedzi

We włoskich Dolomitach, w okolicach Cortiny d’Ampezzo...a dokładnie w Col Gallina, można spędzić noc pod gwiazdami w niesamowitej, osobliwej kwaterze.

Na nocleg można dostać się jedynie na nartach turowych bądź skuterem śnieżnym.

Jak to wygląda?

Tak:

9185103.jpg

Czy to fajne?

Dla mnie bomba!

Gwiazdy, piękne góry, cisza, spokój - cudownie.

Spytacie o całą resztę związaną z tego typu mieszkaniem na nartach, bo domek jest przecież domkiem dosłownie narciarskim?

Dostęp do łazienki, ogrzewanie, regulowane pochylenie łóżka, które można ustawić jak leżak i inne wygody są w komplecie oferty.

Ale nie tylko.

Wykupując taki nocleg...

9185098.jpg

9185099.jpg

9185100.jpg

...w zestawie pełne wyżywienie + regionalna grappa i czekolada na deser po kolacji.

9185101.jpg

9185102.jpg

Najpiękniejsze jest to, że "kwaterka" w miejscu gdzie jest łóżko zbudowana jest ze szkła - wszystkie ściany łącznie z sufitem.

Jakieś minusy?

Z całą pewnością jest jeden - cena.

Noc w tak niespotykanych okolicznościach przyrody kosztuje jedynie 300 EUR.

Podoba się?

• Like 11

Wszystko fajnie,ale czy jest tam ogrzewanie?

A jakiś kibelek? Nie przeszklony? :tongue:

Czy to samo nie zjedzie? Bo narty to ma... :)

Ogrzewanie jest :cheerful:

Kibelek i prysznic pewnie podciągają w drugiej "budce" :happy:

No i jest ryzyko, że toto zjecie :biggrin: pytanie tylko, czy oby nie śmigiem? :stupid:

Edytowane przez marboru
  • Like 2

Ja chyba juz bym wolal cos bardziej prawdziwego jesli chodzi o kontakt z natura. Kiedys widzialem oferte jednego z lodowcow, z wycieczka na skiturach, ogniskiem i noclegiem w namiocie :biggrin:

Nawet nocleg w schronisku kojarzy mi sie z wiekszym kontaktem z gorami niz ta opcja.

Apartamentow z przeszklonymi scianami i widokiem na gory, juz kilka widzialem w cenie mniejszej o jedno zero:smile:

To takie troche lowienie ryb w hodowlanym stawie, ale moze mimo mlodego wieku jestem staromodny.

Szacunek dla pomyslodawcy biznesu jesli ma chetnych :biggrin:

Cześć

Raz w życiu zdarzyło mi się spać na nartach pod gołym niebem na stoku. Było to na Butorowym Wierchu. Przyjechałem ze Szczyrku do Zakopnaego do dziewczyny w której się na zabój kochałem. Pociąg przychodził do Zakopca 0.00. Ona mieszkała gdzieś na Nędzówce. Poszedłem więc piechotą, znalazłem dom gdzie mieszkała. W śniegu zostawiłem plecak i narty a sam zabrałem śpiwór i poszedłem na Butorowy. Wykopałem sobie jamkę i z góry obserwowałem świt. Jest to jedno z fajniejszych wspomnień jakie mam - za absolutną darmochę dodam.

Sama budka fajny pomysł. Można by postawić takich więcej i podróżować sobie na turówkach z budki do budki. Byle nie te 300E za noc.

Pozdrowienia

• Like 2