Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Witam.Słowo się rzekło …..Cóż mogę powiedzieć, wyjazd jak zawsze udany choć nie pozbawiony różnego rodzaju „przygód”.Zacznijmy od drogi. Wyjazd 1.00. Jazda bez żadnych utrudnień do granicy austriacko – niemieckiej.Tutaj na terenie Niemiec wymyślili sobie kontrolę. Poskutkowało to jazdą 5 kilometrów w czasie około 1h. No cóż, takie życie.Co do tego najważniejszego :biggrin: to było tak:Ze śniegiem super (pierwsze dni to nawet za dużo), z pogodą w kratkę. Dwa dni zero widoczności, dwa takie w sam raz i dwa dni totalnej lampy.Te dwa dni z pogodą fatalną spędziliśmy na Arenie (bo ją najlepiej znamy). Przy tak fatalnej widoczności to zresztą zrozumiałe, lepiej jeździć poniżej linii lasu.Te dwa dni z pogodą „dobrą” to Plattenkogel i ukochana Arena.Dzień z lampą to jeden na Penkenie i jeden na Plattenkoglu.Na lodowiec się nie wybraliśmy bo ludzi był ogrom.Szczerze mówiąc ośrodek Penken-Mayrhofner jest piękny, ale ma jednak wadę – luda było do bóóóólu. Będąc tam cały dzień przy niesamowitej pogodzie mogłem śmigłowce ratownicze kręcić do woli. Było chyba z dziesięć interwencji, z czego cztery widziałem z kilku metrów. Spowodowane to było ogromem ludzi, bez dwóch zdań.Widokowo jest obłędny, widoki zapierają dech w piersiach. Zjechałem też Harakiri i co - nic. Nuda Panie. Trochę stromizny i to zmuldzonej a reszta do zjechania bez problemu. Tym odcinkiem poniżej tej „słynnej ścianki” zjechała moja małżonka bez problemu. Co do Areny to rozpisywał się nie będę, bo moim zdaniem ona nie potrzebuje reklamy.Jak coś ktoś by chciał się dowiedzieć służę pomocą. Teraz przygody:W pierwszym dniu rozwarstwiłem w kopnym śniegu mojego ukochanego DUEL-a.Miał oddać energię i nie oddał tylko „umarł” :biggrin::wink:. Spowodowało to konieczność wypożyczenia nart na 5 dni. CENAAAAAAAA poraża – 105E/5dni z możliwością zmiany jednej pary nart w trakcie.Fakt były to narty z wyższej półki, nie mniej…. :eek: :Na pierwsze trzy dni (ze względu na opad i ilość świeżego śniegu) wziąłem Atomic Nomad Black Eyes Ti w długości 167cm http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,atomic,nomad-blackeye-ti,7203.html (dłuższych nie mieli) :biggrin:.Narta bardzo fajna, ze względu na szerokość pod butem świetnie spisywała się w kopnym śniegu. Na twardym również sobie fajnie radziła. Bardzo mile mnie zaskoczyła. Godna polecenia na każde warunki.Na dwa końcowe dni (kiedy było twardo) wziąłem ELAN SLr Race w długości 170cm. Narta świetnie nadawała się na twarde warunki pod butem 66, promień 13,4m i drewniany rdzeń dawały wiele frajdy. Narty również godne uwagi szczególnie dla ścigantów – narta crossowa.Następna „przygoda” to uszkodzenie karnetu. Ot na Penkenie z rana umarł był. Wpuszczono mnie bez problemu i polecono udać się na górze do „kasa info” (wyglądał na złamany). Tam pan bez gadki wymienił mi na nowy karnecik – oczywiście nie omieszkał skasować mnie na 2E (tyle co kaucja) z jeszcze szerszym uśmiechem. Za słabo znam język aby go schepać, choć i tak mam wrażenie, że nic by to nie dało. Dodam, że najprawdopodobniej karnet złamany otrzymałem w kasie.Reasumując, Zillertal jak zawsze super!!!!Cóż kocham to miejsce i tyle.PS: w drodze powrotnej oczywiście również kontrola na granicy AT-D (Kufstein) Korek z 400m, ale była 5.30.Jak mówił mi brat w niemieckim radiu podawali, że około Kufstein o 9.00 korek wynosił 12km.PS2: Filmik postaram się zrobić po ogarnięciu.Pozdrawiam 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Podzielam Twoją miłość. Dzięki za tę parę słów i fot :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 No ale Zillertal bez Tuxa, Piotrze ja bym nie przeżył :sorrow: :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 No zrobiłem filmik i mi wycieli ścieżkę dźwiękową :biggrin: Oryginalnie jest COLDPLAY - "Adventure of a lifetime" [video=youtube;m2SL6fxRhZI] Spróbuję dopasować inną muzykę to zmienię coby grało, bo się źle ogląda :smile: Pozdrawiam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 (edytowane) Piotr u mnie na telefonie film nie chodzi nawet bez muzy Na kompie - ok. Usuń ścieżkę dźwiękową sam, a najlepiej od razu ją zastąp nową, bo nie pójdzie. Jak chcesz mieć w necie oryginalną muzę w tym filmiku, to wgraj go na Vimeo Edytowane 14 Marzec 2016 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Piotr u mnie na telefonie film nie chodzi nawet bez muzy To trzeba zmienić telefonik :wink: u mnie śmiga tyle że muza się przycina :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 U mnie na kompie śmiga obraz i muza bardzo dobrze. Nic się nie tnie. Muza dobrana bardzo fajnie. A narty i miejsce..., szkoda gadać. Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestml Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 W pierwszym dniu rozwarstwiłem w kopnym śniegu mojego ukochanego DUEL-a. Piotrek jak to się stało ... WSPÓŁCZUJĘ ... choć to tylko przedmiot:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Bardzo fajny filmik z szusowania . Przyjemnego dalszego wypoczynku życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaś Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Piotr wrzuć na podkład muzyczny to to nikt Ci nie usunie :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Piotr wrzuć na podkład muzyczny to .... To jest chyba jeszcze lepsze :biggrin: Jodlerbua :biggrin::biggrin::biggrin: [video=youtube;Lhv_GABTueM] PS: spróbowałem i wyszło, że w Firefox-sie nie odtwarza muzyki a w Chrome bez problemu : Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 .....Piotrek jak to się stało ...Jak to dość ciężko wyczuć. W pewnym momencie narta przestała "oddawać" co skłoniło mnie do bliższego przyjrzenia się jej.No i okazało się coś takiego (oczywiście przy ugięciu):Ot trzeba będzie poszukać czegoś nowego :smile:, A Duele oddam do sklejenia, może się uda na "szrotówki" jeszcze uratować.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestml Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Szczerze współczuję ... Ja wyrwałem kiedyś krawędź w nowych nartach drugiego dnia na wyjeździe, wiec wiem co czujesz. Naprawił mi je dobry fachowiec w serwisie w Sopocie ... jeżdżą do dziś podobno, jednak ja nie miałem już na nich odwagi ... Trochę jestem w szoku uszkodzeniem, w końcu "handmade" ...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 15 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 No ale Zillertal bez Tuxa, Piotrze ja bym nie przeżył :sorrow: :wink:Mnie też jest ciężko, więc radzę sobie z tym tak::smile::wink:PozdrawiamPS: zmieniłem muzykę (darmowa z YT), trochę taka nostalgiczna, ale cóż wspomnienia :smile::wink: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 To też jest dobre...: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argon Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Dzięki Piotr za relację. Fajny pulpit ( chyba TUX). Zdziwiło mnie tylko jedno w twojej relacji, pisałeś że dużo ludzi na stoku. Czyżby druga tura??? Chyba okres ferii się skończył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 (edytowane) ....Zdziwiło mnie tylko jedno w twojej relacji, pisałeś że dużo ludzi na stoku. Czyżby druga tura??? Chyba okres ferii się skończył? Najwięcej było: 1. Holendrów 2. Polaków 3. Czechów Chyba Holendrzy mają jakieś ferie, ale nie jestem pewny. Mówiąc tłok miałem na myśli tylko ogólnie Mayrhofner. Słyszałem też, że na Tux-sie było gęsto, mówiła "Babcia Marii" nasza gospodyni. Na arenie nie było zbyt tłoczno. Bywało gorzej. Zresztą widać jak żona śmiga to jest ewidentnie pusto. Na 18 było dobrze, a trasa 74 jak zawsze pusta. Nie wiem w czym tkwi jej "fenomen" Pozdrawiam i dzięki za dobre słowo. PS: tak to Tux z zeszłego roku. Edytowane 16 Marzec 2016 przez Piotr_67 PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi