leitner Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Obawiam się, że jak Kasprowy nie będzie czynny, to zostanie tylko Słowacja... Większość stacji zamyka się dzisiaj albo w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 W Białce t. może być krucho z warunkami w dniach 09-10.04 bo w najbliższych dniach mają być temperatury prawie letnie ,to nie wiadomo co im zostanie z zapasów śniegu http://www.wetteronline.de/wettertrend/bialka-tatrzanska Białka chodzi tylko do 3go kwietnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 No to ja zarezerwowałem jedną noc w Zajeździe na dwie osoby (ja z tatą) Musimy poszukać jeszcze jakiś kijków, bo z Kasprowego zjeżdżać bez kijków to chyba nie zbyt dobry pomysł :stupid: W końcu to jest Święta Góra Narciarzy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 . .....Musimy poszukać jeszcze jakiś kijków, bo z Kasprowego zjeżdżać bez kijków to chyba nie zbyt dobry pomysł :stupid: W końcu to jest Święta Góra Narciarzy :wink: Spoko, możesz zakupić u obsługi wyciągu na Goryczkowej :stupid: kiedyś połamałem tam sobie kije , postanowiłem zapytać faceta na górnej stacji, czy nie ma pożyczyć . Okazyjnie miał do sprzedania "prawie" nowe Scotty . Fajne , czarne, pomyślałem - biorę! W domu okazały sie regenerowane-nitowane ( wtedy zrozumiałem po co prosił żebym przywiózł mu te połamane :stupid: ). Nie pytajcie ile za nie dałem.... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 rozważam opcje wypad na jeden dzień, w niedzielę (ewentualnie sobotę, jak wszystko dogram) czy ktoś z rejonów Żywca, Korbielowa jedzie i można by się podłączyć? Może Góral ze Skrzycznego:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 rozważam opcje wypad na jeden dzień, w niedzielę (ewentualnie sobotę, jak wszystko dogram) czy ktoś z rejonów Żywca, Korbielowa jedzie i można by się podłączyć? Może Góral ze Skrzycznego:)? Jadę oczywiście, ale w aucie komplet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Andrzej/Bumer. Pisałem do ciebie pw. Na Fb I tu na forum. Jak to przeczytasz odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 rozważam opcje wypad na jeden dzień, w niedzielę (ewentualnie sobotę, jak wszystko dogram) czy ktoś z rejonów Żywca, Korbielowa jedzie i można by się podłączyć? Może Góral ze Skrzycznego:)? Ja się przymierzam na 1 dniowy wyjazd. Czy to będzie sobota czy niedziela to jeszcze nie wiem. Będę jechał z BB przez Żywiec, Korbielów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ja się przymierzam na 1 dniowy wyjazd. Czy to będzie sobota czy niedziela to jeszcze nie wiem. Będę jechał z BB przez Żywiec, Korbielów. Ja jeśli już bardziej nastawiam się na niedzielę, bo w sobote mogę mieć ciężko sie urwać Zgadamy się bliżej terminu, jeśli miałbyś miejsce, a prognozy nie będą mówić o urwaniu chmury, to jestem chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Plan mam taki .Pobyt w Zakopanem od 08.04 wieczora do 11.04.16.rano.W sobotę 09.04.16 busem o 06.20 podjeżdżam do Kuźnic ,kupuję tam skipass jednodniowy za 130zł i wyjeżdżam pierwszym wagonem na Kasprowy Wierch w towarzystwie gromady Forumowiczów(około20 osób?) Taki plan i zaliczka na kwaterze wpłacona. Prognoza pogody niestety ,dla nas narciarzy, katastrofalna bo najpierw klika dni prawie letniego ciepła a potem śnieg ,deszcz mgła i wiatr to z planów może być wielkie ,,G'' ,ale trzy dni w górach spędzę.http://www.wetteronline.de/wettertrend/kasprowy-wierch Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Kontakt 507040148 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Najwyżej zrobimy wyprawę nad Morskie oko :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 (edytowane) Góral dzisiaj będzie testował trasy - pod kolejką był już po 6 rano :eek: Kto rano wstaje - temu brak kolejki do kolejki :wink: :happy: Darku czekamy na relację z pierwszej ręki.No i mamy taką sytuację... Edytowane 3 Kwiecień 2016 przez marboru Dodanie kolejnego zdjęcia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 To samo zdjęcie dostałem.. I oczywiście z Chopoka... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 A ja dostałem zdjęcie kolejki z 7:10 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Powiedzcie mi jak tam sie wchodzi jak sie ma Skipas na określona godzinę wyjazdu? Trzeba sie przepychać w tej kolejce "slużbowo na statek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 A ja dostałem zdjęcie kolejki z 7:10 : O kur... cze na grillu:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 A ja dostałem zdjęcie kolejki z 7:10 : Ale patologia :stupid: Skutecznie mnie zniechęciłeś do wybrania się na Kasprowy w tym sezonie :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Ale patologia :stupid: Skutecznie mnie zniechęciłeś do wybrania się na Kasprowy w tym sezonie :biggrin: Jak ludzie poczują jutro albo pojutrze +22 stopnie, to zapomną o nartach i o górach Zachłysną się ciepłem i wyjadą na Mazury :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Jak ludzie poczują jutro albo pojutrze +22 stopnie Tylko ,że przez parę dni na Kasprowym będą temperatury ,których czasami nawet latem tam nie ma. Czy będzie po czym jeździć za tydzień? Potrzebne info od Forumowicza z Tatr i to dziennie na temat warunków na Kasprowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Może śnieg wytrzyma, a jak nie...to ułożą Wam więcej dywanów... :biggrin: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Może śnieg wytrzyma, a jak nie... to ułożą Wam więcej dywanów... :biggrin: [ATTACH=CONFIG]31081[/ATTACH] śmiechłem, naśnieżanie po polsku :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gira Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 (edytowane) Powiedzcie mi jak tam sie wchodzi jak sie ma Skipas na określona godzinę wyjazdu? Trzeba sie przepychać w tej kolejce "slużbowo na statek"? jest osobne wejście po lewej stronie. wejdziesz spokojnie bez przepychania się przez tłum. Rezerwacja przez stronę www pkl oraz odbiór w skipassomacie w Kuznicach działa bardzo sprawnie. A taka kolejka , i to jest kolejka z lewej strony do wjazdu na określone godziny, o tak wczesnej porze wygląda mi na jakieś zawody - w sobotę rano był puchar PKL pewnie dzisiaj też coś było... Edytowane 3 Kwiecień 2016 przez gira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 A tak jeszcze w kwestii śniegu, a raczej jego braku... Tutaj dla przypomnienia jego nadmiar? Żaden nadmiar! :biggrin: proszę o taką ilość co roku! [video=youtube;Qn7eTV4kIac] Może ktoś jezdził tam w tym czasie? :smile: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 W tamtym roku do Kuźnic zjeżdżaliśmy. No cóż. Aby góra była ok : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Zawsze mówię,że początek kwietnia to najlepszy czas na narty na Kasprowym! Tu to jest nawet połowa kwietnia! Chyba w 2009 było blisko rekordu i pokrywa miała 335 cm,a 1 maja jeszcze 160 cm! Ten tydzień ma być dość ciepły,ale bez obaw,śniegu nie zabraknie! : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi