marionen Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Przedostatni ośmiotysięcznik zdobyty zimą. Do zdobycia pozostał już tylko K-2 http://sportowefakty.wp.pl/alpinizm/582714/nanga-parbat-zdobyta-po-raz-pierwszy-zima Pozdrawiam serdecznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Cześć Przedostatni ośmiotysięcznik zdobyty zimą. Do zdobycia pozostał już tylko K-2 http://sportowefakty.wp.pl/alpinizm/582714/nanga-parbat-zdobyta-po-raz-pierwszy-zima Pozdrawiam serdecznie. Gratulacje ale troszkę szkoda, że to nie nasi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Nasi mieli po prostu pecha, Bielecki mial wypadek I kontuzjowana reke. Czech nie czul sie dobrze. Mimo ,ze modyfikowali swoj plan krotkiego podytu pod gora I nawet sie polaczyli z Alexem, to nie dali rady.W pelni sil na pewno jeden z nich bylby na gorze. Dadza rade na K-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 No niestety tym razem naszym się nie udało. Ale mamy jeszcze wielu twardzieli, którzy zapewne spróbują zaatakować jeden z najtrudniejszych szczytów. A tak po prawdzie bardzo wiele zależy od pogody, bo jak nie ma odpowiedniej to nikt zimą K2 nie zdobędzie. I ta pogoda potrzebna nie tylko na wejście, ale i na zejście jest niezbędna. W Himalajach same umiejętności nie wystarczą, trzeba również wiele szczęścia. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 No niestety tym razem naszym się nie udało. Ale mamy jeszcze wielu twardzieli, którzy zapewne spróbują zaatakować jeden z najtrudniejszych szczytów. A tak po prawdzie bardzo wiele zależy od pogody, bo jak nie ma odpowiedniej to nikt zimą K2 nie zdobędzie. I ta pogoda potrzebna nie tylko na wejście, ale i na zejście jest niezbędna. W Himalajach same umiejętności nie wystarczą, trzeba również wiele szczęścia. Pozdrawiam serdecznie. Są tacy co twierdzą, że K2 nie da się zdobyć zimą i to się nigdy nie wydarzy, ale myślę że masz wiele racji mówiąc że oprócz umiejętności, potrzebne jest cholernie dużo farta i myślę, że przy odpowiedniej kombinacji farta i umiejętności to się kiedyś wydarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 (edytowane) A tak po prawdzie bardzo wiele zależy od pogody, bo jak nie ma odpowiedniej to nikt zimą K2 nie zdobędzie. Pogoda to niewątpliwie połowa sukcesu,zwłaszcza w zimie.Nawet,jeśli trudno o nią w zimie,to raz na jakiś czas anomalia występują.Trzeba tylko być na nie gotowym.To oznacza wytrwałość i... niestety finanse. Ja czekam,aż ktoś zjedzie ze wszystkich 14 ośmiotysięczników na nartach... i mam swojego faworyta. : Edytowane 26 Luty 2016 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Pogoda to niewątpliwie połowa sukcesu,zwłaszcza w zimie.Nawet,jeśli trudno o nią w zimie,to raz na jakiś czas anomalia występują.Trzeba tylko być na nie gotowym.To oznacza wytrwałość i... niestety finanse. Ja czekam,aż ktoś zjedzie ze wszystkich 14 ośmiotysięczników na nartach... i mam swojego faworyta. : To chyba mamy tego samego faworyta. Dla ułatwienia dodam, że jest naszym rodakiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi