zając Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Niewątpliwie narty dla kobiet są potrzebne - jakie by nie były. Nie mam doświadczenia w tej kwestii bo od początku jeżdżę na modelach unisex, natomiast moje koleżanki mają narty damskie i nie narzekają - po prostu nie mają wielkich aspiracji do jazdy sportowej ani nawet dużych prędkości, a praktyczna strona (noszenie sprzętu, ładny kolor itp) jest dla nich ważniejsza. Zgadzam się natomiast z Mitkiem że jeśli ktoś ma nieco większe ambicje narciarskie, to rozgląda się raczej w segmencie nart unisex - tak to przynajmniej wygląda z mojej perspektywy. Zastanawiając się nad zakupem nart w zeszłym roku też wypatrzyłam te Progressory Lady ale nie zdecydowałam się na zakup - wolałam kupić w sklepie stacjonarnym i inny model (unisexowy) mnie przekonał. CzeMreJ - dajcie znać jak się jeździło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Cześć Na tym, że jeśli osoba jest drobnej postury , jest to kobieta, ma mniej siły i nie posiada dużych umiejętności panowania nad nartami to w przypadku lekkich z pewnością sama będzie czuła się bezpieczniej, a i w przypadkach zagrożenia, łatwiej będzie nimi odpowiednio wysterować. I nie ma tu mowy o dużych prędkościach gdzie narty zaczynją myszkować czy traci się panowanie nad nimi. Takie jest moje zdanie To nie jest kontrola tylko złudzenie kontroli. Taka forma samooszukiwania się. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzeMreJ Napisano 2 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Jeśli śnieg w Polsce wytrzyma do 11 lutego to na pewno dam znać jak się jeździło na f18 jak i przedstawię opinie mojej Pani na temat wrażeń z jazdy na 800 Lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Oj raczej nie wytrzyma do 11 lutego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzeMreJ Napisano 2 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Oj raczej nie wytrzyma do 11 lutego:) Dzięki podtrzymujesz mnie na duchu naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Dzięki podtrzymujesz mnie na duchu naprawdę Nie wytrzyma, bo już wytrzymał, gdyż mamy 2 marca 2016 roku! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzeMreJ Napisano 2 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 ekchmmm sorry ... za dużo popiłem ostatnio i parę dni mi uciekło ... oczywiście, że chodziło mi o 11 marca 2016 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Tak dla przypomnienia wymiany zdań o nartach dla naszych wspaniałych PAŃ. Słyszałem, że Elan skonstruował narty dla pań o wadze.... nieco ponad 1 kilograma! I nie chodzi tu o lekkie jak piórko panie, a narty! Widać problem wagi nart jest dostrzegany i uwzględniany przez producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzeMreJ Napisano 8 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Jest popyt to i podaż się rusza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Dzieki takim dyskusja postanowilem pojezdzic na Head Joy. Polecam przetestowac i wrocic do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astro Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Dzieki takim dyskusja postanowilem pojezdzic na Head Joy. I jakie wrażenia po jeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 (edytowane) I jakie wrażenia po jeździe?Powiem szczerze że z żaden sposób nie poczułem że to damska narta. Testowałem na czarnej trasie i nie miałem żadnych problemów z prowadzeniem jej w sposób jaki sobie założyłem. Jedyna rzecz o jakiej myślę to wytrzymałość narty i wiązań. Ja ważę 85 kilo. Ale są panowie znacznie lepiej zbudowani. No i długość. Nie każdemu pasuje. A tu trasa na jakiej testowałem. Edytowane 8 Marzec 2016 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzeMreJ Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 No i już po testach ... Damski odpowiednik Jest na pewno bardziej elastyczny ale dla mojej Natalii (50 kg) i tak mają zacięcie sportowe !!! Opinia jej była taka, że narty same reagują na to co ma się zamiar zrobić więc to, że była bardzo z nich zadowolona to mało. Jest ona raczej początkująca więc śmiało polecam je wszystkim Paniom. Moje Progressory F18 bajka ... i jak dla mnie w zupełności wystarczy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi