lokiec3 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Tylko oby nie dosypało tak, jak w w2014 roku [ATTACH=CONFIG]29080[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]29081[/ATTACH] Zdaje się, że Juice był tam bezpośrednio po tych opadach. I miał szczęście bo przed jego przyjazdem chyba było zamknięte ze dwa dni z powodu......zbyt dużej ilości śniegu:biggrin: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Przerażające http://www.nassfeld.at/pl/urlaubsangebote/sportlich-aktiv?utm_source=skionline.pl&utm_medium=tkp&utm_content=pr-artikel&utm_campaign=nassfeld-winter-2015-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJAK Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Ja byłem tydzień po. Właścicielka domu, w którym miałem zamówioną kwaterę w Rattendorf w czwartek przed moim przyjazdem przysłała maila z informacją, że sytuacja jest już opanowana i można przyjeżdżać. Podczas tygodniowego pobytu dwa razy tak padało, że po dwóch godzinach opadu warstwa śniegu na dachu auta była równa z boxem. Tym co od jutra zaczynają życzę bardziej umiarkowanych opadów i dużo słońca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 27 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Na następny weekend bergfex podaje na górze metr opadu , ale pewnie się do tego czasu zmieni.Pasowałoby żeby po opadach temperatura była na minusie i będzie miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 W Nassfeld troszkę popruszyło 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 29 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Piękna zima....w następnym bergfex pokazuje też opad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Siedemset kilometrów za nami 8godz. ale bardzo na spokojnie bez szaleństw i jesteśmy w Nassfeld. Widok z balkonu Jutro od rana atak na stok.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Grzmi i sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 5 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 rano ruszamy , a od poniedziałku na stoku....może sie gdzieś stykniemy w ośrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Całą noc sypało, zdjęcie z Tropolach obok stacji gondoli 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 (edytowane) Na górze spadło 60 świerzego podają że już w sumie 280 góra, 25 dół. Faktycznie miejscami śniegu po dachy. Dziś warunki trudne, tworzyły się giga muldy. Cały dzień można było spotkać ratraki ale nie pomagało to za bardzo, ciągle świeży opad i wiatr. Dla szerokich nart rewela, a ja na slalomkach . Ogólnie fajnie nie będę narzekał na śnieg. Zdjęć brak nie brałem aparatu bo wiedziałem co głoszą. Edytowane 6 Marzec 2016 przez marek_kapica edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Warunki z dnia na dzień coraz lepsze, szkoda że słońce nie chce się pokazać. Są chwile że widoczność ok a są takie że nic nie widać kompletnie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Ja tam bym nie narzekał na widoczność Ostatnio taki widok na żywo widziałem 10 lat temu w Wiśle i 8 lat temu na Pilsku :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 No ale jak jest jak na tym zdjęciu to ciężko się nawet zsuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Trzeba przyznać że wygląda to piknie :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Tak miałam w Zillertal tydzień temu... więc nawet nie mam co relacji pisać tylko sobie wyobraźcie żółtą kurtkę zamiast czerwonej... Reszta w zasadzie się zgadza :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Doczekaliśmy się słońca Warunki idealne, ogólnie jesteśmy tu od niedzieli i jeszcze nie czekaliśmy w żadnej kolejce na wyjazd. Ośrodek bardzo nam się spodobał, tras sporo każdy coś dla siebie znajdzie. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Tydzień zleciał, jutro wracamy. Raczej za rok tu wrócimy, bardzo fajne miejsce. W tym terminie brak tłumów, stoki w dobrym stanie bardzo długo. Kilometrów natrzaskaliśmy sporo ciało mocno zmęczone, wszystkie mięśnie czuć 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Dobrze że dałeś zdjęcia bo ja nie robiłem.Ośrodek super, warunki narciarskie perfekt.My też wrócimy do Nasffeld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Filmik z Nassfeld. Komentować proszę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Filmik z Nassfeld. Komentować proszę Podkład muzyczny do bani.:biggrin: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Podkład muzyczny do bani.:biggrin: Pozdrawiam. A mnie się właśnie muzyczka podoba. No może poza fragmentem gdzie "napięcie "rośnie zawyciem, po którym nie następuje jakiś zwrot akcjii, czy coś podobnego. Przynajmnie nie ma tu agresywnego szarpania strun i darcia się i ryczenia w niebogłosy na temat miłości czy po prostu egzystencji! Gdybyś filmik nagrywał w czasie takiej pogody jak ja tam miałem...... "łOskar" murowany!:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Muzyka to życzenie żony, ale mi też się podoba. O gustach się nie dyskutuje Dzięki Bumer za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Super zdjęcia, super film. Jestem alpejskim żółtodziobem, to jeśli pozwolisz zadam kilka pytań. - jak ten ośrodek wg. Twojej subiektywnej opinii wypada na tle innych austriackich miejsc ? Ja mam póki co zaliczoną dolinę Zillertal, od Fugen po Hintertux. - czy te 120 km tras wystarcza na 6/7 dni jazdy ? Na mapie widzę, dużo niebieskich. Lubie takie, ale pytanie czy nie są to tzw. "dojazdówki" ? Są to pełnoprawne trasy ? - jak wyglądają ceny ? Skipass sobie sprawdzę, ale jedzenie, zakwaterowanie i inne atrakcje (termy, apres itp.) Z góry dzięki! Oby do zimy M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Filmik z Nassfeld. Komentować proszę Filmik bardzo fajny :applause: Jego akcja coś mi przypomina :cheerful: Pozdrowienia dla Ciebie i Aktorki pierwszoplanowej :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi