tomi33 Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Witajcie Macie jakiś sprawdzony apartament dla 4- 5 osób w rejonie Nassfeld? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Ja Ci nie pomogę. Jadę tam na tydzień od 5 marca. Za dwie osoby płace 2600zł ale mam 50 metrów do gondoli. Chętnie bym wysłuchał jakiś opinii na temat tego ośrodka. Na forum nie znalazłem żadnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 23 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Na forum jest pewnie kilka osób co było , więc liczę na ich pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Tak, tylko zgubiłem namiary wraz ze stratą komputera 100 metrów od dolnej stacji, leciutko pod górkę. Popatrzę na mapę, bo mniej więcej pamiętam gdzie, może odnajdę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 23 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Tak, tylko zgubiłem namiary wraz ze stratą komputera 100 metrów od dolnej stacji, leciutko pod górkę. Popatrzę na mapę, bo mniej więcej pamiętam gdzie, może odnajdę. Pozdrawiam, Będę wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 (edytowane) Ja mieszkałam tu: http://schönauer-hof.at/ Generalnie to jest agroturystyka, apartament baaardzo przyjemny. Gospodarze bardzo mili, produkują własne wędliny, sery i alko. Startowaliśmy spod domu przez łączkę na nartach i lądowaliśmy w dolnej części trasy 80 - ja akurat lubię tak mieszkać ale nie wszyscy tak mają. Na zakupy i tak trzeba dojeżdżać autkiem do Hermagor. Nie pamiętam czy pisałam relację z Nassfeld czy nie... nie mogę znaleźć galerii fotek... hmm... coś się popsuło na forum... Edytowane 23 Luty 2016 przez Dumpling Zębowa Wróżka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 (edytowane) Będę wdzięczny:) Szlag, nie idzie mi :frown:: a szkoda bo piękna miejscówka i by się mogła przydać. Może to to, ale strzelam na pół ciemno po troche pamiętanej drodze do wyciągu i dachy chaty z satelity http://www.bergfex.pl/nassfeld/ferienwohnungen-stattmann/ Mieszkanie mieliśmy chyba ze 100 m2. Duża sypialnia, mała sypialnia (dzieci), kuchnia z jadalnią i ze wszystkim, łazienka, WC, korytarze, kanciapy, kanapy, etc. Na pierwszym albo drugim piętrze. Pozdrawiam, Edytowane 24 Luty 2016 przez juice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Generalnie to jest agroturystyka, apartament baaardzo przyjemny. Gospodarze bardzo mili, produkują własne wędliny, sery i alko. Miodzio Startowaliśmy spod domu przez łączkę na nartach i lądowaliśmy w dolnej części trasy 80 - ja akurat lubię tak mieszkać ale nie wszyscy tak mają. Pięknie Na zakupy i tak trzeba dojeżdżać autkiem do Hermagor. E tam, wszystko potrzebne do szczęścia kupi się w markeciku w Tropolach Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 25 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Dostałem kilka propozycji z Nassfeld,teraz tylko coś wybrać i zaklepać.Miejscówka od Kasi też jest na celowniku:)Dobra bo blisko trasy.Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 A jak ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 kiedyś było tak http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/12048-Nassfeld-%C5%9Bwi%C4%99ta-sylwester?highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 nie mogę znaleźć galerii fotek... hmm... coś się popsuło na forum... I nikt nie chce wyjaśnić dlaczego :stupid:, sorki za O.T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 E tam, wszystko potrzebne do szczęścia kupi się w markeciku w Tropolach Pozdrawiam Markeciku?? Tą dziuplę nazywasz markecikiem??? Nie wprowadzaj ludzi w błąd :) hihihihi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Markeciku?? Tą dziuplę nazywasz markecikiem??? Nie wprowadzaj ludzi w błąd :) hihihihi A po co tam w ogóle chodzić.:biggrin: Chyba, że wódki zabraknie.:wink: Brotchenserwis na pewno mają. My ostatnio tyle swojego wzięliśmy, że nawet ani razu wieczorem na kolacji nie byliśmy w mieście. I gościn wieczornych też nie było, żadnych spektakularnych. Tylko narty, obiadek, po drineczku, myju myju, jakaś bajka i spać. Rano 6-30 pobudka, 8-20 w gondolce na górę.:applause: Taka organizacja narciarsko najowocniejsza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 No wiesz... kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 No wiesz... kto co lubi A czy ja pisałem, że zawsze:tongue: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Nie, ale Ci się podobało więc zakładam, że od teraz tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Markeciku?? Tą dziuplę nazywasz markecikiem??? Nie wprowadzaj ludzi w błąd :) hihihihi Ojoj, coś czuję, że Ty na zakupach to..... Przyczajony tygrys, ukryty smok" się chowa :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 25 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 A jak ceny? Ok 400 euro od osoby za tydzien pobytu i 6 dni karnet.Dom jeszcze bliżej jak mieszkała Kasia,zaraz przy stoku więc dla nas super:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Aha, Tomi33, jeśli dom jest w tej okolicy co ja mieszkałam to warto mieć ze sobą łańcuchy. Wiadomo, że generalnie trzeba mieć łańcuchy w bagaże, ale wiem też że niektórzy narciarze podchodzą do tego na luzie czyli olewają My akurat trafiliśmy na tydzień kataklizmu śnieżnego i bez łańcuchów ani rusz. Nigdy nie wiesz na jaką pogodę trafisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Ja tam będę od 5 marca, i jak na razie pogodę nie za ciekawą głoszą, dziennie śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Yyyy... jak jedziesz 5 marca to to nie jest prognoza pogody tylko wróżby. Prognoza może być na jutro, ewentualnie pojutrze max. Bądź dobrej myśli - do 5 marca możesz spodziewać się wszystkiego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 26 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Aha, Tomi33, jeśli dom jest w tej okolicy co ja mieszkałam to warto mieć ze sobą łańcuchy. Wiadomo, że generalnie trzeba mieć łańcuchy w bagaże, ale wiem też że niektórzy narciarze podchodzą do tego na luzie czyli olewają My akurat trafiliśmy na tydzień kataklizmu śnieżnego i bez łańcuchów ani rusz. Nigdy nie wiesz na jaką pogodę trafisz... Duży samochód 4x4 powinien uciągnąć.Teraz ma być duży opad,a jak będzie za tydzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 26 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Ja tam będę od 5 marca, i jak na razie pogodę nie za ciekawą głoszą, dziennie śnieg. My od 6 marca.Bierzesz szersze narty i super zabawa , coś po lesie ewentualnie jak nasypie to po trasie. My będziemy zadowoleni jak coś dosypie, po tak kiepskiej zimie w Polsce jesteśmy spragnieni świeżego śniegu:) Pozdrawiam i może się gdzieś miniemy na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJAK Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 (edytowane) Tylko oby nie dosypało tak, jak w w2014 roku Niektóre tablice można było czytać w pozycji leżącej i strach było chodzić w pobliżu budynków bo mogło śniegu nalecieć za kołnierz. Edytowane 27 Luty 2016 przez DJAK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi