Magda Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Hej, szukam łatwych i średnio-trudnych tras dla początkujących w okolicach Beskidu Śląskiego. Ostatnio byłam na Zagroniu, ale górny odcinek trasy był nawet trochę za stromy jak na moje umiejętności.. jest w okolicy coś fajnego i długiego ? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Mogę polecić Ci Soszów, Cieńków i Nową Osadę w Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Są jeszcze klepki oraz siglany w Wiśle. Tyle tylko, że na siglanach jest wyrwirączka. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Na Siglanach jest zwykły talerzyk Ale trasa jest tylko jedna niebieska. Może Kiczera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 No niech będzie że talerzyk Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 (edytowane) Może Kiczera? Kiczera ma dość trudną trasę,jak dla początkujących. Chyba najłatwiejsze są Klepki,bo jest fajne krzesełko i szeroka,łatwa trasa.Następnie Nowa Osada z dłuższą trasą,ale końcówka może sprawić nieco trudności początkującemu. Cieńków - to zależy o której trasie mówimy. Soszowa raczej nie polecam,bo tam te trasy raczej trudne,a niebieska wąska. Może być też Zagroń w Istebnej,albo Zwardoń-Ski i Mały Rachowiec. Siglany łatwe,ale trasa krótka i jest tylko talerzyk. Edit: Teraz zauważyłem,że trasa na Zagroniu sprawiała kłopot. Można spróbować na sąsiednim Złotym Groniu,ale to podobne ośrodki. Edytowane 22 Luty 2016 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 najlepszy stok do nauki to SZCZYRK BIAŁY KRZYZ ..... stok płaski -a widoki jak w bajce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Nie biały krzyż, tylko ICE Arena Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimorodek Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Nie biały krzyż, tylko ICE Arena Że co? Tak się nazwali? Uczyłam koleżankę na Białym Krzyżu, stok w sam raz do nauki ale kolejnego wypadu tam bym nie zniosła. Płaska, krótka łączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 ICE Arena to taki forumowy slang nasz Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda Napisano 24 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Dzięki za odpowiedzi Chyba wybiorę na kolejny raz Nową Osadę Co by tylko w sobotę były warunki do jazdy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Dzięki za odpowiedzi Chyba wybiorę na kolejny raz Nową Osadę Co by tylko w sobotę były warunki do jazdy : Warunki będą,ale ilość ludzi... :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Na Siglanach jest zwykły talerzyk...Jak przerobić talerzyk na orczyk :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda Napisano 26 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Warunki będą,ale ilość ludzi... :sorrow: No właśnie przeraża mnie ta Nowa Osada... tzn ilość ludzi. Zamierzamy jeździć tylko 4 h od 8 do 12, ale pewnie przed 11 może już być tłoczno. Dlatego się zastanawiam czy nie jechać znowu na Zagroń albo spróbować na Złoty Groń, ale jak przejeżdżaliśmy ulicą obok tej góry to wydawała się jakaś stroma... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Nie jest stroma, w sam raz dla początkujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kajek Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Ja w tym roku na kicerze się uczyłam więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anastasia91 Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Ja ostatnio byłam na nartach w Wiśle. Łatwo znaleźć tam kilka tras dla początkujących. Nocowałam w http://villarubinstein.pl, więc kiedy zmęczyło mnie jeżdżenie na nartach szłam rozluźnić się na polu golfowym Ogólnie polecam Wisłę każdemu, kto chce rozpocząć swoją przygodę z nartami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Ja ostatnio byłam na nartach w Wiśle. Łatwo znaleźć tam kilka tras dla początkujących. Nocowałam w http://villarubinstein.pl, więc kiedy zmęczyło mnie jeżdżenie na nartach szłam rozluźnić się na polu golfowym Ogólnie polecam Wisłę każdemu, kto chce rozpocząć swoją przygodę z nartami o ile ma cierpliwosc do stania w mega kolejkach. byłem kilka razy na Nowej Osadzie, zwlaszcza w weekendy i ilość ludzi jaka się tam zwalała za każdym razem przyprawiała o palpitację stok jest niewielki i nie jest w stanie uciągnąć wszystkich chętnych, dodatkowo ostatni odcinek po kilku godzinach jeżdżenia był tak omuldzony że aż strach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Dla początkujących najlepszy będzie talerzyk w Złotym Groniu ( Istebna ) stok jeden z najbardziej płaskich w całym Beskidzie Śląskim i Żywieckim długość 300m ,sam tam się uczyłem na nartach. Na drugim miejscu Biały Krzyż , długość stoku podobna tyż łatwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Nowa Osada nie jest dla początkujących, świetnie do nauki na początek nadaje sie Mała Palenica w Ustroniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi