AndRand Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 12 minut temu, Sariensis napisał: Jeśli narty są do nartowania, to czekam musi być do czekanowania, przecież to logiczne ;). Starsza Pani łot łopatowania to już prawdziwa gwiazda internetów jest :). Kijki są od kijkowania No chyba że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 23 minuty temu, AndRand napisał: Nie miałem na myśli dwa kijki w ręce i... czekanujesz jak dziabą Jeden może się złamać, dwa nie powinny (raz mi d... uratowało) Napisz więcej o tej przewrotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 14 minut temu, AndRand napisał: Kijki są od kijkowania No chyba że nie Przecież to jest oczywista oczywistość :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 7 minut temu, MarioJ napisał: Napisz więcej o tej przewrotce Co tu dużo pisać... Świeżo ustawiane wiązania wypięły się na Beskidzie. I jak zacząłem zjeżdżać to złapałem oba kijki w ręce i wbijałem jak się da, żeby zahamować. To była dobra reakcja bo myślę, że jeden kijek mógłbym tak złamać. Ponieważ mało kto jeździ tu z czekanem to warto wiedzieć, że można mieć inny sposób pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 27 minut temu, AndRand napisał: Co tu dużo pisać... Świeżo ustawiane wiązania wypięły się na Beskidzie. I jak zacząłem zjeżdżać to złapałem oba kijki w ręce i wbijałem jak się da, żeby zahamować. To była dobra reakcja bo myślę, że jeden kijek mógłbym tak złamać. Ponieważ mało kto jeździ tu z czekanem to warto wiedzieć, że można mieć inny sposób pod ręką. W kwestii technicznej zapytam, miałeś pętle na dłoniach, bo jakoś mi nie pasuje. A w Dolni Morava jakoś nie potrafiłem tych kijów użyć, dobrze, że siatka na samym dole wytrzymała, choć trzy paliki wyrwalem jako żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 (edytowane) Dnia 06.05.2019 o 16:37, gregre0 napisał: Koledzy takie piękne rysunki Ci podesłali, wyłożyli wszystko jak na dłoni, a Ty swoje. W Twoim przykładzie będzie to nachylenie niecałe 17,5 stopnia czyli koło 31,5%. Mylisz boki trójkąta!!! OK masz rację 300:1000=0,315 te 1,5% są Twoje Ciekawe jakich trójkątów używał użytkownik Annaa wyliczając nachylenie FISu i Goryczkowej ? Edytowane 8 Maj 2019 przez Jeeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 7 godzin temu, Jeeb napisał: OK masz rację 300:1000=0,315 te 1,5% są Twoje Ciekawe jakich trójkątów używał użytkownik Annaa wyliczając nachylenie FISu i Goryczkowej ? Jeżeli , nie wierzysz kolegom , to wgraj sobie aplikacje ,o której pisałem i sprawdż. W XXI wieku aplikacje są autorytetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 W dniu 3.05.2019 o 20:04, ANDISKI napisał: Ile czasu ..ile metrów trwał taki zjazd. Myślę że 50 m Około 150-200m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 10 godzin temu, AndRand napisał: Co tu dużo pisać... Świeżo ustawiane wiązania wypięły się na Beskidzie. I jak zacząłem zjeżdżać to złapałem oba kijki w ręce i wbijałem jak się da, żeby zahamować. To była dobra reakcja bo myślę, że jeden kijek mógłbym tak złamać. Ponieważ mało kto jeździ tu z czekanem to warto wiedzieć, że można mieć inny sposób pod ręką. Nie do końca potrafię sobie to hamowanie wyobrazić - to było jeszcze na stojąco czy już leżałeś? Mi się raz zdarzyło odrzucić kijek, złapać drugi ponad talerzykiem i tak wyhamować. Trwało to trochę i była to zwykła czarna trasa. pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 10 godzin temu, AndRand napisał: Co tu dużo pisać... Świeżo ustawiane wiązania wypięły się na Beskidzie. I jak zacząłem zjeżdżać to złapałem oba kijki w ręce i wbijałem jak się da, żeby zahamować. To była dobra reakcja bo myślę, że jeden kijek mógłbym tak złamać. Ponieważ mało kto jeździ tu z czekanem to warto wiedzieć, że można mieć inny sposób pod ręką. bo jesteśmy jeszcze za ciency (z tym czekanem), ale inne chłopaki już to stosują, szara taśma rządzi 🙂 jeśli chodzi o hamowanie kijkiem, to robiłem już sobie wizualizacje tej techniki, ale na szczęście nie miałem okazji stosować, mi ATK nie wypina, hahaha 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 3 godziny temu, Wujot napisał: Nie do końca potrafię sobie to hamowanie wyobrazić - to było jeszcze na stojąco czy już leżałeś? Mi się raz zdarzyło odrzucić kijek, złapać drugi ponad talerzykiem i tak wyhamować. Trwało to trochę i była to zwykła czarna trasa. pozdro Wiesiek No właśnie. Od 7:00 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 21 godzin temu, sstar napisał: W kwestii technicznej zapytam, miałeś pętle na dłoniach, bo jakoś mi nie pasuje. A w Dolni Morava jakoś nie potrafiłem tych kijów użyć, dobrze, że siatka na samym dole wytrzymała, choć trzy paliki wyrwalem jako żywo. Ja mam luźne pętle, nie pamiętam czy tylko jedną rękę wyciągnąłem z pętel czy obie. Tak mi się udało złapać, żeby w obu dłoniach mieć oba kijki i jedną rękę mieć dość blisko talerzyka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 11 godzin temu, sstar napisał: No właśnie. Od 7:00 Nie starczyło wyobraźni że pokaz w takim miejscu groził mu co najmniej wózkiem inwalidzkim do końca życia, no ale głupi to ma szczęście ale do czasu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 19 minut temu, surfing napisał: Nie starczyło wyobraźni że pokaz w takim miejscu groził mu co najmniej wózkiem inwalidzkim do końca życia, no ale głupi to ma szczęście ale do czasu. A może to "teoria" dorobiona do praktyki/wypadku? pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 7 godzin temu, Wujot napisał: A może to "teoria" dorobiona do praktyki/wypadku? Pewnie tak, nikt rozsądny nie robiłby pokazu w takim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi