Biban Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Testowalem ostatnio te narty. Jestem pod ich wrażeniem, niestety cena za używane sezon (2015/2016)2,7 tys jest wysoka. A moze jednak narty te warte są swojej ceny? Zna ktoś nartę zbliżona a jednak bardziej budżetowa? Liczę na Wasze wsparcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Testowalem ostatnio te narty. Jestem pod ich wrażeniem, niestety cena za używane sezon (2015/2016)2,7 tys jest wysoka. A moze jednak narty te warte są swojej ceny? Zna ktoś nartę zbliżona a jednak bardziej budżetowa? Liczę na Wasze wsparcie... A konkretnie co na tobie zrobiło wrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 18 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Fajnie skręcały i prowadziły, lekko się je prowadziło i pasowały mi twardością... Np. Na headach magnum czy atomicach redster edge jeździło mi sie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Fajnie skręcały i prowadziły, lekko się je prowadziło i pasowały mi twardością... Np. Na headach magnum czy atomicach redster edge jeździło mi sie trudniej. Po jakim rodzaju śniegu jeżdziłeś , jakie parametry miał stok i jaką parafinę stosowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 18 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Śnieg miękki oczywiście sztuczny przy 8 stopniach. Jeździłem na nich w Białce na wszystkich stokach. Narty przygotowywała wypożyczalnia wiec nie wiem czym smarowali, ale fakt były śliskie od poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Śnieg miękki oczywiście sztuczny przy 8 stopniach. Jeździłem na nich w Białce na wszystkich stokach. Narty przygotowywała wypożyczalnia wiec nie wiem czym smarowali, ale fakt były śliskie od poczatku A czy na innych testowanych jeżdziłeś w takich samych warunkach i były takiej samej długości i geometrii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 18 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Wszystkie testy przeprowadziłem w ciagu dwóch dni, warunki zbliżone długości identyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 A Jak konkretnie je testowałeś ? Zmieniałeś podczas testów ustawienie wiązań / pozycja centralna, centymetr do przodu , do tył/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 18 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Dokładnie tak. Zawsze także zakładałem nowe, suche skarpety, żeby ich poślizg w skorupie buta nie wpłynął na wrażenia z testów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Czyli reasumując;na stoku w Białce Tatrzańskiej , na sztucznym śniegu przy temperaturze+8 stopni , śnieg miękki stockl spirit globe robią wrażenie ! A zastanawiałeś się co będzie na innych stokach , innych śniegach ?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 18 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 I dlatego pytam fachowców. Nie mam możliwości testowania w każdych warunkach, a na takie jakie tu zastałem nie mam wpływu. Nie planuję też zakupu kilku par na różne stoki i pogody... Z tych na których jeździłem te wydawały mi się najlepsze. A na opinię sprzedawcy nie chcę liczyć... Jeśli masz pomysł na jakieś uniwersalne allroundy dla ciężkiego faceta to chętnie pojeżdżę... mam jeszcze dwa dni to może gdzieś tu je znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 I dlatego pytam fachowców. Nie mam możliwości testowania w każdych warunkach, a na takie jakie tu zastałem nie mam wpływu. Nie planuję też zakupu kilku par na różne stoki i pogody... Z tych na których jeździłem te wydawały mi się najlepsze. A na opinię sprzedawcy nie chcę liczyć... Jeśli masz pomysł na jakieś uniwersalne allroundy dla ciężkiego faceta to chętnie pojeżdżę... mam jeszcze dwa dni to może gdzieś tu je znajdę... Napisz jakie są Twoje parametry , to będzie wtedy można pomóc w doborze nart . A moje pytanie dotyczące ustawienia wiązań / ma wpływ na skrętność nart/,rodzaj śniegu ,geometria narty,przygotowanie serwisowe nart , miało uświadomić , że te elementy mają zasadniczy wpływ na odczucia z jazdy .:proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 19 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ja to 45 letni facet, 176 cm wzrostu i 105 kg wagi... Jeżdzę średnio, a na muldach i w sypkim śniegu średnio-słabo i tego poziomu raczej nie przeskoczę. Jeżdzę na nartach od 8 lat po max 10 dni w sezonie. Nie mam też aspiracji szybkościowych czy też jazdy po dzikich trasach... I szukam nart rekreacyjnych... PS. dokładnie zdaje sobie sprawę że przygotowanie nart jest kluczowe, i inaczej przygotuje je sklep do testów a inaczej zwykła wypożyczalnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ja to 45 letni facet, 176 cm wzrostu i 105 kg wagi... Jeżdzę średnio, a na muldach i w sypkim śniegu średnio-słabo i tego poziomu raczej nie przeskoczę. Jeżdzę na nartach od 8 lat po max 10 dni w sezonie. Nie mam też aspiracji szybkościowych czy też jazdy po dzikich trasach... I szukam nart rekreacyjnych... PS. dokładnie zdaje sobie sprawę że przygotowanie nart jest kluczowe, i inaczej przygotuje je sklep do testów a inaczej zwykła wypożyczalnia... Kup sobie narty o długości 170cm i promień skrętu 14-16metrów, wiązania muszą mieć skalę do 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 19 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 mam takie teraz... a dokładnie http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,rossignol,experience-78-tpi2,5078.html w rozmiarze 166 cm... I wydają mi się za długie... Teraz jak jeździłem na 156-158 wydawało się zdecydowanie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 mam takie teraz... a dokładnie http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,rossignol,experience-78-tpi2,5078.html w rozmiarze 166 cm... I wydają mi się za długie... Teraz jak jeździłem na 156-158 wydawało się zdecydowanie lepiej... Ja nie wiem ,co Ty robisz na nartach. Do jazdy moim zdaniem najlepsze dla Ciebie są o parametrach jakie podałem. Ale możesz zapytać jeszcze kolegów z oślej łączki , jestem pewny ,że zgodzą się z Tobą.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biban Napisano 19 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 widać 99% instruktorów, amatorów narciarstwa i kolesi ze sklepów i wypożyczalni się myli... ale ja szczęście trafiłem na tego z 1% i dzięki temu wiem co dla mnie jest najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 widać 99% instruktorów, amatorów narciarstwa i kolesi ze sklepów i wypożyczalni się myli... ale ja szczęście trafiłem na tego z 1% i dzięki temu wiem co dla mnie jest najlepsze Nie ukrywam ,że miałeś szczęście. W internecie jeszcze trudniej trafić.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi