mysiauek Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 9 godzin temu, laryzbyszko napisał: Wichura sprzed kilku (a może już nawet kilkunastu) lat. Huragan 19.11.2004. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 Ktoś się orientuje, jeśli kupilem jednodniowy skipass na Lomnice/Strebskie pleso to moge jezdzic np do 12;00 na Lomnicy, a pozniej przeniesc sie na Strebskie Pleso? Czy to jest opcja tu albo tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinky_ok Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 Możesz się przemieszczać, przynajmniej tak było 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 W dniu 21.02.2022 o 08:56, tresor napisał: a do tego sama czarna trasa jest poziomu Kasprowego Prawie 250 m wyżej ! Wypada znać lepiej teren na którym się jeździ. Porównanie ze Szczyrkiem to nieprozumienie. To są zupełnie różne tereny! A tak było 19.03. 2008 r. I może jeszcze będzie w przyszłości. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 Godzinę temu, Zagronie napisał: Prawie 250 m wyżej ! Wypada znać lepiej teren na którym się jeździ. Porównanie ze Szczyrkiem to nieprozumienie. To są zupełnie różne tereny! A tak było 19.03. 2008 r. I może jeszcze będzie w przyszłości. A co ma wspólnego Kasprowy ze Szczyrkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 Godzinę temu, Zagronie napisał: Prawie 250 m wyżej ! Wypada znać lepiej teren na którym się jeździ. Porównanie ze Szczyrkiem to nieprozumienie. To są zupełnie różne tereny! Pisząc to co cytowałeś miałem na myśli nie wysokość npm tylko długość trasy, jej trudność i "alpejski klimat". Wysokość npm to w tym wypadku dla mnie drugorzędna kwestia. Szczyrk natomiast zestawiłem nie wysokością, tylko ilością tras i ich różnorodnością. W Polsce pod tym względem od TŁ jest lepszy tylko Szczyrk, bo Białka czy Zieleniec to pagórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 Może mi ktoś powiedzieć czy osoba niezaszczepione może już jechac na Słowację i pojezdzic ?? I proszę bez komentarzy jaki to jestem nieodpowiedxialny 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 (edytowane) 19 minut temu, Jusik2002 napisał: Może mi ktoś powiedzieć czy osoba niezaszczepione może już jechac na Słowację i pojezdzic ?? I proszę bez komentarzy jaki to jestem nieodpowiedxialny 😜 Tak, może. Od 26.02.2022 wszystkie obostrzenia są oficjalnie zniesione. A od 21.02.2022 nikt tego już nie sprawdzał. Wiem z autopsji, bo pojechałem na Chopok z toną dokumentów, których nawet nie musiałem wyciągać Edytowane 13 Marzec 2022 przez jack78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 14 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2022 10 godzin temu, Jusik2002 napisał: Może mi ktoś powiedzieć czy osoba niezaszczepione może już jechac na Słowację i pojezdzic ?? I proszę bez komentarzy jaki to jestem nieodpowiedxialny 😜 Żeby wjechać na słowację trzeba mieć wypełniony formularz rejestracji i bez szczepienia/statusu ozdrowieńca jest 5 dni kwarantanny. Można zrobić w pierwszym dniu test PCR który z niej zwalnia. Takie zasady są na tej stronie: https://www.gov.pl/web/slowacja/zasady-wjazdu-cudzoziemcow-do-republiki-slowackiej-i-tranzytu-przez-jej-terytorium "W przypadku naruszenia aktualnych zasad wjazdu lub tranzytu należy się liczyć z możliwością ukarania mandatem w wysokości do 1659euro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2022 Jak to jest teraz z parkingami w Tatrzańskiej Łomnicy? Jest jakaś opcja na darmowe parkowanie? (poza sezonówką) Czy internetowo przez gopass można wykupić też parking? Czy wystarczy mieć kupiony skipass na kartę gopassu i zamiast 10e jest 5e za parking. Niby na swojej rozpisce podają że darmowy parking na 250 miejsc jest pod restauracją Humno, więc obok (po drugiej stronie ulicy) parkingu przy pomarańczowym krześle. No ale zostawić auto pod knajpą i iść jeździć jakoś mi się nie widzi... Jakby była stabilna ładna pogoda i dobre warunki to Łomnickie Sedlo kusi jeszcze na koniec sezonu... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 3 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2022 22 minuty temu, pawelb91 napisał: Jak to jest teraz z parkingami w Tatrzańskiej Łomnicy? Jest jakaś opcja na darmowe parkowanie? (poza sezonówką) Czy internetowo przez gopass można wykupić też parking? Czy wystarczy mieć kupiony skipass na kartę gopassu i zamiast 10e jest 5e za parking. Zniżka na parking nabija się przy płaceniu w automacie parkingowym gdy przyłożysz gopass z wykupionym karnetem narciarskim. Co do opcji darmowego parkingu to nie wiem, gdzie on dokładnie jest. W tym roku stawałem tylko na głównym płatnym 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2022 (edytowane) Parking przy gondoli centralny działa. Zniżka na gopass 5E. Trasa przygotowana. Ale trochę (wy)rzuca jak się ciśnie. Zdążyłem przed śniegiem zjazdów kilka, potem coś dla stepowego wilka, których ponoć dużo w Tatrach. Na dole deszcze niespokojne. Edytowane 15 Kwiecień 2022 przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2022 No i górne partie. Na francuską muldę byłem jedynym chętnym co nie dziwi biorąc pod uwagę warunki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 12 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2023 Tatrzańska Łomnica w weekend, na gopassie wrzucili kupony na bilet za 29 euro i wpadło ponad 35 km. Do 14 super, potem na czerwonych trasach od gondoli miejscami spore muldy i lodowo, ale jak na sobotę i to że na dole była jakaś słowacka impreza z występami i psimi zaprzęgami to kolejki małe, max w ciągu dnia 10-15 minut. Najdłużej się stało do krzesła na Łomnickie Sedlo, na którym jeździło dośc sporo ludzi, nic dziwnego bo widoczki były piękne. Sporo śniegu poza trasami z czego korzystali skiturowcy, freeridowcy, a na dole w laskach szalały dzieciaki. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi