Slavko Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 Od niedzieli katuję się w Pleso. Temperatura w dzień lekki minus, śniegu na trasach wystarczająco dużo. Trochę słońca i chmur, na dole więcej słońca, na górze więcej chmur. Trasy przygotowane bardzo dobrze, dopiero po 13ej zaczęły się tworzyć zasypy i gdzie niegdzie pojawił się lód. Ale tragedii nie było, więc ze stoku zszedłem przed 16ą. Na stokach pustki, przez cały dzień wchodziłem na wyciągi na bieżąco. Dzień super, jutro powtórka a potem Łomnica. Fotki wrzucę potem bo mam na telefonie a piszę z tabletu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 15 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2020 Powiem tyle - warunki bajka! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 W dniu 13.01.2020 o 23:02, Slavko napisał: Od niedzieli katuję się w Pleso. Temperatura w dzień lekki minus, śniegu na trasach wystarczająco dużo. Trochę słońca i chmur, na dole więcej słońca, na górze więcej chmur. Trasy przygotowane bardzo dobrze, dopiero po 13ej zaczęły się tworzyć zasypy i gdzie niegdzie pojawił się lód. Ale tragedii nie było, więc ze stoku zszedłem przed 16ą. Na stokach pustki, przez cały dzień wchodziłem na wyciągi na bieżąco. Dzień super, jutro powtórka a potem Łomnica. Fotki wrzucę potem bo mam na telefonie a piszę z tabletu. Czekamy na info z Łomnicy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristow Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 Jak dla mnie to Szczyrbskie Pleso i Tatrzańska Łomnica to najfajniejsze ośrodki na Słowacji. Na Chopoku byłem parę razy i za każdym razem czegoś brakowało. A to była mgła, a to muldy po kolana, a to wszystko płynęło, a to lód. Dużo ludzi na trasach, a trasy jakieś nie dla mnie. Za to TŁ, jeśli trafi się na dobrą pogodę, jest rewelacyjna. Zwłaszcza przez pierwsze 2-3h. Łomnickie Siodełko też pozwala się sprawdzić. Jak pierwszy raz tam stałem, to 15 minut zastanawiałem się czy jechać czy wracać na krzesło. SP ma fenomenalny widok z krzesła jak się jedzie na górę, ale same trasy są umiarkowanie łatwe, na pewno łatwiejsze niż w TŁ. Ludzi też jest mniej, a Ci co są na ogół dobrze jeżdżą. Reasumując gdybym miał wybierać gdzie jeździć to na sob lub niedzielę wybrałbym SP, a w dni powszednie TŁ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Warunki opisałem poprzednio, więc dodawać nic nie trzeba. Może tylko to, że od wtorku Łomnica w zasadzie bez jednej chmurki, niżej czasami lekkie zamglenia. Ludzi mało, przez te kilka dni, może 4,5 razy stałem do pomarańczowego krzesła maks. 5 minut, poza tym na bieżąco. Czarna trasa nieczynna, można było na niej zobaczyć jedynie skiturowców. Foty cz 1 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Część 2 fotek. Kolejna część opisu jutro. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Tak naprawdę w TŁ jest kiepsko.Głowna trasa ze Skalnatego Plesa nieczynna , głowna trasa z Bukovej Hory nieczynna ,pomiar czasu nieczynny , snowpark dla dzieci nieczynny , największa atrakcja Lomnickie Sedlo nieczynne. Okoliczności przyrody porażające o czym świadczą odczucia Slavka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 12 godzin temu, Slavko napisał: Część 2 fotek. Kolejna część opisu jutro. Widzę że niewiele się zmieniło od 02.01.2020 , dół tak jak był jest dalej ok, jak tam czerwona 6 dalej tylko wąski pasek, otwarte już 5 i 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Trasa 6 to przecinka w kosówce i dlatego miejscami jest wąska , 5 jest zamknięta / to główna trasa ze SP/, 4 otwarta. Zamknięta 9 od połowy i kilka wariantów na 1. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 6 to główna trasa czerwona i tylko ona była czynna 02 stycznia. Na tym zdjęciu to 6 która skręca u góry w lewo, po prawej za płotkiem to 5 Fajnie że w końcu uruchomili 4, bo na końcu 6 jest bardzo wąsko Oczywiście 9 jako czerwona to żart gestorów ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 8 godzin temu, zaruski napisał: Tak naprawdę w TŁ jest kiepsko.Głowna trasa ze Skalnatego Plesa nieczynna , głowna trasa z Bukovej Hory nieczynna ,pomiar czasu nieczynny , snowpark dla dzieci nieczynny , największa atrakcja Lomnickie Sedlo nieczynne. Okoliczności przyrody porażające o czym świadczą odczucia Slavka. No wiesz, dla mnie była bajka, bo ja pierwszy raz tej zimy śnieg zobaczyłem :). Poza tym dobrze znałem sytuację na trasach zanim przyjechałem i zamkniętej czarnej trasie i szóstce wiedziałem. Poza tym byliśmy w dwie rodziny 2+2 więc dla mnie miarą zadowolenia były uśmiechy na twarzach dzieci, a ja również się najeździłem. Ale patrząc z perspektywy narciarza-maniaka to masz rację z warunkami, poza jednym - snowpark dla dzieci był czynny. 7 godzin temu, surfing napisał: Widzę że niewiele się zmieniło od 02.01.2020 , dół tak jak był jest dalej ok, jak tam czerwona 6 dalej tylko wąski pasek, otwarte już 5 i 4? Tak, czerwona 6 dalej wąski pasek, 5 zamknięta, 4 otwarta. 7 godzin temu, zaruski napisał: Trasa 6 to przecinka w kosówce i dlatego miejscami jest wąska , 5 jest zamknięta / to główna trasa ze SP/, 4 otwarta. Zamknięta 9 od połowy i kilka wariantów na 1. Dokładnie, aczkolwiek dośnieżyli kawałek 9 i można było dojechać do miejsca, gdzie do 9-tki dochodzi 11. Jeśli chodzi o 6 to po godzinie 10.30 to na tym wąskim odcinku to już były właściwie tylko ogromne zasypy i lód. I tak było codziennie, dlatego też jak chciałem pojeździć na 6-tce to wsiadałem na wyciąg jako jeden z pierwszych, robiłem 4,5 zjazdów do START, tak, żeby od 11-ej jeździć niżej. To, co surfing wkleił powyżej - trasa nr 6, to jeszcze nie wyglądało źle. To co ja widziałem, było znacznie gorsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 Dziś pogoda petarda, a warunki? No tak -4/6. Ogólnie na trasach śniegu sporo ale po południu wychodzą skały i ślizgi mogą oberwać. Do otwarcia Sedla jeszcze daleko niestety... Jak przystało na "kamerkowicza" użyłem kamerki w smartfonie wiec wrzucam ze specjalną dedykacją dla @fredek321 i @przemo_narciarz 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 No na reszcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 4 minuty temu, pasazer85 napisał: No na reszcie Ahhh o Tobie zapomniałem w dedykacji, przepraszam 😛 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Między Skalanatym, a Startem muldy po pachy czy tylko po pas?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Godzinę temu, tresor napisał: Między Skalanatym, a Startem muldy po pachy czy tylko po pas?;) W nocy był solidny mróz wiec bardziej po kolana po południu. Ale niestety wciąż nie czynne wszystkie warianty zjazdu choć naśnieżają. Za to wkrótce ruszy dodatkowa trasa przy Bukovej kanapie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Kiepsko to na razie wygląda. Myślałem, żeby się wybrać na Łomnicę w któryś weekend, ale przy nieczynnej trasie z Sedla i tylko pół-otwartej trasie ze Skalnatego Plesa na Start, zaawansowany narciarz nie ma tam czego szukać. Pozostaje mieć nadzieję, że wreszcie sypnie i w lutym-marcu będzie już gdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2020 Kupony na jazdę w Tatrzańska Łomnica i Szczyrbskie Pleso za 19 Euro V20BSTAZV491Q892 V20BSPYNFBARTHQU V20BSTS2ISJLCVPI Obowiązuje w ośrodkachTatranská Lomnica Štrbské Pleso Obowiązuje w terminie 31.01-07.02.2020 Cena 19 € Osoba, której chcesz podarować kod, musi posiadać konto Gopass. Następnie kod może aktywować w poniższy sposób: 1. Osoba, która otrzymała kod musi zalogować się do swojego konta na Gopass.sk 2. Kliknąć na swoje imię i na zakładkę 'Kupony Gopass' 3. Wpisać jeden z kodów składających się z 12 znaków i kliknąć na przycisk 'Aktywować' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppown Napisano 5 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2020 Jest ktoś obecnie na Łomnicy? Dosypało trochę śniegu oraz da się zjechać już z Lomnickiego sedla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Warunki w Tatrzańskiej Łomnicy 10/10 p, już dawno tak nie trafiłem Polecam gorąco nawet pomimo weekendu kolejki do zaakceptowania pozdrawiam 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 (edytowane) 48 minut temu, galdon napisał: Warunki w Tatrzańskiej Łomnicy 10/10 Do 10/10 to zdecydowanie brakuje francuskiej muldy czyli free ride zone z Sedla. Ale super ze odpalili wreszcie krzesło na Sedlo choć widać ze śniegu wciąż mało... Liczę na solidną dostawę śniegu w lutym i marcu. Dzięki za relację Edytowane 8 Luty 2020 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Godzinę temu, galdon napisał: Warunki w Tatrzańskiej Łomnicy 10/10 p, już dawno tak nie trafiłem Miałem nadzieję że więcej dopadało, bo na Kasprowym ponad 1m , widzę że gigant z pomiarem czasu też nie odpalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 16 minut temu, surfing napisał: Miałem nadzieję że więcej dopadało, bo na Kasprowym ponad 1m , widzę że gigant z pomiarem czasu też nie odpalony. Dzisiaj mieli swoją imprezę z psami, wtedy nie ma pomiary i giganta, po tam zaprzęgi psie mają tor do ścigania, jakos tak w kółko, nie zna, sie na psich zawodach , ale raz to oglądałem na Łomnicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 19 minut temu, surfing napisał: Miałem nadzieję że więcej dopadało, bo na Kasprowym ponad 1m Oficjalnie podają ze niby Sedlo ma 130cm ale tak jak piszesz tam potrzeba jeszcze metr śniegu i będzie petarda. Może nadchodzące ocieplenie przyniesie opady śniegu na tej wysokości bo jak spoglądam na zdjęcia z przed 2 lat to jest na co czekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 17 minut temu, Sariensis napisał: Dzisiaj mieli swoją imprezę z psami, wtedy nie ma pomiary i giganta, po tam zaprzęgi psie mają tor do ścigania, jakos tak w kółko, nie zna, sie na psich zawodach , ale raz to oglądałem na Łomnicy . Gigant jest powyżej, a brama mety stoi jeszcze od ubiegłego roku przy słupie gondoli (widać na zdjęciu @galdon ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi