Jeeb Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 21 minut temu, Chrumcia napisał: końcu tam wybrać koniecznie i nakręć jakiś filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 47 minutes ago, Chrumcia said: Dzisiaj lampa na Lomnicy z tego co widzę na kamerach.... W piątek mam nadzieję że będzie podobnie bo mam plan się w końcu tam wybrać Wybieram się na Łomnicę w najbliższy weekend - od piątku do niedzieli. Może jakieś małe WZF ? Będzie ktoś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Ja to raczej w piątek jadę i piatek po nartach wracam, chociaż bym została.....Nie mam pomysłu jak namówić chłopaka żeby został no i nawet nie wiem gdzie i jakie noclegi tam szukac... Filmik powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 53 minuty temu, Chrumcia napisał: Ja to raczej w piątek jadę i piatek po nartach wracam, chociaż bym została.....Nie mam pomysłu jak namówić chłopaka żeby został no i nawet nie wiem gdzie i jakie noclegi tam szukac... Filmik powinien być noclegi w Tatranska Łomnica, może zabrać np. rower i pojeździć/pospacerować po Łomnicy (miasteczku) Smokowcu (można odwiedzić lodową świątynię), Szczyrbskie Jezioro, nad Strbskie Pleso jest super również dla turystów rekreacyjnych, pod stokami, sa tam również trasy biegowe i dwie skocznie, darmowy skibus ma trzy przystanki, z pierwszego można dojść nad bajeczne jezioro wysokogórskie. na 2 dzień wybierz Strbskie Pleso ;), będziecie zachwyceni, to jest pozycja typu must see. Pogoda będzie bajkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Cześć, byłam z rodzinką 17-18.03, ja obstawiałam Vila Ludmila w pobliżu dolnej stacji ale w końcu wylądowaliśmy w hotelu Sorea Hutnik - trzeba dojechać ok 4km do wyciągu. Ale w Tatrzańskiej Łomnicy w zasadzie są same hotele i pensjonaty więc o nocleg nie będzie trudno, a widoki bajeczne, mąż bardzo żałował, że nie wzięliśmy rowerów, może nawet wyjazd by się przedłużył... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Będę próbować go namówić ale wiem że będzie ciężko... Na razie muszę auto z naprawy dziś odebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 4 minuty temu, Chrumcia napisał: Będę próbować go namówić ale wiem że będzie ciężko... Na razie muszę auto z naprawy dziś odebrać tam jest bajecznie, taki klimat dawnego cesarstwa, spodoba mu się, to nie Chopok na prawdę jest co zwiedzać no i te jezioro, na Mazurach nie ma na takich wysokościach, już sam przejazd koleją z Tatrzańskiej Łomnicy do Strbskie Pleso może być atrakcją ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Strona Tatrzańskiej Łomnicy jest dla mnie jakoś mało "czytelna"...kamery nie działają, ktoś coś wie czy wyciągi tam chodzą? Wiem, że było w weekend otwarcie, ale czy teraz można tam pojeździć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Wygląda na to że na nartach nie pojeździsz, wyciągi czynne tylko dla pieszych https://www.vt.sk/pl/informacje/godziny-otwarcia-kolei-linowych https://www.vt.sk/hory/zima-2019/2020/vysoke-tatry-live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqlio Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 18 minut temu, Chrumcia napisał: Strona Tatrzańskiej Łomnicy jest dla mnie jakoś mało "czytelna"...kamery nie działają, ktoś coś wie czy wyciągi tam chodzą? Wiem, że było w weekend otwarcie, ale czy teraz można tam pojeździć? Ta... nie ma aktualizowanej listy tras czynnych jak na jasna.sk.... Mailowe info z weekendu n.t. otwartych tras w rejonie dostałem takie: Štrbské Pleso : Interski, Turistická, Junior Tatranská Lomnica : Čučoriedky západ, Grand Slnečná, Javorová cesta, Javorová cesta západ, Buková hora západ Starý Smokovec : sledging only Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Jednak jeżdżą 4 minuty temu, mirekn napisał: Coś tam jeździ chociaż szału nie ma. Przetrasowo napewno da się podejść Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 12 minut temu, qqlio napisał: Ta... nie ma aktualizowanej listy tras czynnych jak na jasna.sk.... Coś tam działa proponuje dzwonić na informacje Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqlio Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 6 minut temu, mirekn napisał: Coś tam działa proponuje dzwonić na informacje Pozdrawiam mirekn Dzięki, teraz właśnie znalazłem też ten wykaz, ale aktualności nie podejmuję się oceniać 🙂 Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 To jest naprawdę mocne. Wielki koncern, niemal monopolista jeśli chodzi o duże ośrodki narciarskie w tej części Europy. Ceny karnetów alpejskie. Ceny w restauracjach na stokach za smażony ser z mrożonki, jak za menu degustacyjne w knajpach z przewodnika Michelina. A żeby się dowiedzieć jakie trasy są otwarte w sztandarowych ośrodkach w Tatrach, trzeba maila pisać albo dzwonić:). Ja na stronie netowej nie umiem tych informacji znaleźć. Pewnie są ale przejrzystość tego jest na poziomie poniżej krytyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Dzisiaj w TŁ jeżdziła kanapa Na Start i na Cucoriedkach . Otwarte są trasy ;Cucoriedki zapad i ze startu do TŁ dwa warianty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 A jakie warunki w łomnicy? warto z Białki jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Warunki dobre , trochę wiało , temperatura 5- 8 stopni , trochę płaskie światło , jazda bez kolejek .🥴 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Tatrzańska Łomnica 02.01.20 śniegu naturalnego bardzo mało, mimo tłumów na dole niebieska 8 skutecznie rozładowuje kolejki, warunki na dole dobre, czerwona wzdłuż gondoli warunki bardzo trudne bo lodowo wąsko i trzeba uważać na kamienie więc kolejek do gondoli brak i jazda do góry głównie z turystami pieszymi 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 @surfing Dzięki. Chciałem tam jechać jutro ale w takim razie zostaje na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 , Warun petarda😋 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 3 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2020 Załamaliście mnie tymi fotami. Od przyszłej niedzieli będę tam przez tydzień i jak patrzę na te foty to ręce mi opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 Cytat Załamaliście mnie tymi fotami. Od przyszłej niedzieli będę tam przez tydzień i jak patrzę na te foty to ręce mi opadają... Nic straconego. Tydzień walki na takich muldach i zrobisz większe postępy niż przez kilka lat na sztruksie. :) 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kael Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 13 godzin temu, MAIKEL 1977 napisał: , Warun petarda😋 Przecież tam tak zawsze, wąskie trasy + dużo ludzi i efekt jak na zdjęciu. Ale na takich muldach też można się fajnie pobawić🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 Łomnica ogólnie słynie z muld, z uwagi południową wystawę. Pamiętam kiedyś Wielkanoc w kwietniu. Piękne słońce i +15. Trasa wzdłuż krzesła z Łomnickiej Przełęczy, rano gigantyczne kolejki. Na narty przychodziłem na 11.00. Nie było już prawie nikogo. Chyba pochowali się za garbami ;) Raz udało mi się zjechać całą trasę bez zatrzymania. To był ogromny sukces. Normalnie po kilka pit-stopów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2020 42 minuty temu, Spiochu napisał: Łomnica ogólnie słynie z muld, z uwagi południową wystawę. A ja myślałem, że na Kasprowym wszyscy jeżdżą ciętym, a na Słowacji szurają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi