Micchaleq Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Witam, jest ktoś na forum kto był ostatnio w Tatrzańskiej Łomnicy? Szczególnie interesujące są dla mnie kolejki do wyciągów na niebieską trasę nr 1. Niestety w Białce w ferie nie da się jeździć 20 min w kolejce z dzieckiem to dla mnie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Witam, jest ktoś na forum kto był ostatnio w Tatrzańskiej Łomnicy? Szczególnie interesujące są dla mnie kolejki do wyciągów na niebieską trasę nr 1. Niestety w Białce w ferie nie da się jeździć 20 min w kolejce z dzieckiem to dla mnie za dużo. Johnny_narciarz był tydzień temu. Tutaj znajdziesz obszerna relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Johnny_narciarz był tydzień temu. Tutaj znajdziesz obszerna relację Nie wiem jak będzie podczas ferii śląskich... :mellow: Jak coś,polecam Strbskie Pleso - podobna stacja,nieco mniejsza,ale tam kolejek zupełny brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Nie wiem jak będzie podczas ferii śląskich... :mellow: Jak coś,polecam Strbskie Pleso - podobna stacja,nieco mniejsza,ale tam kolejek zupełny brak. Łojj bywa że kolejka do kolei na dole jest na 30 min. Na Furkocie z zasady nie ma albo są zdecydowanie mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Szczególnie interesujące są dla mnie kolejki do wyciągów na niebieską trasę nr 1. Do kanapy kolejki potrafią być nawet powyżej 10 minut. Jeśli skorzystasz z gondoli (mniej wygodna i trochę krótsza), to kolejka będzie na pewno mniejsza niż na 10 minut. Czasami jest tam pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Jak tam będziesz to uważaj na zasuwające na stokach "łodzie"............... tzn. mocną ekipę skionlinową/skiforumową z miasta Łódż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Lomnicke Sedlo ruszyło 120 cm śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 dzis na lomnicy lipa, silny wiatr spowodowal zamkniecie gondol , jezdzily tylko 3 kanapy , ale na gornej wygwizdow straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptuś Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Dzisiaj w TŁ od rana słoneczko. Ludzi nie dużo, chodziły wszystkie wyciągi i otwarte wszystkie trasy w tym czarna, kolejek do wyciągów brak. Do godziny 13 trochę szkółek. Pod koniec dnia trochę odsypów i lodu szczególnie na trasach czerwonych ze Skalnatego Plesa, pozostałe do końca w dobrej formie. Przez cały dzień mroźno. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Tatrzańska Łomnica nieśmiało włączyła naśnieżanie. Chociaż kto wie - może to testy przed sezonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beata.Z Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Skalnate pleso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 A może stanie się cud natury i w tym roku pierwsze odpali Sedlo i Kasprowy 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Rozpoczęcie sezonu najpóźniej od 09.12.2017. Poniżej info z ośrodka "lyžiarska sezóna začína najkôr 09.12.2017, pričom to závisí od snehových podmienok. The web site www.vt.sk. Prajeme pekný deň," 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 20.11.2017 13:40 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2017 W sobotę rusza Tatrzańska Łomnica. Czynne będą trasy: - Lomnicke Sedlo - Esíčka, Generál (dwie trasy Skalnate Pleso - Čučoriedky) - Čučoriedky Východ, Čučoriedky Západ (trasy do Startu) - Štart Západ (niebieska trasa na sam dół do pomarańczowych kanap). http://tmr.sk/pre-media/tlacove-spravy/sezonu-v-tatranskej-lomnici-otvori-lyovacka-z-lomnickeho-sedla/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 6 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2017 3 godziny temu, leitner napisał: - Lomnicke Sedlo 150 cm śniegu na Łomnickim Siodle to jest coś co... rzadko bywa ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Dziś zaliczyłem moją inaugurację na Łomnicy! Wypad mogę opisać jednym słowem: Bajka! Po dzisiejszym dniu mogę stwierdzić że Tatrzańska Łomnica narciarsko wygrywa z Chopokiem którego dotąd uważałem za lidera. Powód? Łomnica jest moim zdaniem doskonale przemyślana logistycznie. Dół ośrodka to łagodne trasy idealne do nauki, dla snowboardzistów i dla dzieci. Lepiej jeżdżący korzystają z gondoli na Skalnate Pleso - zróżnicowane trasy dla średnio zaawansowanych. A dla zaawansowanych czeka cudowna trasa z 2200mnpm. Na tym tle Chopok choć znacznie większy i również zróżnicowany stał się jednak w ostatnich latach znacznie przeinwestowany i na trasach jest zbyt wiele ludzi. Z roku na rok jest coraz tłoczniej zwłaszcza na północy. Południe robi się już podobne. W Łomnicy spotkałem dziś to, czego od dawna mi brakowało, czyli luzu na trasach mimo weekendu, pięknej pogody, pełnego parkingu samochodów i wciąż nie czynnych kilku tras. Wrócę tam na pewno! Kilka zdjęć poniżej: Łagodna trasa na dole stacji: Środkowa część i doskonałe, szerokie równo nachylone trasy. i Pusto! Gondola na Skalnate Pleso wygodna i szybka, trasa nie w pełni szerokości otwarta, natomiast mocno naśnieżana i niestety ale z czasem oblodzona - to najsłabsze ogniwo ośrodka. Lomnickie Sedlo = Bajkowe widoki Lomnickie Sedlo = Doskonałe Warunki! Zero lodu, zero sztucznego śniegu, pełne krzesełka a na trasie pusto! Marzenie! Dziś od rana piękne słońce, z czasem coraz większy wiatr i niestety stopniowo wyłączane wyciągi: Najpierw Sedlo, potem Skalnate aż w końcu o 14.30 nawet dolne krzesło. W nagrodę za straconą godzinę jazdy ośrodek zafundował wszystkim 4 godziny do wykorzystania w dowolnym dniu w całym sezonie. Szacun! Pozostałe warianty tras oraz trasy przy krześle Bukova są naśnieżane. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKyrtap Napisano 19 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2018 Witam, wybieram się w niedziele pierwszy raz na Łomnicę, proszę o informację czy nasi sąsiedzi uwzględniają polskie legitymacje szkolne i polskie legitymacje studenckie przy biletach ulgowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2018 Wystarczy Dowód Osobisty albo Paszport. Zniżki zależą od wieku narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2018 Bilety najlepiej kupcie przez internet , wcześniej jest dużo taniej ! Program Gopass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 2 godziny temu, MX5 napisał: Czy był ktoś może ostatnio na Łomnicy? Jaki warun itd. Był wczoraj taki jeden co ostatnio nie pisze za wiele, pisał ze warun mega. Mam nawet fotki, wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 31 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2018 http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,23214466,na-trasie-narciarskiej-w-tatrach-zmarl-80-letni-polak.html Chciałbym być taki sprawny w takim wieku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 I co? Nikt tutaj nie jeździ? W Szczyrbskim Plesie tez nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 6 minut temu, Tytus Atomicus napisał: I co? Nikt tutaj nie jeździ? W Szczyrbskim Plesie tez nie? No, mógłbyś pojechać i coś napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi