arbiter Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Witam wszystkich , wczoraj spontanicznie doszliśmy do wniosku iż jedziemy na narty ( 4 osoby samochód ) Ja bym chciał do S-F-L ale koledzy chcą pojechać do ISCHGL ( nikt z nas tam nie był więc.... ) Wyjazd z założenia nisko budżetowy ( kwatera plus własna micha ) Znam opisy mieszkania w Kappl czy See ale szukając kwater w różnych miejscach natknąłem się na miejscowość Spiss na granicy Austrii i Szwajcarii Pytanie moje brzmi : Mieszkał ktoś tam ? Jak z komunikacją skibus , wiem że są ale czy tylko do Samnaun jeżdżą . Podpowie ktoś jak wygląda to od strony Szwajcarii ? Ta droga do Samnaun ze Spiss wygląda na wąską i górską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Nikt nic nie podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwyn Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 (edytowane) droga z Pfunds do Spiss - serpentyny i raczej wąsko.. i malowniczo ale jeżdżą skibus'y normalnie więc tragedii nie ma.. ogólnie wolna jazda... między Spiss a Samnaun komunikacja skibus'ami też normalnie działa.. ze Spiss tylko do Samnaun.. jak chcesz do np. Nauders czy S-F-L to musisz przesiadkę w Pfunds zrobić.. wg mnie dojazd z Spiss do S-F-L - bez sensu.. szkoda czasu.. jak masz zamiar krążyć po ośrodkach to już lepiej w Pfunds nocować - bo leży jakby po środku i logistycznie lepiej.. ze Spiss do Samnaun nawet lepiej jechać busem bo nie kontrolują na granicy i jedzie toto bez przystanku.. a auta prywatne czasem kolejka mała... czasem sprawdzą dokumenty.. czasem do kontroli.. poza tym jak nie masz sezonówki to chyba nie ma karnetu wspólnego na Samnaun i S-F-L, przynajmniej ja nie spotkałem.. SNOWCARD GOLD to Samnaun i okolice, a SKI6 to S-F-L i okolice.. pozdr Edytowane 24 Styczeń 2016 przez Gwyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Jeśli zarezerwujemy Spiss to jazda tylko Sam-Ischgl i jazda skibusem jesli faktycznie dobra komunikacja jest A samo Spiss ? Noclegownia czy ładne miasteczko ? Właśnie granica mnie interesowała , ja tam na zakupy się nie nastawiam czy strefę niby wolnocłową itd. Czy cena karnetu jest identyczna ? Kupując w Austrii lub Szwajcarii ? Pytam bo kiedyś będąc w Zermatt różniła się sporo kupując po stronie włoskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwyn Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 raczej wioska - kilkanaście domów, ze dwie knajpy.. info masz http://www.tiroler-oberland.com/de/region/pfunds-spiss znajdziesz jakąś mapkę i plan skibus'ów.. cena karnetu identyczna jak pamiętam.. ale pytaj o kartę gościa - bo ceny masz lepsze, a nie pamiętam czy w Spiss dawali.. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 podsumowując : chcąc jeździć w SAM-ISCH wybór noclegu w Spiss może okazać się nie najgorszy ? Nie szukamy rozrywek tylko "jazda-jazda-jazda" no i rozmowy polaków a jedziemy tam pierwszy raz więc nie muszę zaliczyć Kappl czy See Gwyn - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwyn Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 wybór dobry.. ale sprawdź też w samym Samnaun.. można czasem jakieś fajne ceny kwater znaleźć.. w rozmowach pomoże strefa bezcłowa.. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi