zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Znowu marketingowcom udało się wykreować nową jakość w nartach "drewniany rdzeń". Teraz każde narty w centralnej części gdzie montuje się wiązania mają drewnianą sklejkę wartości kilku złotych ,aby można było umieścić wkręty mocujące wiązanie . Jest to dużo tańsze niż materiały kompozytowe , łatwiejsze w seryjnej produkcji i nie mające wpływu na właściwości narty !:shocked: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Znowu marketingowcom udało się wykreować nową jakość w nartach "drewniany rdzeń". Teraz każde narty w centralnej części gdzie montuje się wiązania mają drewnianą sklejkę wartości kilku złotych ,aby można było umieścić wkręty mocujące wiązanie . Jest to dużo tańsze niż materiały kompozytowe , łatwiejsze w seryjnej produkcji i nie mające wpływu na właściwości narty !:shocked: Halo! Co ty pleciesz? Drewniany rdzeń był od zawsze i jest najlepszym materiałem stosowanym w konstrukcji nart! Żaden kompozyt nie zastąpił i nie zastąpi drewna. Nie jest to sklejka i nie służy do montażu wiązania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Nawet moderator padł ofiarą marketingu ! Nie ma mocnych na marketing!:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 (edytowane) Znowu marketingowcom udało się wykreować nową jakość w nartach "drewniany rdzeń". Teraz każde narty w centralnej części gdzie montuje się wiązania mają drewnianą sklejkę wartości kilku złotych ,aby można było umieścić wkręty mocujące wiązanie . Jest to dużo tańsze niż materiały kompozytowe , łatwiejsze w seryjnej produkcji i nie mające wpływu na właściwości narty !:shocked: Co ty nawijasz:stupid: PS Jak na poziom 10 to twoja wiedza o nartach jest......dziwna. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 24 Styczeń 2016 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Panowie, może jakieś argumenty ! Marketing wyłączył Wam myślenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 A ty nie pij od rana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Kolego Jasiek. Rozumiem, że nie masz żadnych merytorycznych argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Nawet moderator padł ofiarą marketingu ! Nie ma mocnych na marketing!:sorrow: I nawet w tym przypadku pleciesz androny.:eek: Który moderator? Jaki moderator? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Przepraszam, pomyliłem te inicjały , to Ty jesteś ofiarą manipulacji marketingowców. Zresztą moderator jest chyba na wylocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Zaruski błagaj lepiej admina albo moda o wykasowanie wątku i dalej się nie ośmieszaj, bo latami będą z Ciebie łacha drzeć na forum. Jak dojdziesz do Siebie to mi jeszcze podziękujesz. Pozdrawiam serdecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Dziękuje za kolejny merytoryczny komentarz. Niestety koledzy jesteście przykładami "syndromu sztokcholmskiego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Ja się poddaję. Wejdź sobie na jakąkolwiek stronę piszącą o nartach race i sprawdź jaki mają rdzeń na przestrzeni kilkudziesięciu lat (z czego jest zbudowany i dlaczego). Dalej pozdrawiam serdecznie, ale już ostatni raz bo ten wątek jest już dla mnie zamknięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Z racji tego,że drewno jest jednym z najtańszych materiałów , w centralnej części narty umieszcza się rodzaj drewnianej sklejki aby ułatwić montaż wiązań na wkrętach . To jest cała magia drewnianego rdzenia .:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 http://www.elanskis.pl/rdzen.html http://sklep-*********/budowa-nart http://krystianokulewicznarty.blogspot.com/2014/04/jezeli-przeczytaliscie-moj-poprzedni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Zaruski proszę , zdradź tajemnicę na jakich nartach jeździsz ( marka , model itp. ) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 http://www.elanskis.pl/rdzen.html http://sklep-*********/budowa-nart http://krystianokulewicznarty.blogspot.com/2014/04/jezeli-przeczytaliscie-moj-poprzedni.html Bardzo dobrze,że podrzuciłeś te linki, to jest właśnie ten marketingowy bełkot. W rzeczywistości te rysunki przedstawiają różne rodzaje sklejki która jest umieszczona w centralnej części narty do której przykręca się płytę montażową , wiązania , tłumiki drgań itp. W realu wszystkie rodzaje wyglądają jak kawałek sklejki , a nie tak pięknie i kolorowo jak przedstawiają to rysuneczki marketingowców ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Przepraszam, pomyliłem te inicjały , to Ty jesteś ofiarą manipulacji marketingowców. Zresztą moderator jest chyba na wylocie ? Niby czemu miałbym być ofiarą marketingu? Lecz nie musisz odpowiadać bo ja również uważam ten wątek za zamknięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Niby czemu miałbym być ofiarą marketingu? Lecz nie musisz odpowiadać bo ja również uważam ten wątek za zamknięty. Odpowiem,ponieważ uwierzyłeś że drewniany rdzeń ma fundamentalny wpływ na trwałość i parametry narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Bardzo dobrze,że podrzuciłeś te linki, to jest właśnie ten marketingowy bełkot. W rzeczywistości te rysunki przedstawiają różne rodzaje sklejki która jest umieszczona w centralnej części narty do której przykręca się płytę montażową , wiązania , tłumiki drgań itp. W realu wszystkie rodzaje wyglądają jak kawałek sklejki , a nie tak pięknie i kolorowo jak przedstawiają to rysuneczki marketingowców ! Pozostaje Ci wziąć brzeszczot przeciąć swoje narty w kilku miejscach żeby się przekonać że narta składa się z wielu warstw nie tylko w centralnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Znowu marketingowcom udało się wykreować nową jakość w nartach "drewniany rdzeń". Teraz każde narty w centralnej części gdzie montuje się wiązania mają drewnianą sklejkę wartości kilku złotych ,aby można było umieścić wkręty mocujące wiązanie . Jest to dużo tańsze niż materiały kompozytowe , łatwiejsze w seryjnej produkcji i nie mające wpływu na właściwości narty !:shocked: Drewniany rdzeń to taki sam marketing jak kurtki puchowe (puch-pierze gęsi/kaczki ) jak wełna z merynosów i jak Alpy zdecydowanie przereklamowane....:stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Ludzie ! Jak chłop nie padł ofiarą "drewna" i mu z tym dobrze niech ma :)To dyskusja ze "ślepym" o kolorach Ja padłem ofiarą marketingu i mam drewniany rdzeń i marketing alpejski mnie przekonał że tam lepiej niż tu plus wolę ciepłe morza od zimnego BałtykuI samochód od poloneza ale zjesz coś dobrego lub kg ziemniaków i też będziesz syty , każdy ma swój rozum tu moja sklejka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Z racji tego,że drewno jest jednym z najtańszych materiałów , w centralnej części narty umieszcza się rodzaj drewnianej sklejki aby ułatwić montaż wiązań na wkrętach . To jest cała magia drewnianego rdzenia .:happy: Zaruski, pozostań na swoim poziomie i zjeżdżaj na worku wypełnionym słomą(kompzytową).pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Jakiś czas temu,pokazywano znaleźne narty,mające coś 1300 lat... O ile pamiętam.,też miały drewniany rdzeń... :wink: :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Pozostaje Ci wziąć brzeszczot przeciąć swoje narty w kilku miejscach żeby się przekonać że narta składa się z wielu warstw nie tylko w centralnej części. Jakie swoje narty? przecież Zaruski nie ma swoich nart, toż to zwykły trol internetowy wpada raz na kwartał kipisz zrobić na forum i potem jest znowu spokój na jakiś czas. Zresztą moderator jest chyba na wylocie ? Ale jeszcze w czynnej służbie, z pełnymi tejże konsekwencjami, tak więc bana może dać, chcesz?:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 toż to zwykły trol internetowy Ja się zastanawiam,czy zdjęcie profilowe zdradza kim jest: Nie chcę być złośliwy,ale tak SAM się nam się przedstawia... :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi