Mitek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć :biggrin: celowo w końcówce zdania zamieściłem tę oczywistą oczywistość,do czego używać kijów narciarskich .:tongue: Jak wiadomo mogą one mieć różne zastosowanie.: Choć wydaje mi się,że coraz mniej agresji spotyka się na stokach czy w kolejkach do wyciągów. Zgadza się. Ostatnią walkę na narty ( Fischer RC4 -zielono czarny) widziałem w latach 80 na Goryczkowej. Od tej pory tylko kijki. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć Będę w Czarnym Groniu z cała rodzina i znajomymi od 2 do 7 02 a później od 3 do 6 03 wpadajcie popracujemy nad nią. Pozdrowienia serdeczne Dobrze wiedzieć, ale dla siebie, jakby co zapamiętuję :wink: Nad nią szkoda pracować, ponieważ zwyczajnie jej nie zależy, wg mnie ona z tych co jeżdżą, bo: "inni jeżdżą", "to modne", "fajnie móc powiedzieć, że jeżdżę na nartach", itp. wybrać dowolne, ale coś w tym stylu. Owszem jeździ, ale niezbyt często i bez zapału. Kompletnie nie wyczuwam u niej zwyczajnego zamiłowania i pasji do nart, która zachęca do dalszego doskonalenia się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel81 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 O mnie za mnie jeździjcie sobie bez kijek tylko proszę przestańcie najeżdżać ludziom na narty w kolejce do wyciągu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 O mnie za mnie jeździjcie sobie bez kijek tylko proszę przestańcie najeżdżać ludziom na narty w kolejce do wyciągu. ...i/lub nie chwytajcie się rozpaczliwie (i często niespodziewanie) kurtek czy kijek obcych użytkowników ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Jak stoję w kolejce i wiem , że zaraz będę "jechał " na kogoś, to ustawiam się z boku - tam można złapać się siatki odgradzającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Bardzo proszę osoby nie umiejące jeżdzić z kijkami o poprawienie sobie w profilu umiejętności narciarskie na 1 !: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 (edytowane) Bardzo proszę osoby nie umiejące jeżdzić z kijkami o poprawienie sobie w profilu umiejętności narciarskie na 1 !: Ja jeżdżę z kijami,ale jeśli poprawi to twój humor czy choćby tylko samopoczucie to zaraz po napisaniu tego posta zmieniam u siebie poziom umiejętności na 1.:angel: Bo nie jestem pewien czy umiem jeździć z kijami.:crazy: Edytowane 23 Styczeń 2016 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Swoją prośbę zamieściłem po wnikliwym zapoznaniu się ze wszystkimi komentarzami w tym wątku / co na forum jest rzadkie/. Jaden z kolegów napisał że ktoś kto jeżdzi dobrze z kijami , potrafi zjechać dobrze bez kijów , ale działa to tylko w jedną stronę.:tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Czytam ten ciekawy wątek i zastanawiam się.. da się jeździć bez kijków? Mówię o jeździe a nie bujaniu się po promieniu skrętu narty. Jak jeździć, bez śmigu na stromych ściankach, bez wyczucia balansu w długich skrętach? Serio mnie to ciekawi, wszystkie skręty biorą się z rotacji całego ciała czy jak? Leitner, nie cuduj, kup kije i leć na lekcję z instruktorem. Gdziekolwiek, na Szczęśliwicach też będzie okej. Nigdy nie jest za późno by się uczyć jeździć a uwierz, jazda z kijami to jest zupełnie inny poziom przyjemności, kontroli i zabawy, to jest jazda a nie ślizganie się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Leitner, nie cuduj, kup kije i leć na lekcję z instruktorem. Gdziekolwiek, na Szczęśliwicach też będzie okej. Nigdy nie jest za późno by się uczyć jeździć a uwierz, jazda z kijami to jest zupełnie inny poziom przyjemności, kontroli i zabawy, to jest jazda a nie ślizganie się . Pewnie tak zrobię - chociaż na Szczęśliwicach specjalnie tanio to nie jest... Znam jednego pomocnika instruktora, to może uda się taniej (pomocnik też coś o kijkach chyba wie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć Chłopie weź się już przestań wygłupiać. 2-7 02 i 3-6 03 jestem w Czarnym Groniu, będą tyczki, poduchy, fajne narty itd., wpadnij. Pozdrwienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Cześć Chłopie weź się już przestań wygłupiać. 2-7 02 i 3-6 03 jestem w Czarnym Groniu, będą tyczki, poduchy, fajne narty itd., wpadnij. Pozdrwienia Może na początku lutego wpadnę tam na dzień - dwa, na razie jeszcze nic pewnego (samochód zaczął się bardziej zużywać i nie wiadomo czy przez rejestrację przejdzie...). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 .... 2-7 02 i 3-6 03 jestem w Czarnym Groniu.... no to się Mitek naoglądasz bezkijkowej patologii :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 no to się Mitek naoglądasz bezkijkowej patologii :biggrin: Więcej niż w Kasinie/Myślenicach? :wink: Kilka lat temu ktoś mi wytknął, że w ogóle nie używam kijków. Wziąłem sobie do serca i postanowiłem nie tylko je wozić, ale i używać jak bozia nakazuje... A dziś z ciekawości postanowiłem jeden zjazd zrobić zupełnie bez i przekonać się czy dam radę... zjechałem, ale łatwo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Najwięcej bezkijkowców jest na Szczęśliwicach. Ostatnio było ich więcej niż kijkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Poniekąd temat zrobił się ogólnie związany z kijkami to pozwolę sobie na kolejne wtrącenie. Jako, że wczoraj nie udało się pojeździć to miałam więcej czasu na małe obserwacje. Faktycznie dostrzegłam jakieś "nasilenie" osób bez kijek : nie wiem z czego to wynika. W każdym razie dwie rzeczy bardziej zapadły mi w pamięć: 1. Mama z kilkuletnim dzieckiem na nartach, które całkiem dobrze sobie radziło. Oboje byli bez kijek, przesuwają się z mozołem pod mały podjazd, a chlopczyk do mamy "to teraz już mogę wziąć kijki?"... odpowiedzi mamy nie słyszałam, ale ewidentnie dzieciaki mają ochotę na jazdę z kijami i dość szybko radzą sobie z nimi, więc dlaczego im się ich odmawia? : pamiętam jak nasz syn był dumny, kiedy po powrocie z jednego z pierwszych wyjazdów ze szkółką narciarską oznajmił, że dziś już jeździł z kijkami, jak prawdziwy narciarz :biggrin: 2. Były zawody dla dzieci w krótkim slalomie. Startowały dzieci tak do 11 roku życia z tego co słyszałam. Spora ich część startowała bez kijów i właśnie oni radzili sobie gorzej ze zjazdem. Dzieciaki z kijami, nawet te sporo młodsze znacznie lepiej balansowały ciałem i skręcały, nie mówiąc o nadaniu sobie lepszej prędkości na samym początku zjazdu. Ich jazda wygląda zdecydowanie lepiej, profesjonalniej :wink: Stąd mój apel jako rodzica: dajmy dzieciom kijki! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Cześć no to się Mitek naoglądasz bezkijkowej patologii :biggrin: Będziemy zabierać karnety! Jest szansa się spotkać? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Faktycznie dostrzegłam jakieś "nasilenie" osób bez kijek : Bardzo przepraszam, ale nie wytrzymię... co to jest "kijka"? :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Ja jeżdżę z kijkami. Bez kijków jedynie gdy nieraz zechce mi się spróbować na SL. Ostatnio kupiłem sobie nowe, carbonowe w kolorze zielono-czarnym. Pasują mi do nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Cześć Będziemy zabierać karnety! Jest szansa się spotkać? Pozdrowienia jasne z przyjemnością , jak tylko zameldujesz się na Cz.G. daj znać , to razem będziemy odbierać karnety :biggrin: pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Bardzo przepraszam, ale nie wytrzymię... co to jest "kijka"? :stupid: Asia troszkę sobie kpi... Patrz post 53. :smile: Tadek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Ja jeżdżę z kijkami. Bez kijków jedynie gdy nieraz zechce mi się spróbować na SL... ???? Przedziwny pomysł. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Coś dziś towarzystwo na forum przewrażliwione, może niewyspani po weekendzie, albo źli, że się skończył :biggrin: chyba sobie pomilczę, bo ewidentnie mam dziś pecha : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 I jak chcemy się tak czepiać to raczej "nie wytrzymam" :biggrin: sorki, ale nie wytrzymałam :stupid: I już ciiii z mojej strony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 I jak chcemy się tak czepiać to raczej "nie wytrzymam" Gdybym chciał całkiem na poważnie, to tak bym napisał :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi