colin23 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Witam Przeszukując ośrodki w Austrii wpadło mi w oko http://www.bergfex.pl/hinterstoder-hoess/ . W miarę blisko. Dodatkowo dla dzieciaków do 10 roku życia skipass za 2E dziennie. Czy ktoś tam był i może polecić jakieś tanie noclegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawalczewskip Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Chciałbym odświeżyć temat. Czy ktoś tam był i czy mógłby podzielić się opiniami o tym ośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Mały ośrodek - jazda praktycznie przy 1 szybkim wyprzęganym krześle - lepiej dołożyć parę dziesiątki km i pojechać do Schladming -Dachstein. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 30 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 JurekByd, to chyba nie byłeś albo dla Ciebie 40km tras to malutki ośrodek. Otóż byłem w tym roku i jestem pozytywnie zaskoczony. Ludzi bardzo mało. Bardzo długa trasa FIS na której w tym roku był puchar świata w gigancie i supergigncie. Dwie gondole i jedno duże krzesło spokojnie dają radę. Oczywiście nie ma co porównywac ze Schladming bo tam jest ponad 100km tras. tyle że w Hinter za 3 osoby (2+1) zapłaciliśmy 410Euro za 3 6-dniowe karnety. W Schladming to samo to już ponad 630E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 (edytowane) JurekByd, to chyba nie byłeś albo dla Ciebie 40km tras to malutki ośrodek. Otóż byłem w tym roku i jestem pozytywnie zaskoczony. Ludzi bardzo mało. Bardzo długa trasa FIS na której w tym roku był puchar świata w gigancie i supergigncie. Dwie gondole i jedno duże krzesło spokojnie dają radę. Oczywiście nie ma co porównywac ze Schladming bo tam jest ponad 100km tras. tyle że w Hinter za 3 osoby (2+1) zapłaciliśmy 410Euro za 3 6-dniowe karnety. W Schladming to samo to już ponad 630E. Bo to jest malutki ośrodek - po prostu trzy wyciągi. :happy: O ekonomii trudno dyskutować - te 200 Euro w kieszeni to sporo, szczególnie jeśli dziecku i żonie jest obojętne gdzie jeżdżą. Ale jeśliby porównać ilość porządnych wyciągów to za 2/3 ceny kupujesz 1/10 możliwości (nie mówiąc, że na SkiAmade jest jeszcze sporo innych stacji). Pozdro Wiesiek Edytowane 30 Maj 2016 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Na stronie zamieściłem galerię zdjęć z pobytu w ośrodkach HInterstroder - Wurzeralm Galeria Hinterstoder Galeria Wurzeralm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 Dziękuję za artykuł na skionline i galerię. Warto wspomnieć, że ośrodek oferuje również atrakcyjne zniżki dla studentów, co jest rzadkością w alpejskich stacjach. Żacy do rocznika 1991 włącznie mogą kupić skipassy wg taryfy młodzieżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi