kmarcin Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Koledzy z apartamentu zrobili sobie rajd po dyskotekach w Saalbach - wrócili zadowoleni... ...zaliczyli trzy sztuki w tym jedna miała charakter gogo :biggrin: A te sztuki to miejscowe jakieś czy przyjezdne narciarki? :laughing: No nie dziwię się, że wrócili zadowoleni :crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Dziś w Saalbach od rana padał deszcz , warunki na trasach mocno wiosenne , zaliczyliśmy jazdę nocną na Ubahnie - dodam , iż jest ona darmowa dla posiadaczy ważnych skipass ów , co jest rzadkością w Austrii. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Jurek, gdzie jest położony ten stok? Będę z powrotem za 4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Jurek, gdzie jest położony ten stok? Będę z powrotem za 4 tygodnie. Unterschwarzachbahn w Hinterglemm naprzeciw Reiterkogela, obok żółtej gondoli na Schattberg West.Dziś ujeżdżamy Hochkoenig's Winterreich, który bardziej przypadł mojej obecnej ekipie niż Skicircus - dziś słoneczko i niestety zmrożony śnieg..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Pierwsza produkcja (z dwóch) filmowa z pobytu na Skicircus. Moją intencją było przekazać nie tylko walory estetyczne ośrodka, nie tylko jazdę na nartach ale również opowiedzieć pewną romantyczną historię :happy: Czy mi się udało? Oceńcie sami. Proponuję ustawić film w najwyższej możliwej rozdzielczości i zbuforować przed wyświetleniem. [video=youtube;0zy_sJToVZk] 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Super filmik i dobrze oddaje klimat ośrodka. Chyba sam pomyślę o kamerce,bo chyba lepiej obrazuję on miejsce od samych zdjęć. : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Małoooo :angry: :wink: Ja chcę więcej :happy: Super jakość, z wielką przyjemnością ogląda się i miejsca i waszą jazdę. Jedynie jak dla mnie to trochę mniej z kija, a zamiast tego więcej ujęć z filmowania przez druga osobę jadącą zaraz za filmowanym, przed nim, równoległe, ze zmianą kierunków, najazdami. Nie jest to łatwe, nie do końca bezpieczne, ale do zrobienia :wink: Podobały mi się ujęcia pokazujące trasy, panoramę, jakiś element, jak np. te jadące gondolki, to koło młyńskie. Fajne wstawki, które dają urozmaicenie i poszerzają treść filmu. Dobra robota Mariusz i nie ociągaj się tylko dawaj resztę :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Super filmik i dobrze oddaje klimat ośrodka. Chyba sam pomyślę o kamerce,bo chyba lepiej obrazuję on miejsce od samych zdjęć. : Dzięki Maciek! Kamera w Twoim przypadku, to konieczność i już dawno powinna siedzieć u Ciebie w kieszeni. Oczywiście, że filmiki są fajniejsze, lepsze. Zdjęcia zazwyczaj obejrzy się raz i człowiek gdzieś je archiwizuje - znikają z pamięci. Do ruchomego obrazu się wraca częściej samemu, ale też częściej wśród znajomych jak się gada o wyjazdach. W dzisiejszych czasach wkłada się pena do tv i ogląda full HD na 55 calach :happy: Wówczas jest 100% frajda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 maboru - kolejna relacja, po której chce sie jechać do tego ośrodka, teraz, już, od razu ! Brawo!:applause: Filmiki - piękne okoliczności przyrody i pęknie, lekko śmigacie Co do romantyzmu to sie nie wypowiem, bo moja żona uważa, że sie na tym nie znam :redface: PS. w dzisiejszych czasach to nic sie nie wkłada, tylko ze smartfona filmik odpala , "szer'uje" na TV (robi sruuu palcem w kierunku tv) i na SUHD leci :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Świetny filmik! Przy okazji przypomniało mi się, że mam sporo materiałów z Chopoka. Trzeba się wziąć do roboty! :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 ..... Jedynie jak dla mnie to trochę mniej z kija, ..... A mi sie ujęcia z kija spodobały bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Kamera w Twoim przypadku, to konieczność i już dawno powinna siedzieć u Ciebie w kieszeni. Wkrótce... :wink: W dzisiejszych czasach wkłada się pena do tv i ogląda full HD na 55 calach :happy: Wówczas jest 100% frajda. No właśnie,jeszcze trzeba będzie w TV zainwestować... dla filmików z nart warto. :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Pierwsza produkcja.... Lux. Muszę z zazdrością :wink: stwierdzić, że coraz lepsze filmiki robisz. Ten jest miód malina (również muzyka). Tak, że poprzeczkę zawiesiłeś wyyyyyysoko, "czapki z głów". Co do kamerek, to jak dobrze pójdzie w tym roku będziemy mieli na stoku Gopro X4:biggrin::biggrin: Byle pogoda trafiła tylko się słoneczna bo wtedy filmy wyglądają doskonale. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Małoooo :angry: :wink: Ja chcę więcej :happy: Super jakość, z wielką przyjemnością ogląda się i miejsca i waszą jazdę. Jedynie jak dla mnie to trochę mniej z kija, a zamiast tego więcej ujęć z filmowania przez druga osobę jadącą zaraz za filmowanym, przed nim, równoległe, ze zmianą kierunków, najazdami. Nie jest to łatwe, nie do końca bezpieczne, ale do zrobienia :wink: Podobały mi się ujęcia pokazujące trasy, panoramę, jakiś element, jak np. te jadące gondolki, to koło młyńskie. Fajne wstawki, które dają urozmaicenie i poszerzają treść filmu. Dobra robota Mariusz i nie ociągaj się tylko dawaj resztę :happy: Dzięki Marcin! Od świetnego fachowca w tych sprawach miło coś takiego przeczytać. Jakość widać dopiero na dużym TV i z oryginału a nie z YT, który jakość obcina. Na Vimeo jak wiesz jeszcze nie mogę tego wstawić – tam mam limit transferu. Co do jazdy...akurat na filmiku myślę, że za szczególna akurat nie jest... Filmowanie o jakim piszesz, że jest go za mało miałeś na tym wyjeździe robić Ty mógłby to ewentualnie zrobić johnny narciarz – on nie boi się pojechać szybko za szybkim na krechę po to by wyjąć kilka dobrych ujęć – niestety też nie mógł Maciek pojechać...ale wyszło niestety jak wyszło – tym razem wyjazd nie był pełny. Następnym razem wyjdzie – pojedziemy jeszcze! Artur był krótko i nie zdążyliśmy dokręcić właściwych scen w ruchu – pogody też nie było odpowiedniej. Paula boi się filmować w ruchu a innym nie chciałem zawracać głowy. Cóż – następnym razem będzie lepiej – obiecuję. Nad resztą pracuję – będzie szybko, bo niestety jestem chory i siedzę w domu. Świetny filmik! maboru - kolejna relacja, po której chce sie jechać do tego ośrodka, teraz, już, od razu ! Brawo!:applause: Filmiki - piękne okoliczności przyrody i pęknie, lekko śmigacie Co do romantyzmu to się nie wypowiem, bo moja żona uważa, że się na tym nie znam :redface: Dzięki leitner. Dzięki dembus – zwłaszcza za dobre słowo co do śmigania...dużo błędów jeszcze i cały czas się uczymy...ale złe nawyki trudno wyplenić. A mi sie ujęcia z kija spodobały bardzo ! Też je lubię, więc jest ich sporo w moich filmikach. Wkrótce... :wink: Na przyszłe urodzinki Ci życzę by się spełniło! Lux. Muszę z zazdrością :wink: stwierdzić, że coraz lepsze filmiki robisz. Ten jest miód malina (również muzyka). Tak, że poprzeczkę zawiesiłeś wyyyyyysoko, "czapki z głów". Dzięki Piotrze – kamerą zaraziłeś mnie Ty, więc tak mocne komplementy są dla mnie szczególnie ważne. W filmiku jest kilka rzeczy, które mogłem zrobić lepiej...dokładnie ok 5ciu... cóż widzi się niektóre dopiero po montażu i publikacji – w ten sposób człowiek się uczy, na własnych błędach. Do profeski brakuje jeszcze duuuuuużo, oj dużo... No i jakieś gadżety jeszcze by się przydały – głównie stabilizacja. A dobra jest niestety bardzo droga. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia mam nadzieję jakoś niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Cześć Marboru! Szczerze zazdroszczę Ci zacięcia do filmowania. Mnie by się chyba nie chciało.... Co do filmu, właściwie już wszystko zostało powiedziane. Dziwię się tylko, że jakoś nikt nie podkreślił romantycznego zakończenia, jakie widzowie przeważnie lubią najbardziej. A jak zrozumiałem z Twojej zapowiedzi filmu, miał to być ważny element scenariusza... :smile: W każdym razie przyłączam się do komplementów i do zobaczenia na świętokrzyskich stokach (jakkolwiek dziwnie by to brzmiało w zestawieniu ze Skicircus)! Tylko kiedy, skoro za oknem w Radomiu szaro i buro?!...:frown:: Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Cześć Marboru! Szczerze zazdroszczę Ci zacięcia do filmowania. Mnie by się chyba nie chciało.... Co do filmu, właściwie już wszystko zostało powiedziane. Dziwię się tylko, że jakoś nikt nie podkreślił romantycznego zakończenia, jakie widzowie przeważnie lubią najbardziej. A jak zrozumiałem z Twojej zapowiedzi filmu, miał to być ważny element scenariusza... :smile: W każdym razie przyłączam się do komplementów i do zobaczenia na świętokrzyskich stokach (jakkolwiek dziwnie by to brzmiało w zestawieniu ze Skicircus)! Tylko kiedy, skoro za oknem w Radomiu szaro i buro?!...:frown:: Andrzej Andrzej moje kręcenie na stokach nie wygląda zbyt profesjonalnie... ...zazwyczaj odbywa się w ruchu, na chybcika. Wykorzystuję głównie przestoje grupy, z którą jeżdżę. Chłopaki, Ci którzy ze mną byli w Alpach wiedzą, że i filmy i zdjęcia kręcę najczęściej w locie, najczęściej jadąc na nartach :happy: Zwyczajnie szkoda czasu. W Skicircus spędziliśmy typowo na kręceniu ok godzinki. Jakie kręcenie - to i potem wygibusy przy montażu, bo z niczego trzeba coś zrobić ciekawego :happy: W każdym bądź razie - dziękuję. Dziękuję, że dostrzegłeś poza nartami również dwoje bliskich sobie ludzi na filmiku. Za oknem, szaro buro - a my obydwoje na dodatek chorzy - jakiś wirus strasznie upierdliwy :frown:: Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem na stoku :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Mariusz,zdrowia Wam życzę! Obyscie jak najszybciej wrócili na stok! Szczęście w nieszczęściu,akurat teraz marna pogoda,więc nie ma czego żałować. :frown:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Johnny ma rację: przy takiej pogodzie nie szkoda poleżeć trochę w łóżku i się powygrzewać.... :smile: Ja jutro startuję na tydzień w kierunku Livigno i Bormio. Mam nadzieję, że trochę pojeżdżę. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 (edytowane) Cóż? Pora powolutku kończyć relację z narciarskiego cyrku... ...nim wkleję link, do drugiej i ostatniej produkcji filmowej z tego wyjazdu kilka słów o pierwszym filmiku. JC - dziękuję za jego publikację na stronie głównej Skionline.pl Dziękuję również za zamieszczenie tej produkcji na tablicy fejsbukowej portalu. Jestem bardzo zaskoczony popularnością swojej wesołej twórczości - do teraz 18 000 wyświetleń, prawie 450 lajków, 34 pozytywne komentarze oraz 74 ponowne udostępnienia - w tym na stronie ośrodka Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Te liczby robią na mnie ogromne wrażenie :happy: Dziękuję odpowiedzialnym za nie bardzo mocno :applause::applause::applause: Edytowane 28 Styczeń 2016 przez marboru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 (edytowane) Uff po całodniowej walce udało się wreszcie ogarnąć ostatni film z wypadu. Ok 14 godzin montażu - kombinacja z plikiem...wgrywanie w różne miejsca - efekt: sukces i zamieszczenie produkcji na vimeo :happy: Cóż - za cenę wolniejszego buforowania ale lepszej jakości, bez ograniczeń co do muzyki. Tym razem jest to zupełnie inna konwencja. Dosyć nieszablonowa... Ciekawe, czy Wam się spodoba - prośba o opinie i uwagi. Główni aktorzy: Paula, Andrzej, Artix - Artur, Piotrek - Expat, Marek, Sylwek, Jarek i ja. [video=vimeo;153386029] https://vimeo.com/153386029 PS. Dzięki za pomoc techniczną dla kmarcina - gdyby nie Ty byłby problem. :happy: Dzięks!!! Edytowane 28 Styczeń 2016 przez marboru Dopisane PS. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Dobre, na początku przez chwilę myślałem, że ten kolega co tańczył(Artix?) naprawdę tyłem jedzie,niezłe ujęcie. pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Jesteś idolem! :biggrin: Jestem gwiazdą! :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 super filmik jeszcze lepsza obsada, miło powspominać tereny na których się smigało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 A to wszystko zaczęło się niewinnie, przez internet, forum, www.skionline.pl :cheerful: Oby więcej takich spotkań, filmów i ludzi :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Równie dobry, choć konwencja zupełnie inna. Te zdjęcia do tyłu mają być apoteozą chęci powrotu do "cyrku":smile: :wink: Faktycznie na Vimeo jakość jest dużo lepsza. Tak ogólnie to ta gopro 4 silver ma jakość obłędną. Nie wiem czy ci wspominałem, że taką samą sobie kupiłem :smile: Tak mi przypadła do gustu. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. PS: Artix to faktycznie gwiazdor "szubi dubi dance":wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi