gregor_g4 Napisano 29 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 nie jeździłem ani tu, ani tu, z tego co widziałem od dołu to obie trasy wyglądają podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 W takim razie trzeba im przyznać, że widać postęp w przygotowaniu tras w porównaniu do poprzednich sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 29 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Sporo naśnieżyli + opad naturalnego i tak powstała niezła warstwa;) Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaszka Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Byłem na stoku wczoraj i dziś. Warunki bardzo słabe, śniegu jest góra 30 cm, przetarcia i masa kamieni, te większe pan z obsługi zbierał po południu :sorrow: Także tylko większy opad lub mróz i naśnieżanie są w stanie uratować ten stok przed totalnym roztopem. Jutro odpuszczam, w tym stanie to warunki tylko dla desperatów. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prez7 Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Potwierdzam, jestem w Korbielowie, generalnie jest bardzo słabo. Dzisiejsza jazda na BABIE to walka o nie zaliczenie padu, albo o nie zjechanie ślizgu. Jak nie dopada przez te 2 dni, a wszystkie prognozy mówią o niewielkim ochłodzeniu , albo nie uda się uruchomić armatek, to wszystko popłynie, dużo już nie zostało, stok rozmiękły. Nie widziałem jeszcze takiej zimy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Grzegorz, czemu zamilkłeś. Napisz, czy zabierać narty, rowery, czy może narty wodne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 9 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Szkoda słów na tą zimę... Zobaczymy jutro czy coś napada. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 10 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Dzisiaj prognozy sprawdziły się idealnie jak na razie. Miał z rana padać deszcz i przejść w śnieg i tak się stało. Ok 11 jeszcze lało dość mocno, później deszcz ze śniegiem, a obecnie kładzie śnieg Godzina jazdy w tym deszczu z topniejącym śniegiem i człowiek cały mokry. Oby dalsze prognozy na dzisiaj i jutro sprawdziły się tak samo, bo mówią o kilkudziesięciu cm białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Wydawało mi się - a może mi się przyśniło - że ktoś pisał na forum, że ma/miała (no właśnie tego nie wiem) odbyć się jakoś teraz prezentacja wyciągu na Buczynkę przez Tatralift. To się już stało/dzieje/będzie działo dopiero? Pytam m.in. dlatego, że widzę na kamerce, iż Buczynka Express się kręci w najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Z tego co wiem to miała się odbyć, ale w międzyczasie na jednej bliźniaczej konstrukcji urwały się dwie kanapy i odwołali pokaz z obawy przed podobnym wypadkiem u nas. Imo raczej w tym roku nie zrobią prezentacji bo muszą znaleźć wady projektowe/konstrukcyjne i je wyeliminować. A i tak są w czarnej d.... bo nikt im już nie kupi tego złomu. Tyle dobrze ze nikt nie zginął. Tapatalkiem z Lumii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Z tego co wiem to miała się odbyć, ale w międzyczasie na jednej bliźniaczej konstrukcji urwały się dwie kanapy i odwołali pokaz z obawy przed podobnym wypadkiem u nas. Imo raczej w tym roku nie zrobią prezentacji bo muszą znaleźć wady projektowe/konstrukcyjne i je wyeliminować. A i tak są w czarnej d.... bo nikt im już nie kupi tego złomu. Tyle dobrze ze nikt nie zginął. Tapatalkiem z Lumii Ojej. Nie brzmi to dobrze. ON Pilsko cholernie eksperymentuje i takie są tego efekty. Z pierwszym krzesłem Loipoldera były jaja, teraz są jaja z Tatraliftem. Fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Bo co tanie to drogie... Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Dzisiaj prognozy sprawdziły się idealnie jak na razie. Miał z rana padać deszcz i przejść w śnieg i tak się stało. Ok 11 jeszcze lało dość mocno, później deszcz ze śniegiem, a obecnie kładzie śnieg Godzina jazdy w tym deszczu z topniejącym śniegiem i człowiek cały mokry. Oby dalsze prognozy na dzisiaj i jutro sprawdziły się tak samo, bo mówią o kilkudziesięciu cm białego Czyli jednak narty Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 (edytowane) piknie ratrakują górę? http:/**************/kamera_online_pilsko/index.php coś nie uruchamia się link :-) ale przed chwilą widziałem mocne światło na kamerce z Miziowej. Edytowane 10 Luty 2016 przez żabuti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Ratrak pracuje aż huczy. Wyciągnęli wnioski z poprzednich lat i nie pozwolą na wywianie śniegu. Od soboty góra rusza ponownie. Myślę, że tym razem na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 10 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Dzisiaj był największy jak dotąd opad tego sezonu. Koło domu spadło 25-30 cm. Odśnieżałem ścieżki o 17, a o 21 nie było śladu mojego odśnieżania Co ważne dzisiaj spadł ciężki, mokry śnieg - idealny na podkład. Także te 25 cm to na prawdę sporo, bo poprzednim razem padał suchy, zmrożony puszek, co z tego, że było go 15-20 cm, jak po sprasowaniu prawie nic nie zostawało. Niestety tegoroczna zima to sinusoida - jest ochłodzenie/opad, a po nim odwilż i deszcz. Obecnie snowforecast pokazuje podobną sytuację - ocieplenie i deszcze od poniedziałku. Norwegowie z yr.no są troche bardziej optymistyczni. Miejmy nadzieję, że zima zagośći na dłużej. Jutro o 12 lecę na Solisko to coś skrobnę, czy się warunki poprawiły. Dzisiaj mimo pasma odwilży i deszczu dało się całkiem nieźle pojeździć. Sporadyczne kamienie i przetarcia, jednak większość trasy przykryta warstwą śniegu pozwalającą bezpiecznie jeździć. Było dużo muld i odsypów, ale w taką aurę to normalna sprawa. Na Babie nie byłem, ale wyglądało to gorzej z dołu. Po dzisiejszym opadzie na pewno będzie znacząca poprawa 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Ciekawe ze w tym roku na babie jest gorzej niż w ON Pilsko, z tego co pamiętam zazwyczaj bywało na odwrót Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 11 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Korbielów 2016 Z rana sporo ludzi w porownaniu do ostatnich dni - widac bylo glod sniegu Rano temperatura byla na lekkim plusie, maks +5. Na trasie twardo i rowno, tylko w 1 miejscu siatka na 2-3 metry, bo od spodu woda przebija. Prawa strona rowniez z dobrymi warunkami, na Babie nie bylem, ale wyglada to tam podobnie jak na Solisku. Niedawno zaczal pruszyc snieg, to moze znowu cos przybedzie Wysłane za pomocą Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 11 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 A no i najważniejsze, ale to już pewnie wiecie Ruszaja wszystkie trasy od Szczawun wzwyż jutro (z wyjatkiem czarnej i wariantow 5a) Wysłane za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 12 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Mała aktualizacja z dzisiaj: temperatura podobna jak wczoraj, w nocy był przymrozek, w ciągu dnia lekki plus. Pogoda w kratkę, raz słońce, raz pruszył śnieg. Ok 10 się ustabilizowało i świeciło do 14, aż zeszła z góry chmura i zaczęło dość gęsto sypać mokrym śniegiem, który ciągle pada. Warunki na krześle dobre, ludzi umiarkowana ilość. Nie wiem jak u góry, bo nie byłem, ale w internecie jest już filmik z dzisiaj, gdzie widać, że jest na prawdę fajnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 dzis jezdzilem do 13 na gorze, fajny miekki snieg, od 30 do 80 cm. rewelacja. przetarc do szczawin nie ma , ani na czerwonej ani na niebieskiej. czarna bez podkladu starego sniegu ryzykowna dla nart. zjazd buczynka miodzio. az sie zastanawiałem czemu krzesla nie puszcza... generalnie dobry wybor na dzis 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 15 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Z tego co widzę na kamerze, to na Miziowej obecnie sypie, na dole ulewa, podobnie zresztą jak wczoraj w nocy... Może fredek coś skrobnie jak tam warunki u góry Ja jutro jak nie będzie ulewy to lece na Solisko na pare godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Z tego co widzę na kamerze, to na Miziowej obecnie sypie, na dole ulewa, podobnie zresztą jak wczoraj w nocy... Może fredek coś skrobnie jak tam warunki u góry Ja jutro jak nie będzie ulewy to lece na Solisko na pare godzin. No już skrobię. Śniegu dużo, przygotowanie rewelacja. Najlepiej z Kopca. Dla odmiany nie było nic widać, nawet osoby jadącej na poprzedzającym talerzyku. O 11.30 odpuściliśmy, bo ludzi przybywało i ryzyko rosło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Dziś ogromna odmiana. Widoczność rewelacyjna, trasy przygotowane "Pilsko saute" czyli beton. Białkotatrzańscy narciarze czasami nazywają to lodem. Ludzi o 9 nie było więc możliwości pełne. Wprawdzie do utrzymania krawędzi, oprócz sili mięśni i woli, potrzeba było mocy z midichlorianów to jazda rewelacja. Do 10 nic się nie zmieniało, a potem zaczęło ciepło wiać stok zmiękł i szaleństwo było jeszcze lepsze. Choinki tylko zaczęły wyglądać kompletnie inaczej.Nogi wytrzymały do 13. Wtedy na Miziowej było +3. Droga do Szczawin bardzo przyzwoita. Krzesłem w dół i zaskoczenie - na dole nie było jeszcze odwilży. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 17 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 potwierdzam, dzisiaj wreszcie było bardziej zimowo niż wiosennie. Wiatr na dole bardzo zimny. Trasy dzisiaj twarde i szybkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi