gregor_g4 Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Tradycyjnie, jak co roku zakładam ten wątek Od dzisiaj przez parę najbliższych tygodni będę urzędować w Korbielowie (o ile żaden wypadek losowy jak rok temu nie skróci mojego pobytu ) Nie wiem na ile zdrowie mi pozwoli by jeździć w tym sezonie, na wielkie cuda się nie nastawiam, raczej by coś spokojnie pojeździć z dzieciakami na łatwych trasach. Jutro idę zjechać pare razy na Babie i zobaczyć jak funkcjonuje kolano, a przy okazji zerknę jak chłopaki na rurkach sobie radzą. Ktoś z forum się wybiera? Co do warunków pogodowych - jadąc do Korbielowa po drodze wszędzie było zielono, w Bielsku jedynie Skrzyczne i okoliczne górki białe. W Żywcu podobnie, dopiero od Krzyżowej zaczyna się śnieg, ale nie ma go zbyt wiele - jedynie tyle żeby zakryć trawę. Obecnie brak opadu, temperatura ok 0 stopni. Jak pisałem w innym wątku na Miziowej ok 50cm. Jak coś będzie się zmieniać to będę tu informować Oczywiście relacje innych użytkowników jak zawsze mile widziane. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Ja tradycyjnie w niedzielny wieczór na treningu z dziećmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Krótki raport z dzisiaj: Od wczoraj przybyło ponad 10cm i wygląda to wszystko coraz bardziej zimowo, drogi białe;) Zrobiłem dwa rozgrzewkowe zjazdy na Babie i popatrzyłem co się dzieje na snowparku - mimo małej ilości śniegu pojawiła się spora hopa i kilka rurek, do tego gra muzyka, chlopaki skacza, a takze mozna K2 testować, jednak z tego co widziałem był chyba tylko segment free. Na trasie warunki przyzwoite, miejscami troche lidu, luznego sniegu i pare malych kamyczkow co chyba ratrak wyciagnal, ale ogolnie bardzo pozytywnie, kolejek praktycznie brak. Wysłane za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Sprawdzę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 ja na pewno będę z rana jeździć, a czy na popołudnie/wieczór będzie czas i siła to jeszcze nie wiem Co do wspólnych karnetów to są, ale praktycznie tak jakby ich nie było... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Pojeździsz rano to napisz proszę coś o warunkach na trasie: slalomka, progressory czy all montain (blackeye)? Wiadomo, że nie ratrakują wieczorem ale czy nadal nadmiar świeżego opadu? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Spoko, coś tam skrobne, ale rano na pewno idę popracować trochę na ośle łączki nie wiem czy będę na Babie/Solisku. Jak na razie to pruszy dalej, w ciągu dnia kolejne pare cm przybyło. Patrząc po tym co dzisiaj było to AM jak najbardziej się nadaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 17 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Z rana tak wyglądała jedna z oślich łączek;) przygotowana super, po wczorajszym opadzie. Od wczoraj dosypalo ze 2-3 cm, do niedawna była pełna lampa i nawet duży mróz nie był odczuwalny. Z tego co się dowiedziałem, powyżej Miziowej sporo śniegu wywiało. Ratrak kursował od Szczawin do Miziowej wywożąc ludzi i tam jest podobno nawet nieźle. Trzeba czekać na kolejne opady. Wysłane za pomocą Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 A nie wiesz czy trasę na Buczynkę ratrakowali? Bo na kamerce wygląda jak by tam pojechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 17 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Ratrak, o którym pisałem, woził gości schroniska, którzy chcieli pojeździć na nartach, więc prawdopodobnie odbierał ich z Soliska po skończonej jeździe Wysłane za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Byłem dzisiaj 8-12. Warunki więcej niż przyzwoite - na trasie Solisko-Kamienna bardzo dobre i potem dobre, na Babie trochę gorzej (grudki lodowe i nierówności) ale bez tragedii. Ludzi do 10 mało, potem kolejki max 2-4 minuty. Smutny widok ten nieczynny wyciąg na Buczynkę - i dyskusje z innymi narciarzami - otworzą? nie otworzą? kiedy? czy tylko pogoda? czy są inne powody? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Na forum Korbielowa ktoś napisał, że się dogadali ze Słowakami i otworzą jak spadanie odpowiednia ilość śniegu. Ten system naśnieżania co jest odziedziczony po GAT jest słaby i obejmuje tylko dolną część trasy. Nie chcą na razie informować oficjalnie o tym, bo jak by ogłosili, a potem nie otworzyli z powodu braku śniegu to by była wtopa. Bardziej mnie interesuje ile śniegu musi spaść, żeby górę otworzyli. Przecież od 2 tygodni cały czas pada. No i czemu tam nie ratrakują tylko pozwalają aby wywiało wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirk Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 (edytowane) Potwierdzam bardzo przyjemnie, również byłem z całą rodzinką 8-12. Choć był okres kiedy przyjemniej jeździło się na babie, leprzy śnieg choć za to miejscami wytargane ratrakiem drobne kamyczki.. Co do karnetu jeżeli zaznaczy się przy zakupie że ma być wspólny to jest wspólny z babą w przeciwnym wypadku jest tylko na solisko.. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Styczeń 2016 przez dirk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 A cena obu ta sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirk Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Tak cena ta sama.. Dotyczy rzecz jasna karnetów z gwiazdką. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 18 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Po nocy jest jakieś 2-3 cm nowego śniegu i dalej sobie pruszy, ale takim tempem to musiało by z 10 dni non stop padać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syla Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 ma ktoś jakiś namiar na instruktora od snowbordu w Korbielowie - bo tam jeździmy a córka chce się na desce uczyć. Wiek córki 16 lat. Umiejętności w skali na 10 - 1 Będę wdzięczna na jakiś namiar - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 18 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 za 2-3 godziny Ci coś podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 śnieżą zakręt wylotowy z Buczynki - nad górną stacją kanapy na Solisku - czyżby coś było na rzeczy...???:biggrin::wink: - ładnie dopadało - Miziowa pięknie wygląda, na dole też widać dosypało - czyżby w ten weekend udałoby się otworzyć Pilsko w szerszym wydaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 19 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Na dole nie ma wielkich zasp, ale leży ok 20 cm i zrobił się zimowy klimat;) Wysłane za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Widać ratrak pod orczykiem na Pilsko. I cały czas sypie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Ano podobo jeszcze z 20 cm i może ruszą:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Witam, czy w Korbielowie na pierwszym krześle - Kamienna - Solisko jest otwarta trasa po jednej stornie krzesła czy po obu ? Na kamerce widać, że prawą stronę śnieżą, ale nie widać stoku. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Otwarta jest jedna trasa, drugą śnieżą. Ale można nią śmigać. Ja przynajmniej tak robię, poza miejscami naśnieżanymi z powodu szybko obladzających się gogli. Poza tym wszystkie karnety czasowe poza wieczornym są wspólne z Babą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Otwarta jest jedna trasa, drugą śnieżą. Ale można nią śmigać. Ja przynajmniej tak robię, poza miejscami naśnieżanymi z powodu szybko obladzających się gogli. Poza tym wszystkie karnety czasowe poza wieczornym są wspólne z Babą. Czy mówisz, że jeździsz na trasie po prawej stronie kanapy, czy też jeździsz na stoku przy kolejce Baba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi