aneta676 Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 (edytowane) proszę o pomoc od kliku dni siedzę na necie i szukam nartek dla siebie ale nie znam się n tym ,mam juz totalny mętlik w głowie nawet nie wiem z jakiej firmy lepsze ,słyszałam że z rockerem teraz mam jakieś rossiniole junior kupione 7 kg temu ,buty dalbello aspire 65 wiek -40 sezon- 9 zaawansowanie -mocno średnie typ jazdy- rekreacyjny wzrost 160 waga 60 chciałabym nartki do bezpiecznego rekreacyjnego , nie męczącego stylu jazdy na czerwonych trasach max Golgota moje typy to blizard viva x 4 lub 7 volkl viola fischer aspire fischer trinity będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie pozdrawiam Edytowane 7 Styczeń 2016 przez aneta676 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Witaj:smile: Przede wszystkim pomyśl o nowych butach, flex 45 to zdecydowanie za mało. Myślę , że były może dobre 7 lat temu, ale teraz przy Twoim poziomie zaawansowania nadają się tylko do muzeum narciarstwa:biggrin: Co do nart , jako posiadaczka Volkl Viola, mogę je spokojnie polecić. Jako, że mają rocker to długość dla Ciebie 155. Narty te są stabilne, dobrze się je prowadzi, dobrze wchodzą w zakręty. Dobrze spisywały mi się na zmrożonym sztruksie, jak i na marcowym ,,cukrze". Myślę ,że można je spokojnie brać pod uwagę. Wiem ,że wybór nart to trudna sprawa. Ja też dużo czytałam, przede wszystkim wyniki ski testów, porównywałam , słuchałam porad sprzedawców, którzy radzili mi przede wszystkim atomic cloud 9- bo podobają się wszystkim paniom. Ja wbrew opiniom niektórych kolegów z forum nie wybrałam tylko tego co ładne, ale to co moim zdaniem dobre . Mam je od roku i myślę ,że są godne polecenia. Udanego wyboru:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 własnie sprawdziłam butki to aspire 65 to chyba będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Trochę lepiej, aczkolwiek myślę, że powinno być trochę więcej. Obecnie mam aspire 75 i uważam, że mogłoby być jeszcze ciut więcej. U mnie jest problem z szeroką łydką i halluxem na lewej stopie i dlatego ciężko mi znaleźć stosowne buty, ale szukam. Miękki but to wygoda np. w knajpie na stoku , ale technika trochę szwankuje bo z narty nie da się wycisnąć zbyt wiele.To trochę tak jakby do Ferrari kupić tanie opony w markecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 (edytowane) Ja Ci polecę narty, na których jeździła (teraz ma inne) moja Paula. Salomony Lava: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,12-13,salomon,origins-lava-l9,5827.html Dlaczego? Taki sam wzrost, taka sama waga mniej więcej co Ty... Narta na każde warunki zarówno na twarde jak i na miękkie - wszechstronna. Posiada sporo bajerów, ma rocker, trochę szersza pod butem co ułatwia jazdę przy świeżym opadzie śniegu, bądź jeśli na stoku są odsypy. Jeśli lubisz krótki promień skrętu to będzie idealna. Nartę z rocznika 2012/13 o długości 151 cm dasz jeszcze radę kupić nową w bardzo atrakcyjnej cenie w okolicach 1000zł. Trzeba poszukać. W akcji narta wygląda tak: [video=youtube;lnqjU3j9-9Q] pozdrawiam marboru Edytowane 7 Styczeń 2016 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Ja też zaczynałam od Dalbello, niestety nie pamiętam dokładnie jaki flex, chyba 50, ale tak czy inaczej po dwóch sezonach zrobiły się z nich za miękkie kapcie i zdecydowałam się na dużo twardsze buty Atomic Hawx i wydaje mi się, że mocno to wpłynęło na postęp w jeździe. Ale to już musisz sama zdecydować. A z nart to myślę, że każda z przedstawionych przez Ciebie będzie ok, te Blizzardy które stawiasz na pierwszym miejscu mają fajne parametry do całodziennej rekreacyjnej jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 może jeszcze jakieś propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 może jeszcze jakieś propozycje Ojjjjj :crazy: :biggrin: Head Magnum 177cm :biggrin: Dasz się skusić? Nie mogłem sie powstrzymać Udanego Nowego Roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remaki Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Super narty. może jeszcze jakieś propozycje Witam, Mam podobne parametry do Ciebie i mogę zaproponować narty Volkl Essenza Viola 148 cm, http://24tanienarty.pl/pl/glowna/313-volkl-essenza-viola-4motion-100-lady-2016.html?search_query=viola&results=2 ostatnio je zakupiłam i przetestowałam, jeździ się super, nie jeździłam na lepszych. Pozdrawiam Karolina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Nart nie znam, nie wypowiem się, choć miałam Volkl Estrella i fajnie mi się jeździło, ale z tą długością, a raczej krótkością bym polemizowała :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 (edytowane) Udanego Nowego Roku co do nartek za wysokie progi ... dzięki wzajemnie Edytowane 8 Styczeń 2016 przez aneta676 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Cześć Witam, Mam podobne parametry do Ciebie i mogę zaproponować narty Volkl Essenza Viola 148 cm, http://24tanienarty.pl/pl/glowna/313-volkl-essenza-viola-4motion-100-lady-2016.html?search_query=viola&results=2 ostatnio je zakupiłam i przetestowałam, jeździ się super, nie jeździłam na lepszych. Pozdrawiam Karolina To narty dla dzieci raczej. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Cześć To narty dla dzieci raczej. Pozdrowienia do tej pory jeżdziłam na juniorkach to do 50-tki też dobre będą :biggrin: żartuję ale jak mam 160 cm no to szału z długością nie będzie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 do tej pory jeżdziłam na juniorkach to do 50-tki też dobre będą :biggrin: żartuję ale jak mam 160 cm no to szału z długością nie będzie :wink: Cześć Zależy od typu narty. Slalomka tak ale reszta tym bardziej z rockerem do wzrostu. A gigantka (nie myślę o Tobie) może być i +5. Na nartach 140 i to solidna deska z płytą i prawie dorosłym wiązaniem długości 140 cm jeździ moja córka od 3 sezonów czyli od wieku 8 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 21 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 nadal szukam !!! a może blizzardy viva 7.7 suspension 146 ,nie będą za krótkie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Będą za krótkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Będą za krótkie a tak poza tym ok czy za trudne dla mnie rekreacyjnej narciarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Może to Ci troszkę pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anka.misia87 Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Witajcie, Podłączam się do tego pytania. Moja siostra (41 lat) postanowiła rozpocząć przygodę z nartami, a ponieważ w przyszłym miesiącu ma urodziny, szukamy dla niej idealnego sprzętu w ramach prezentu. Ma 165 cm wzrostu, średniej budowy. Coś dla początkujących najlepiej..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi