marboru Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 (edytowane) Tumlin, to dobre miejsce do spotkań. Brać forumowa lubi się tu umawiać. Dzisiaj również udało się takie spotkanie zaaranżować. I super. O ośrodku na skionline było już dosyć sporo napisane, fotek również było wiele, więc nie ma się co tu rozpisywać. Jedna górka niedaleko Zagnańska, jeden wyciąg talerzykowy i stok długości ok 500m. Dzisiejsze warunki: Temperatura -1, Świeży opad śniegu - ok 2 cm. Stok i jego przygotowanie - wiele do życzenia (brak ratrakowaniu). Cena za karnet 2 godzinny - 45 zł i to była bardzo niefajna niespodzianka cenowa (za tyle jeździ się w Bałtowie, który oferuje trzy trasy, trzy wyciągi - w tym krzesełkowy). Jesteśmy z samego rana - ośrodek czynny od 10. Na otwarciu pustki, po godzinie trzeba było stać w kolejce ok 5-7 minut do wyciągu. Pierwsze spojrzenie na górkę i mocne zdziwienie - trasa nie była ratrakowana, mimo tego, że ośrodek posiada ratrak... Cóż? - dzień wolny, święto, ludzie i tak przyjadą - należy podnieść ceny karnetów, po co ratrakować. Bardzo negatywnie, oj bardzo - a lubiłem tu przyjeżdżać... Tutejsze charakterystyczne drzewko. Górna, ostrzejsza część: Widok z góry na całość górki: Ale cóż warunki, cóż ośrodek? Najważniejsi są ludzie! A dzisiaj spotkali się na nartach następujący forumowicze: Mifilim: Tutaj na fotce z kmarcinem i jego synem: KP w akcji (nie wiedział, że będziemy nartować dzisiaj, że się umawialiśmy - przypadkowe spotkanie): Paula: Bardzo mi miło było poznać, kolejnego narciarza, forumowicza Andrzeja (San28). Podsumowując - jazda bardzo średnia ze względu na przygotowanie stoku, cenę oraz ilość ludzi. Bardzo super ze względu na fajne WZF Dzięki Ludziska i do zobaczenia! Pozdrawiam marboru PS. Całkiem bym zapomniał... ...tradycyjna fotka z pobytu w Tumlinie - Dąb Bartek: Edytowane 6 Styczeń 2016 przez marboru 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Wróciły wspomnienia... Bartka odwiedziłem jak był jeszcze młodzieniaszkiem jakieś 40 lat temu :eek: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Tumlin, to dobre miejsce do spotkań. Brać forumowa lubi się tu umawiać. Dzisiaj również udało się takie spotkanie zaaranżować. I super. Bardzo super ze względu na fajne WZF Dzięki Ludziska i do zobaczenia! Pozdrawiam marboru Dzięki, marboru, fajnie było poznać, tak samo zresztą jak kmarcina i KP.:smile: P.S. Do niezbyt pozytywnej relacji marboru z dzisiejszej wizyty w Tumlinie dołożę jeszcze jeden minus, bardzo prozaiczny: toalety! Jedna dla pań i jedna dla panów, obie zresztą ciasne, to na tyle ludzi, ile było wczoraj, chyba stanowczo za mało. Oprócz cen karnetów i większej różnorodności tras to jeszcze jeden argument świadczący o wyższości Bałtowa nad Tumlinem. A szkoda, bo w sumie lubię jeździć w Tumlinie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Dzięki, marboru, fajnie było poznać, tak samo zresztą jak kmarcina i KP.:smile: Mifilima chyba też miałeś przyjemność poznać? Twoja wizyta na stoku i KP to bardzo pozytywny przypadek. Aaa i nie zdążyłem szepnąć słówka - bardzo fajnie śmigasz. Do ponownego zobaczenia na stoku - dzięki raz jeszcze :applause: Wróciły wspomnienia... Bartka odwiedziłem jak był jeszcze młodzieniaszkiem jakieś 40 lat temu :eek: :wink: To właśnie z podobnego sentymentu - zawsze co roku, gdy pierwszy raz jadę na narty do Tumlina, to zatrzymuję się u Bartka :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Aaa i nie zdążyłem szepnąć słówka - bardzo fajnie śmigasz. Dzięki, ale ocenie Mitka bym się nie poddał!:biggrin: Gdybym miał się zrewanżować, powiedziałbym, że jeździsz bardzo ... elegancko.:smile: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Dzięki, ale ocenie Mitka bym się nie poddał!:biggrin: A ja bym się z chęcią poddał :smile: Jakby się już przestał za głowę łapać i śmiać, to pewnie wytknąłby dziesiątki uchybień, a mi wcale nie byłoby wstyd z tego powodu, nie byłbym zły, a wziąłbym sobie do serca jakiekolwiek rady, tak żeby jeśli nie wyeliminować, to przynajmniej ograniczyć to co robię niewłaściwie :smile:. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Ja również dziękuję - miło poznać nowych forumowiczów i to jeszcze zupełnie przypadkiem. Mam nadzieją do rychłego zobaczenia. Co do śmigania to forumowiczów można poznać (w większości jeżdżą "elegancko"). Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Dzięki, ale ocenie Mitka bym się nie poddał!:biggrin: Gdybym miał się zrewanżować, powiedziałbym, że jeździsz bardzo ... elegancko.:smile: Pozdrawiam. A dlaczego nie? Nic strasznego - kilka razy wrzucałem swoje filmiki i dzięki temu wiem co jest nie tak, mam jasny obraz nad czym mam pracować. Jeszcze Twoja fotka w akcji :smile: A ja bym się z chęcią poddał :smile: Jakby się już przestał za głowę łapać i śmiać, to pewnie wytknąłby dziesiątki uchybień... Marcinie, każdy z nas popełnia błędy - najważniejsze, by je korygować, pracować nad nimi. Jak się uda, to w Austrii Cię nakręcę i filmik wrzucimy do oceny przez fachowców. Co do śmigania to forumowiczów można poznać (w większości jeżdżą "elegancko"). I tej wersji się trzymajmy :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi