turim Napisano 23 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2005 witam chciałbym się dowiedzieć czy jest sens kupowania tych tanich kasków powiedzmy z Allegro?? co myślicie na temat tych kasków, myślę kupić cos takiego dla siostry. co myślicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 23 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2005 [kask] tanie kaski hmm... nie wiem czy warto im ufać... lepiej kupić drożej, ale w pewnym miejscu i z papierami i pewnością, że jest to dobry kask... W końcu tu chodzi o zdrowie i życie... a tego kupić się nie da... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski Polecam Carrerę - droższe, ale za to z certyfikatami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski No własnie miałem ten sam problem i... kupiłem kask:P Niestety nie dostajesz do niego papierów, ale jakąś naklejkę z "certyfikatem" ma...Ale nie wiadomo czy to domowa robota;) Ja go trochę stunnigowałem zdzierając "wiejskie" naklejki i naklejając "RAFFEISENA":P Jak narazie miałem pare ostrzejszych gleb i kask się ani nie złamał ani odpiął Nie wiem czy polecam,mi pasuje;) Może w tym roku kupie sobie taki fajny Carrery ze strony www.hm1.com )))) Pozdrofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski No własnie miałem ten sam problem i... kupiłem kask:P Niestety nie dostajesz do niego papierów, ale jakąś naklejkę z "certyfikatem" ma...Ale nie wiadomo czy to domowa robota;) Ja go trochę stunnigowałem zdzierając "wiejskie" naklejki i naklejając "RAFFEISENA":P Jak narazie miałem pare ostrzejszych gleb i kask się ani nie złamał ani odpiął Nie wiem czy polecam,mi pasuje;) Może w tym roku kupie sobie taki fajny Carrery ze strony www.hm1.com )))) Pozdrofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski Kuba to, że ci kask nie pękł nieznaczy, że jest dobry... on ma absorbować siłę uderzenia i ma prawo pęknąć nawet na pół, głowa ma być cała... wątpie zeby te tanie kaski miały odpowiednio dobrze pochłaniajace energie materiały... turim chce kupic ten kask dla młodszej siostry,zakładam, że ma ok. 10lat (zgaduje) a jak wiadomo... kości u młodszych osób są miękkie i bardziej narażone na urazy, odkształcenia i zwyrodnienia... poza tym dziewczyny i kobiety w większości wypadków mają słabszy szkielet... To chyba tyle, sami wyciagnijcie wnioski... Lepszy (droższy kask) napewno bedzie bardziej odpowiedni... i zapewni jej większą ochrone niż kaski "noname". Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski Dzięki kozlow:) W tym roku kupie:) Troszq mnie tych wydatków czeka jak na nastolatka;P Guma,kije,kask,buty i może slalomówki:)))) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisiu Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski Witam Nie kupuj tego kasku lepiej dolożyć i kupic cos lepszego i na dłuższy czas zeby to służyło. I jedna rada jeszczekup kask z otwore mwentylacyjnym ja mam bez i na koncu sezopnu jak były te sloneczne dni jak jeździlem ot myślalem że umre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski Guma nie wiem ile stoi kije-ok 150-200pln buty- ok 1500pln slalomowki- ok 2800pln wydatek robi sie niezły ok. 4500pln Ps: Ceny jak w sezonie podłem... tyle w tym roku wydałem na buty i narty + spodnie 600pln i 2500pln na wyjazd:/ Kurde:P a jeszcze ta kurtke sobie chce kupić kolejny 1000pln albo i więcej:/ skąd n to brać... chyba będe złodziejem. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 24 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2005 [kask] tanie kaski No własnie...Niezły sport;) Ja mam: Guma-650zł Kije-220zl Buty-699zł Slalomki-1800zł Kask-200zł Wyjazd-1600zł Wychodzi ok.5500zł ) To niezły komp:)) Możemy być razem złodziejami:P:P:P Tylko, że ja pójde na łatwizne i będe kradł sprzet narciarski:D:D:D Hehe;) Ale tak w ogóle to od czego są rodzice? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drbru Napisano 25 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2005 nie kupuj dla kogoś.... hej, sam w zeszłym sezonie szukałem kasku, przymierzyłem ich sporo i muszę powiedzieć że bardzo trudno dobrać coś wygodnego i pasującego rozmiarem. Odradzam kupowanie kasku dla kogoś, jeśli ta osoba nie ma wcześniej możliwości przymierzenia, allegro odpada. Pozdrawiam, drbru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 25 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2005 Gdzie kupić tanio kask? A tak w ogole to gdzie można w necie tanio kupić kask? Wiem, że przez net źle ale jak już to gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 25 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2005 Gdzie kupić tanio kask? Szukajcie a znajdziecie... nie jestem pewien ale zobacz na www.skirace.pl watpie zebys tam znalazł kask ale sprawdz... pewnie oprucz allegro nie znajdziesz zadnego sklepu ze sprzedaza kasku ... powód zaostał juz podany. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 25 Maj 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2005 [kask] tanie kaski Panowie dzięki za szybką odpowiedz, Kozlow w miarę trafnie określiłes wiek mojej siostry, w przyszłym sezonie w końcu zacznie jezdzić na nartach ( wcześniej się bała i dopiero pod koniec tego sezonu przekonała ją do tego moja dziewczyna ) tak więc zaczynam kompletować jej sprzęt żeby potem kieszeń nieodzczuła wszystkich wydatków na raz, a tak to można kupić po fajnych przecenach, narty i kije już mam, zakup butów zostawian na jesień bo jak wiadomo dzieciom szybko rosnie rozmiar stopy, i teraz zastanawiałem sie właśńie nad kaskiem, idąc za waszą radą poszukam czegoś lepszego i z papierami, ps. jakie certyfikaty powinien posiadac kask?? osobiście na głowie nosiłem zawsze co najwyżej czapkę, kto wie może i ja skuszę się na kask?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 26 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2005 [kask] tanie kaski Kup kask w autoryzowanym sklepie ze sprzetem narciarskim(sportowym) ... a o certyfikaty martwić sie nie będziesz musiał Kask dla twojej siostry np: firmy Rooca bedzie kosztował w granicach 120-200pln. A dla ciebie to juz zależy czy z miekkimi uszami czy z twardymi... ja mam kask UVEX-a X-ride Basic koszt ok.350pln (miękkie uszy...) Ps:Siostrze lepiej kup z twardymi uszami ... nawet nie jestem pewien czy robia inne kaski dziecięce... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maTeO2 Napisano 26 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2005 [kask] tanie kaski koniecznie sprawdz czy ma odpowiednia ilosc wywiecznikow moj cebe jest bardzo wygodny, mocny i bezpieczny, ale jak robi sie cieplej zaczynam plynac przy mrozie, deszcze, sniegu jest extra, ale kiedy pojawia sie slonko ja... znikam )) jeszcze jedna sprawa w sumie malo wazna, ale po powrocie zwraca sie na nia uwage... jak duza czesc twarzy zaslania kask... ja w tym roku po powrocie dostalem na pewien czas xywe 'maska' )) to chyba mowi samo przez sie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 26 Maj 2005 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2005 [kask] tanie kaski hahaha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi