Gość Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 Dla Włocha kawa w filiżance, dla Niemca piwo w szkle, a u nas jak kto chce [emoji4] A u nas zbojnickie grzane w glinianym garnuszku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Dnia 2.12.2018 o 18:25, Sariensis napisał: Otwarcie sezonu na Chopoku całkiem udane, z małym wyjątkiem, śnieg Ok, 3 stoki zgodnie z planem, ale... wczoraj na herbatce niemal nie wyskoczyłem pod sufit z radości widząc w karcie baru w Jasnej moja ulubiona teneryfianska najlepsza na Świecie kawę barraquito, pełen entuzjazmu, zachwycony, ze napije sie mojej ulubione barraquitu na nartach wale jak w dym do barku i próbuje zamówić barraquito ,..., chwila konsternacji i wielkie zdziwienie na twarzy barmana, wiec pędzę czem prędzej do stolika po nowa kartę w której jak wół napisano barraquito i co, barman pyta kolegę ..., chwila konsternacji i, ..., No mamy cafe latte, espresso i takie tam, ale tej nie mamy i nie robimy, ech, pomyślałem, to po co macie to cudo w karcie, po dłuższym namyśle stwierdziłem jednak, ze i tak by nie wiedzieli jak to cudo przygotować, wiec dopijam ... herbatę owocową zamiast doskonałej barraquito i rozładowuje niezadowolenie na stoku. Ogólnie start sezonu bardzo fajny narciarski, ale to barraquito to byłoby coś czego sie niezapomina do końca świata i jeden down dłużej, a dla zaintersowanych oryginał wyglada tak, w karcie na Chopoku jest, barmani widocznie nie potrafią jej przyrządzać, chociaż skład w karcie jest niemal idealny, brakuje tylko skórki limonki ;). Dobrze że dzięki tobie barmani na Chopoku odkryli że w karcie mają mają barraquito, wprawdzie to nie dla mnie bo piję kawę czarną bez cukru, ale pewnie wielu spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 2 godziny temu, surfing napisał: Dobrze że dzięki tobie barmani na Chopoku odkryli że w karcie mają mają barraquito, wprawdzie to nie dla mnie bo piję kawę czarną bez cukru, ale pewnie wielu spróbuje. Niestety, sądząc po reakcjach na pozycje w karcie, raczej prędko nikt jej nie spróbuje na Chopoku już na pewno nikomu się nie będzie chciało poświęcać czasu na dokładne jej przygotowanie :). W karcie wygląda szpanersko, ale jej przygotowanie wymaga i wprawy i cierpliwości, a tego chyba barmanom na Chopoku w sezonie trochę brakuje, tym bardziej, że pozostałe kawki robią się same po wciśnięciu guzika na maszynie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Jest barraquito na Chopoku, pewnie dzięki Tobie niejeden forumowicz skusi się spróbować. 2 godziny temu, Sariensis napisał: Uważam start tego sezonu za rozsądne i realne odpowiedzi na potrzeby Klienta, przytoczę chociażby barraquito w Jasnej :):):), ponarzekaliśmy na forum i pyk wczoraj już mi barman przygotował, radość była niezmienna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 2 godziny temu, surfing napisał: Jest barraquito na Chopoku, pewnie dzięki Tobie niejeden forumowicz skusi się spróbować. No pewnie, polecam wyglada dziś Chopok i Barraquito tak :). Polecam rownież mowa restauracje pod wyciągiem na Lukova. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 3 godziny temu, andy-w napisał: Nowe akwarium Szczyrk Hala Skrzyczeńska, gastronomia SMR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 (edytowane) 12 godzin temu, andy-w napisał: Na Suchym powyżej Soliska, chyba 14 PLN (18 z herbatą). Edytowane 19 Grudzień 2018 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 5 godzin temu, pasazer85 napisał: Na Suchym to się opuścili bo w zeszłym roku było po 12 i jeszcze ogór kiszony do tego Ja w niedziele stołowałem się w knajpie przy trasie nr 4 (polanka powyżej Suchego), kiełbasa z grila naprawdę dobra,duża z plastrem grilowanego boczku i po 12 zł z herbatką za 6zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Czarny Groń Knajpa Ski Zamykany stojak na narty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Słotwiny Krynica. Grupa Pingwina ustawiła wysoko poprzeczkę dla konkurencji, ale najlepszych kucharzy mają w Krynicy - tak dobrej kwaśnicy jeszcze nie jadłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Dnia 22.12.2015 o 23:34, wsiogun napisał: Zwardoniu na Rachowcu w połowie trasy jest mała knajpka gdzie zdarzyło mi się skonsumować golonko całkiem przednie za 12 zł. Zwardoń Ski Rachowiec, karczma przy stoku całoroczna TU Polecam pyszne jedzenie, choć dawno tam nie byłem. http://www.swojskie-klimaty.com/karczma.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Kasina Ski Bar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 (edytowane) Nie wiem czy wspominano o Hiltonie. Jest to klimatyczna chatka w Szczyrku, obok talerzyka Doliny, w ośrodku COS. 3 sale z kominkami, pyszne jedzenie z rożna i tanio. Np. na zdjęciu to jest jedna porcja kiełbasy za 10 zł: Edytowane 10 Styczeń 2019 przez adales 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 SMR Szczyrk Rudy Kot przy 9a i 8a - kto tam raz jadł to wróci, karczek z grilla że palce lizać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, surfing napisał: Zwardoń Ski Rachowiec, karczma przy stoku całoroczna TU Polecam pyszne jedzenie, choć dawno tam nie byłem. http://www.swojskie-klimaty.com/karczma.html Byłem w weekend, bardzo polecam. Dużo, dobrze i przystępnie cenowo Edytowane 10 Styczeń 2019 przez fafek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Polecam nowy bar na Julianach, przy parkingu na Pośrednim. Chłopaki naprawdę się starają, jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dokładki (grillowanej cebulki czy chleba). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 17 godzin temu, andy-w napisał: Bar obok trasy nr 10 przy parkingu Zasłużona kiełbaska plus gratisowe oscypki z grilla,obsługa bardzo miła, widoki także niczego sobie. Dzisiaj już cebulki nie zapomnieli 🙂 Bar obok trasy nr 10 przy parkingu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 (edytowane) On 1/18/2019 at 10:18 PM, moruniek said: Polecam nowy bar na Julianach, przy parkingu na Pośrednim. Chłopaki naprawdę się starają, jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dokładki (grillowanej cebulki czy chleba). Tak jest, dokładka chleba przypieczonego na ruszcie bez problemu. Niekiedy promocyjny oscypek od szefa grilla. Cały ogór kiszony do kiełbaski. Poza kiełbasą kaszanka z zasmażaną kapustą i inne specjały narciarskiej przystokowej kuchni. Edytowane 9 Luty 2019 przez andy-w 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 (edytowane) Dla wygłodniałych narciarzy w Zieleńcu polecam miejscówkę JOY 21. Budynek przy głównej drodze pomiędzy kanapami W5 i Mieszko w pobliżu Schroniska Orlica i "Kościółka". Pyszny soczysty indyk i sznycel cielęcy... i wiele innych potraw, kucharze wiedzą co to dobra kuchnia Edytowane 10 Luty 2019 przez marionen 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 A to nie jest czasem u Hanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 30 minut temu, Sariensis napisał: A to nie jest czasem u Hanki? Tak masz rację, cały kompleks to OW Hanka, na który się składają: Hanka Relaks&Spa, restauracja, bar i club Joy 21 Apres Ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 9 minut temu, marionen napisał: Tak masz rację, cały kompleks to OW Hanka, na który się składają: Hanka Relaks&Spa, restauracja, bar i club Joy 21 Apres Ski Rowniez stoluje sie tylko tam, gdy jestem na Zieleńcu, doskonale gotuja, masz calkowita racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 12 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2019 (edytowane) Dnia 18.01.2019 o 22:18, moruniek napisał: Polecam nowy bar na Julianach, przy parkingu na Pośrednim. Chłopaki naprawdę się starają, jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dokładki (grillowanej cebulki czy chleba). Potwierdzamy. Dziś Kot i Igloo bez wolnych miejsc. Zachęcony opinią @moruniek jedziemy do "grzybka". Na miejscu okazuje się, że grill obsługuje Pan z Rudego Kota. Chwila rozmowy, mówi że pomaga koledze rozkręcać biznes. Właściciel z doświadczeniem z baru na Jaworzynie, podobno 15 letnim. Karczek, kiełbasa, kwaśnica bardzo smaczne.Dodatki bez ograniczeń. WARTO. Edytowane 12 Luty 2019 przez fredek321 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot06 Napisano 12 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2019 3 godziny temu, fredek321 napisał: Dnia 18.01.2019 o 22:18, moruniek napisał: Polecam nowy bar na Julianach, przy parkingu na Pośrednim. Chłopaki naprawdę się starają, jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dokładki (grillowanej cebulki czy chleba). Potwierdzamy. Dziś Kot i Igloo bez wolnych miejsc. Zachęcony opinią @moruniek jedziemy do "grzybka". Jakie są tam ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2019 1 minutę temu, kemot06 napisał: Jakie są tam ceny? Akceptowalne, cennika nie pamiętam, ale portfela raczej nie zrujnują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi