michaś Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Niestety nasze narzekanie nic tu nie pomoże, bo trzeba jeszcze czasu, żeby zaszły pozytywne zmiany na kulinarnej mapie stoków narciarskich. Przecież podobnie było w dużych miastach, gdzie jeszcze kilka lat temu cięzko było znaleźć dobrą restaurację, ale około 3 lata temu ruszyła lawina, zaczęły powstawać na prawdę wybitne restauracje z kuchniami autorskimi. Zaczęło zmieniać się myślenie o kuchnii, przyszła nowa fala ambitnych młodych ludzi, zaczęli też wracać ludzie z emigracji, którzy zaczynali na zmywakach w Anglii, Niemczech, Belgii, Francji, Włoszech, a kończyli jako zastępcy szefa kuchnii bardzo dobrych restauracji. Nastąpił powrót do polskiej kuchnii i produktów, które przez seteki lat były w niej obecne, ale przez ostatnie 60 lat całkowicie o nich zapomniano, a przede wszystkim zaczęła się tworzyć klasa średnia, prawdziwych mieszczan, która zastępuje mentalność chlopa przesiedlonego do miasta. W końcu te same zmiany zaczną zachodzić również w schroniskach górskich i stokowych knajpach ale trzeba jeszcze trochę czasu i nikt już tego nie zatrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Nie znam tego pojęcia a mieszkam nad morzem już prawie 39 lat:wink: Bo to te które w wodzie pływały i się nawodniły :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Szarlotka 8 zł, poślednia herbata 6zł. Kiedyś w barze na Słotwinach zachciało mi się zupy, zamówiłem. Jakież było moje zdziwienie jak barman rozerwał torebkę z proszkiem i wsypał do plastykowego kubka i zalał gorącą wodą, wszystko za 6,5 zł. Podał mi łyżeczkę, która przy mieszaniu powyginała się od temperatury. Dobre hicior wszech czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Kup se któryś mrożoną pangę najlepiej w Tesco albo Makro, i spróbuj usmażyć. Galareta / maziaja.. smacznego. Z resztą inne mrożonki też podobnie się zachowują. Smażale kupują to co jest najtańsze, często i gęsto z wyprzedaży kiedy termin ważności się kończy. Inaczej g by zarobili. Taka prawda. Oczywiście nie znaczy to , że tak jest wszędzie. Są knajpy na morzem gdzie się zje przepyszną świeżą rybę, perfekcyjnie przygotowaną i podaną no ale zwykły śmiertelnik może raz do roku sobie na to pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 napisałem że konsumując karczek -czuje mięso i MOC . nad morzem ryba jest wodnista .czyli 1 cm panierki, następnie 60 % wody z zamrozonej ryby i 40 % ryby. DRODZY KOLEDZY NARCIARZE.....życzę 2 metrów śniegu, 1 m karpia, i 100 kg szynki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Dzisiaj w Szczyrku wybrałem się po dłuuuugiej przerwie do Mety, aby sprawdzić sprawność kulinarną kuchni. Zjazdem smaczny, ładnie podany obiad. Jako, że nie byłem sam miałem okazje skosztować kilku dań od zup po deser i wszystkie były smaczne i szybko podane. Aby informacja była kompletna załączam rachunek. Ze swojej strony polecam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 ta "mazia" różowa przy jabłeczniku podoba mi się, co to?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Akurat kibel malowali.. Emuslyjna... :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 .... załączam rachunek... Ja pierdziu... dzień jeżdżenia. 133 zeta za żarcie.. Mam za to kilka dobrych obiadów własnej roboty. Straśnie droga ta Meta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Dzisiaj w Szczyrku wybrałem się po dłuuuugiej przerwie do Mety, wiele lat pracowałem w gastronomii .... ładnie podane widać że się znają i pewnie jest smacznie , jednak ostro przeginają pałę z udkiem kurczaka za 35 zł foodcost tego dania to max 5-7 zł ..... aż się boje ile kosztuje tam inne dania mięsne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Jodek, UDKO KACZKI 35zł..kaczki z wolnego przebiegu.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 herbatka za 9,00 złociszy :eek: och sorry,...herbata Richmont :laughing: ale "łyk" Cisowianki za 6,00 zeta musi smakować wybornie :crazy: lepiej nie czytać karty dań przed zamawianiem dań i napojów i paragonu po konsumpcji,nie zepsuje to przynajmniej doznań smakowych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Jako, że nie byłem sam miałem okazje skosztować kilku dań od zup po deser i wszystkie były smaczne i szybko podane. A ja widziałem taki program w telerizroni jak taka kudłata blondi w podeszłym wieku lata i się wścieka po lokalu, a na pierwsze wejście zamawia prawie wszystko z karty i jest sama do tego:tongue: A poza tym to nie elegancko Jacku zamaczać komuś paluch z jego zupie :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Tylko kto bogatemu zabroni? :wink: herbatka za 9,00 złociszy :eek: och sorry,...herbata Richmont :laughing: ale "łyk" Cisowianki za 6,00 zeta musi smakować wybornie :crazy: lepiej nie czytać karty dań przed zamawianiem dań i napojów i paragonu po konsumpcji,nie zepsuje to przynajmniej doznań smakowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 A poza tym to nie elegancko Jacku zamaczać komuś paluch z jego zupie :stupid: No tak... teraz wiem czemu jak się spotykamy zasłaniasz talerz przede mną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 no mnie najbardziej ubodły te pierożki..6szt. -- 19,00zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimorodek Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Zawsze staram się wziąć własne żarcie na stok, to nawet nie kwestia kasy, ale czasem nie wiadomo, czy będzie można dostać coś jadalnego. Pomijając oscypki i pajdy ze smalcem, które zawsze dobrze wchodzą. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 A dla mnie łoscypek jest najlepsiejszy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 (edytowane) A dla mnie łoscypek jest najlepsiejszy... Jak to Górole godajo dobry łoscypek nie jest zły :biggrin::wink:Tutaj żonka oczekuje na zgrilowanie łoscypka.Miejsce - Jurgów "restauracja" u Jyndrka na górze :smile:To tu jadłem chyba najlepsze oczywiście z czerwoną borówką - w końcu nazwisko zobowiązuje.PozdrawiamPS: Oczywiście mam na myśli grilowanego, bo najlepsze łoscypki jadłem z Bacówki przy drodze pod reglami pomiędzy Doliną Białego i Strążyską. Żętyca i bundz też tam są rewelacyjne. Dostępne (z wiadomych względów) tylko od wiosny do jesieni. Edytowane 15 Marzec 2016 przez Piotr_67 PS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Ja ostatnio kupiłem przepyszne łoscypki w Koniakowie w muzeum pasterskim obok wystawy koronek. Mam kilka do dziś.. ide zjeść! Mniam mniam... i kiełbasior z barana! Czadzisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Tutaj żonka oczekuje na zgrilowanie łoscypka. Miejsce - Jurgów "restauracja" u Jyndrka na górze :smile: To tu jadłem chyba najlepsze oczywiście z czerwoną borówką - w końcu nazwisko zobowiązuje. Najlepsze oscypki, jakie kiedykolwiek jadłem! :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Mi smakowały oscypki tuż przed Zajazdem Górskim w Kuźnicach. Może w tym roku będzie ta sama góralka. Nie mam pojęcia z jakiego sera były, ważne że mi smakowały, zwłaszcza po nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Dobre są też w Wieżycy.... ;-) prosto od Górala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Zrobiliście mi smaka, więc zeżre mojego ostatniego przywiezionego ostatnio Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Eeeee tam!O! :cheerful: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.