Mixxxser44 Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 (edytowane) I dekada Lutego dalej z ciepłą pogodą, deszczowymi niżami z kilkoma chłodniejszymi* dniami (chłodniejszymi to temperatura 0-5 na plusie), ogólnie większość dni 5-10. Niektóre stoki na wytrzymają deszczu i plusowych temperatur. Z tego co wiadomo jest szansa na ochłodzenie około 10 lutego, niektórzy blogowi amatorzy twierdzą że wcześniej, mnie wydaje się że na powrót zimy jaka była w Styczniu nie ma już szans. Edytowane 29 Styczeń 2016 przez Mixxxser44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milzbi Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Pisałem kilka dni temu że trzymam kciuki za ochłodzenie ale rozum podpowiada że wygra prognoza Wasilewskiego no i co ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 A gdzie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 1 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Od soboty wieczora sypie u mnie śniegu i jest na minusie ba ze sniegu starego mamy piekny podklad. Prosze Cie bardzo o powazne traktowanie Forumowiczów. Od jutra wyrażne oceplenie i warunki na stokach są i bedą słabe.http://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 1 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Przecież wystawiasz prognozy na kilka miesięcy do przodu. Chyba nie powiesz ,ze w Polsce jest teraz mroźna zima bo w Kamesznicy na wysokości ponad 1000m.n.p.m. spadło 4 cm sniegu. Ogólnie marna pogoda dla narciarzy i na wyrażną poprawę się nie zanosi a dwa tygodnie temu prognozowałeś bardzo mroźny luty z zaledwie 2-3 dniami ze srednimi temperaturami powyżej zera. Teraz mam plus 5,6 stopniaC i lekki deszcz (Ruda śląska), w Wisśe jest +5 ,a jutro będzie wyrażnie cieplej.Luty zapowiada się na podobnie ciepły miesiąc co grudzień i tylko styczeń dzięki 15-17 dniom mroźnym był w normie.Traktuj poważniej Forumowiczów, bardzo Cie proszę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Świstak przepowiada wiosnę :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixxxser44 Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Ten wiaterek ze wschodu po 10 Lutym daje nadzieje na zimowe klimaty... zobaczymy co na to Atlantyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 [ATTACH=CONFIG]27103[/ATTACH] Ten wiaterek ze wschodu po 10 Lutym daje nadzieje na zimowe klimaty... zobaczymy co na to Atlantyk. Jakich ja czasów doczekałem! Żeby "dobra" wypatrywać i oczekiwać, że przyjdzie ze wschodu!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 3 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 (edytowane) Ten wiaterek ze wschodu po 10 Lutym daje nadzieje na zimowe klimaty... zobaczymy co na to Atlantyk. W prognozie opartej na modelach GFS,ECMWF do 18.02.16 zdecydowana przewaga cyrkulacji strefowej (atlantyckiej)z tylko przejsciowym napływem powietrza chłodniejszego z Kierunku NW http://www.wetteronline.de/wetter/bialka-tatrzanska . Moja ,,prognoza''się z tą prognozą niestety zgodza, czyli mam przerwe w wyjazdach na narty do około 20 lutego:mad::Na pocieszenie . Wygląda na to ,że marzec może byc temperaturowo około 2 stopnie poniżej średniej ,czyli w górach mroźny, z niezłymi warunkami na stokach.Takie info z poważnego portalu ,,pogodowego'' i z własnych obserwcji. Edytowane 3 Luty 2016 przez janek57 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A co sądzicie o prognozowanych na środę/czwartek opadach śniegu? Trochę ma go spaść! Wczoraj jeszcze pokazywali śnieg na sobotę, dzisiaj podtrzymują na środę / czwartek. Najgorsze chyba mamy już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 5 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 (edytowane) A co sądzicie o prognozowanych na środę/czwartek opadach śniegu? Trochę ma go spaść! Wczoraj jeszcze pokazywali śnieg na sobotę, dzisiaj podtrzymują na środę Kurcze niestety nie. Od jutra przez trzy dni bardzo ciepło. Potem chłodniej a wwysoko (powyżej 700m.n.p.m.) zimowo. Ta twoja prognoza to chyba dla Tatr bo nie dal Beskidów http://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk Edytowane 5 Luty 2016 przez janek57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 (edytowane) Ta twoja prognoza to chyba dla Tatr bo nie dal Beskidów Oczywiście że dla Tatr, bo wszystkie znaki na niebie pokazują że w pogoni za śniegiem będę musiał uderzyć w tamte okolice w pierwszy tydzień moich ferii :eek: :wink: Edytowane 5 Luty 2016 przez MAIKEL 1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Kurcze niestety nie. Od jutra przez trzy dni bardzo ciepło. Potem chłodniej a wwysoko (powyżej 700m.n.p.m.) zimowo. Ta twoja prognoza to chyba dla Tatr bo nie dal Beskidów http://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk Podhale, identyczna prognoza tylko z trochę mniejszym opadem dla Beskidu Sądeckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 A co sądzicie o prognozowanych na środę/czwartek opadach śniegu? Trochę ma go spaść! [ATTACH=CONFIG]27202[/ATTACH] Wczoraj jeszcze pokazywali śnieg na sobotę, dzisiaj podtrzymują na środę / czwartek. Najgorsze chyba mamy już za sobą Mnie podoba się piątek 12.02. W nocy i nad ranem przymrozki, potem jak wyjdzie slonce -10, wieczorkiem znowu się ociepli, i to sporo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Mnie podoba się piątek 12.02. W nocy i nad ranem przymrozki, potem jak wyjdzie slonce -10, wieczorkiem znowu się ociepli, i to sporo!!! Piątek po czwartkowym opadzie powinien być naprawdę super! Niestety robota, najbliższy wyjazd za tydzień w sobotę...Ten weekend trzeba po-ostatkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 5 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Piątek po czwartkowym opadzie powinien być naprawdę super! Niestety robota, najbliższy wyjazd za tydzień w sobotę...Ten weekend trzeba po-ostatkować Nie wiem gdzie bedzie super, jak nawet w Tatrach, gdzie wiecej śniegu wesoło nie bedzie bo wiatr w porywach do 100km/h. Dzisiaj i jutro rano niezłe warunki w górach.Można jutro z samego ranka jechać bo po południu będzie ciepło i ciasno.Najlepiej to udać się w Alpy:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Nie wiem gdzie bedzie super, jak nawet w Tatrach, gdzie wiecej śniegu wesoło nie bedzie bo wiatr w porywach do 100km/h. Dzisiaj i jutro rano niezłe warunki w górach.Można jutro z samego ranka jechać bo po południu będzie ciepło i ciasno.Najlepiej to udać się w Alpy:biggrin: Moim zdaniem będzie ok, jak spadnie chociać te 10 cm świeżego śniegu to zawsze będzie inaczej. Zdam relacje na pewno. A Alpy już wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Najlepiej to udać się w Alpy:biggrin: A gdzie to jest :, możesz rozwinąć temat :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spun Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 (edytowane) Ja lecę np. do Zell am See śniegu trochę jest i ma go dosypać więc będzie do odcięcia http://www.skiinfo.pl/salzburg/kitzsteinhorn-kaprun/pogoda-dlugoterminowa.html?epochDay=16835&rptType=snow Niestety u nas to cieniutko wygląda nawet w Tatrach niespecjalnie, a szkoda Edytowane 5 Luty 2016 przez spun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Według prognozy pogody na najbliższy tydzień, w środę w górach zapowiadana jest dostawa białego! Np. w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim pokrywa śniegu może przybrać na grubości o 25cm. Kolejne dni będą chłodniejsze z kolejnymi dostawami śniegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 JC - patrz wyżej Niestety Janek ostudził moją głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 JC - patrz wyżej Niestety Janek ostudził moją głowę. Wyżej powinno w srode 10.02.16 rzeczywiście sypnąć , może juz powyżej 500m.np.m. Warunki powinny się poprawić.Tylko, czy na długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Wyżej powinno w srode 10.02.16 rzeczywiście sypnąć , może juz powyżej 500m.np.m. Warunki powinny się poprawić.Tylko, czy na długo? Słuchałem prognozy pogody w Trójce. Niestety n a środę nie przewidują opadów śniegu.:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Wg prognozy na stronie TPNu, na środę przewidują 41mm opad na Kasprowym... toż to może być pół metra białego :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Toż to Janek napisał odpowiednio. No właśnie nieodpowiednio :wink: Bo "sypnie" to może oznaczać jakieś 10-25cm śniegu. A aktualna prognoza mówi o 48mm/12h... do tego należy używać słów typu: "śnieżna hekatomba", "snowmageddon", itp :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi