Milzbi Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Nie zgadzam się że Wasilewskiemu nie sprawdzają się, może te 16 dniowe nie do końca, jednak te na 7 dni sprawdzają się prawie w 99%. Tak jak napisałem trzymam kciuki za prognozę MAMADA, jednak jestem realistą ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Panowie. Wróci ta zima, czy zanim wróci to sie wszystko rozpuści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Panowie. Wróci ta zima, czy zanim wróci to sie wszystko rozpuści? Janka trza spytać! Może on coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Marnie to widzę,ponoć do 10 lutego zimy w Beskidach nie widać... :sorrow: Będzie spustoszenie na stokach. Dziś nawet na 2000 metrów jest na plusie! Dopiero na Łomnickim Szczycie jest -1,ale to 2634 m.n.p.m.... :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixxxser44 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Zimy w tym sezonie nie pokazuje już żaden model pogodowy. Luty to wędrówka ciepłego powietrza i niżów z deszczem. Będzie też wiać silny wiatr. Jedyna nadzieja w blokadzie, jakimś wyżu który to zablokuje ale na razie nic takiego nie widać. W czasie mega ciepłych zim to co działo się kilka dni temu (mróz, śnieg) trzeba uznać za spory sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Czyli co koniec sezonu. Ja byłem dwa razy teoretycznie mi to wystarczy praktycznie raz bym jeszcze pojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Czyli co koniec sezonu. Ja byłem dwa razy teoretycznie mi to wystarczy praktycznie raz bym jeszcze pojechał No to niezły z ciebie narciarz :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Od 5 lutego powrót zimy wg GFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 No to niezły z ciebie narciarz :biggrin: Jaka zima taki ze mnie narciarz ja to bym pojechał przykładowo jeszcze z 8 razy ale czy beda warunki do kwietnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Kurcze, no bez jaj. Ja dzisiaj zimówki założyłem na urlop w Polsce :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 27 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Janka trza spytać! Może on coś pomoże? Juz napislem 22.01.16. prognozy dla Nas bardzo marne:mad::: Jestem w Alpach ,Internet tylko z hotelowego komputera. Tu na stokach bardzo dobrze (cervinia i La thuile) lub dobrze - monte Rosa. W dzien bardzo cieplo bo +4 do +8 na 2500m.n.p.m. , w nocy na szczescie mroz -4 do -12.sniegu naturalnego w monte rosa malo bo 30cm a w cervinii i la thuile okolo 60-100cm ,sniegu ubywa .ale jazda przy ,,lampie,, superowa :cheerful:.pozdrawiam wszystkich. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozon Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Od 5 lutego powrót zimy wg GFS. Chyba jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Chyba jednak nie Chyba tak, zarówno GFS jak i GEM pokazują mróz od 5.02. Wiadomo, ze to się może milion razy zmienić, ale trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Czyżby takie zabawy czekały nas w najbliższe dni? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Czyżby takie zabawy czekały nas w najbliższe dni? ... Na to wygląda... Jutro ekipą mamy od dawna planowany kulig, no i już wiadomo, że będzie raczej na kołach :sorrow: Wszystko spływa :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Proszę forumowych speców o wypowiedzenie się nt. ewentualnego powrotu zimy. GFS pokazuje zimę. GEM wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milzbi Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Do Mamad nie prognozuje pogody zapytałem tylko o to kto wygra czy Ty czy Wasilewski, to po pierwsze. Dalej poza twoją prognozą żadna które do tej pory oglądałem w rożnych mediach nie zwiastują ochłodzenia w dzień do temperatur minusowych. Dziś na Skrzycznem temperatura jest +5 a jest czwartek 28.01. z twojego wpisu wynika że zima wróci w całej okazałości około 28.bm. Jak pewnie możesz przeczytać napisałem że mocno trzymam kciuki za twoją prognozę i że rozum mi podpowiada że jednak wygra prognoza Wasyla co chyba się dzieje ponieważ w całych Beskidach na stokach jest na plusie i to raczej się jeszcze utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Na to wygląda... Jutro ekipą mamy od dawna planowany kulig, no i już wiadomo, że będzie raczej na kołach :sorrow: Wszystko spływa :frown:: tydzień spóźnienia:frown:: w ostatni weekend takie były warunki w Istebnej [video=youtube;QtaMooauP8k] a dzieciaki miały radochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Trzymamy kciuki. Ja też widzę na GFS ochłodzenie od 5, więc jest nadzieja. Wierzę im jakoś bo zimę na przełomie roku pokazali z dużym wyprzedzeniem w stosunku do pozostałych. Jak ten śnieg teraz przymrozi i jeszcze dosypie to będzie jazda do kwietnia! :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Czyżby takie zabawy czekały nas w najbliższe dni? A może taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Przez ocieplenie i deszcz, śnieg stopniał w zastraszającym tempie! :eek:Sobota:Poniedziałek:Wtorek:[ATTACH]26711[/ATTACH]Środa:[ATTACH]26712[/ATTACH]Zimo przybywaj!:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 (edytowane) Polecam czytanie artykułów z bloga (klik), sprawdzają się :wink:. Kolega Mamad widzę że posila się również informacjami pogodowymi stamtąd : . Również tutaj ciekawa strona z prognozami na 16 dni do przodu w formie pisanej aktualizowana raz w tygodniu (co niedzielę) :smile: i sprawdzająca się w większej mierze niż codzienne prognozy w TV. Edytowane 28 Styczeń 2016 przez PavloS_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Też czytam ten blog, kobieta jest mocno zkorbiona ale prognozy ma idealne w listopadzie podawała kiedy będą jakieś incydenty zimowe i sprawdza się. 16 dniówki sprawdzają się co do dnia, nie pamiętam kiedy zaliczyła wpadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Marzena Rabczewska hmm. Korzysta z tego samego modelu pogodowego płatnego ale nie trawie jej. Bardzo kontrowersyjna osoba. Osobiście uważam osobę która twierdzi ze deszcz nie powinien padać za to upal mile widziany bo ma wodę z kranu zawsze jak odkręci za nie na moim poziomie;) Dwa linki podane przez Ciebie to ta sama osoba. Osobiście uczyłem się od Arka który prowadzi normalny blog. Brak w nim polityki. Jest też pan z Dolnego śląska który korzysta z płatnych modeli i widzi to co TV nie i też prowadzi normalny blog. Marzena popularność zbija na bardzo aroganckim podejściu do ludzi i otoczenia. To już inna historia. Nie ważne jak mówią byle by mówili:eek: Ale podane przez Ciebie linki można uznać za dobre bo tam też się sprawdzają prognozy. Tyle tylko obrażasz mnie mówiąc że się tam posiłkuje bo znam co najmniej dwoje ludzi prowadzących blogi z takimi samymi prognozami cóż hobby kosztuje. Narty też. Prognozowanie na podstawie płatnych modeli też. Jako ciekawostkę dodam że można zamówić prognozę koszt kilka tys dolców na dzień sprawdzalność 100 procent na 3 dni co do godziny i na 10 dni co do dnia. Oczywiście w razie wpadki odszkodowanie za poniesione straty. Wszystko ma swoją cenę ale to też jest opis na inny temat tyle tylko że mało kto wie że takie prognozy istnieją bo w TV sprawdzalność jest koszmarna. Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka To czemu taka stacja telewizyjna nie zamówi sobie co 3 dni takich prognoz? Ich stać, a mieli by wielką oglądalność jak by nagle wszystkie prognozy zaczęły się sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 No ja to inaczej policzyłem co 10 dni, wiec 36 razy w roku po kilka tysięcy dolarów. Tyle, że założyłem, że to na calą Polskę, a nie na jedno miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi