Pinio46 Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 ale w który wtorek ? przyszły ?? :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Jak zobaczę to uwierzę ( Sudety) :wink: Jutro planowany trening SL, wtorek GS więc te śnieżyce tak średnio..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Swoja droga jutro i we wtorek czekaja nas najwieksze sniezyce tej zimy a na forum taka pogrzebowa atmosfera. Wiem ze najwiekszy opad minie beskidy ale w sudetach tez sa osrodki. Zachod co prawda i polnoc to paraliz komunikacyjny ale beskidy tez cos dostaną z tego tortu. Trochę optymizmu zawsze mozna pojechac na zachod:) Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka To trzymam Ciebie za słowo. Do tej pory w Sudetach zimowe dni można było policzyć na palcach jednej ręki. Na nartach pojeździć można tylko na sztucznym śniegu, a naturalny tylko na szlakach turystycznych w wysokich partiach gór. Od 5 do 12 jadę sprawdzić jak jest w innych krajach, ale po powrocie liczę na białe szaleństwo w Karkonoszach. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astro Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Czy są już jakieś prognozy na najbliższe święta? Czy w sudetach zachodnich da się jeszcze poszusować na koniec marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Trzecia zima z rzędu bardzo ciepła... nie wygląda to wesoło źródło: meteomodel.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 16 dni 60%? Tyle to mają powiedzenia :smile: (kiedyś opisali to na stronie tvn meteo). Kilka dni temu TP pokazywała +17 na Warszawę na 21.03 Dzisiejsze prognozy też się niektórym nie sprawdziły - za oknem mam -0,5 i 2-3cm śniegu. Sypie dalej :applause:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 14 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Wiele wskazuje na to, że marzec 2016 może być trochę chłodniejszy od bardzo ciepłego lutego ,którego średnia wyniosła 4-5 stopni powyzej średniej z wielolecia np. w Katowicach luty16 to +4 stopnie (średnia wieloletnia to -0,4C). W marcu średnia wieloletnia dla Katowic to +3,3C i zapowiada się ,że bieżący miesiąc będzie w normie ,czyli średnia 3-4 stopnie C na plusie.W górach oczywiście chłodniej. Nie jest ekstremalnie zimno jak było w marcu 2013 ,ani tak ciepło jak w marcu 2014 i 2015 ,jest norma. Wielu po ciepłej zimie oczekuje wybuchu wiosny w marcu.Tego nie widać w prognozach a jutro sypnie nie tylko w górach. Prognoz TP ani innych nie oceniam bo moje przewidywanie też często się nie sprawdzają. Tym razem byłem blisko bo w jeszcze w listopadzie przewidywałem mrozy w styczniu , ciepły luty i niezbyt ciepły marzec. Tu prognoza dla Szczyrku http://www.wetteronline.de/wettertrend/szczyrk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 A z danych historycznych jak często się zdarzały trzy zimy z temp powyżej średniej? Tapatalkiem z Lumii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 A z danych historycznych jak często się zdarzały trzy zimy z temp powyżej średniej? Tapatalkiem z Lumii 1988, 1989 i 1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 19 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Nie całkiem sie zgodze z ta prognoza bo spore ciepło szykuje sie juz w Świeta W. , do 18 stopni w poniedziałek wielkanocny (na 1000m.n.p.m około +10) Jazda na nartach ,tam gdzie bedzie to mozliwe tzn. na pewno Kasprowy i Pilsko, czy Zwordoń to mokry ciężki śnieg a tego nie lubię. Na cześci tras po południu (zwróconych na południe) przerabiałem to w początku marca w Saalbach i Kitzbuhel. Dla mnie średnia przyjemność. Jak jest +18 stopni wolę rower. Na Kasprowym w Ś.W. około 0+2 w dzień a noce lekko mroźne do -5. Śniegu jest tam duzo to 9-10.04 ,jak tylko nie będzie wiało i była dobra widoczność , pojeżdzic się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 A to tak dla rozluźnienia atmosfery :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 A jutro w Gorcach/Beskiedzie Wyspowym będzie słońce jak dziś czy deszcz? Bo co prognoza to inaczej pokazują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Osobiście liczę na Karkonosze tydzień albo dwa tygodnie po świętach się prognozy raczej słabe. mTalkiem z Lumii Win10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Mamad, już miałem Ci uwierzyć! Qrde... Ale mnie wkręciłeś... 1.04! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi