marcinn Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 (edytowane) Pogoda trawiła nam się w dechę :smile:Jak na Austrię to naprawdę miłe zaskoczenie o tej porze rokuHula ok 70 procent ośrodkaJeśli chodzi o warunki narciarskie to uczciwie jest 30 cm śniegu :Może nie za dużo jak na tą porę roku ale na górze można powiedzieć że jest zimaOczywiście że pojawiają się gdzie nie gdzie po paru godzinach minerały ale cóż i tak przy tej ilości śniegu nie jest żle Dwu cyfrowy mróz w nocy i troszkę ponad zero w dzieńTrasy przygotowane dobrze,choć po paru godzinach wychodzi lódKolejek nie ma ale koło południa trzeba z minutkę odczekać w centralnym punkcie ośrodka przy wyciągach na stronę SzwajcarskąParę foci dla spragnionych zimy :wink: Jutro SFL mój ulubiony ośrodek :proud: Edytowane 13 Grudzień 2015 przez marcinn 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Pogoda trawiła nam się w dechę :smile: Jak na Austrię to naprawdę miłe zaskoczenie o tej porze roku Hula ok 70 procent ośrodka Jeśli chodzi o warunki narciarskie to uczciwie jest 30 cm śniegu : Może nie za dużo jak na tą porę roku ale na górze można powiedzieć że jest zima Oczywiście że pojawiają się gdzie nie gdzie po paru godzinach minerały ale cóż i tak przy tej ilości śniegu nie jest żle Dwu cyfrowe mróz w nocy i troszkę ponad zero w dzień Trasy przygotowane dobrze,choć po paru godzinach wychodzi lód Kolejek nie ma ale koło południa trzeba z minutkę odczekać w centralnym punkcie ośrodka przy wyciągach na stronę Szwajcarską Parę foci dla spragnionych zimy :wink: Jutro SFL mój ulubiony ośrodek :proud: jak zwykle o tej porze roku mogę tyko powiedzieć , że tradycyjnie cię nie lubię zbyt bardzo :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 jak zwykle o tej porze roku mogę tyko powiedzieć , że tradycyjnie cię nie lubię zbyt bardzo :eek: Oj tam,oj tam nie przesadzaj. Pewnie masz już jakieś plany :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Oj tam,oj tam nie przesadzaj. Pewnie masz już jakieś plany :wink: plany każdy ma :biggrin: ale te zrealizowane przez innych bolą okrutnie :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 jak zwykle o tej porze roku mogę tyko powiedzieć , że tradycyjnie cię nie lubię zbyt bardzo :eek: Michał to samo pomyślałem... Niby Kolega, niby z mojego ulubionego miasta na południu Polski, niby uśmiechnięty, miły... ...ot nasz Marcinnek forumowy znęcający się nad kompanami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Przepraszam chłopaki :sorrow: Dziś ponownie w najlepszym ośrodku w Austrii:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 i co? i jeszcze pewnie powiesz, że jest lampa a u nas pada deszcz? :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 (edytowane) i co? i jeszcze pewnie powiesz, że jest lampa a u nas pada deszcz? :frown::Cóż Ci mam powiedzieć, pogoda bez zmian :smile:A dziś było całkiem,całkiemChyba nie muszę mówić że SFL to zdecydowanie ośrodek warty odwiedzenia, jeden z najlepszych w AustriiTo nic że śniegu podobnie jak w Ischgl .SFL i tak jest moim faworytem :wink:Działa ok 70 procent ośrodkaWarunki całkiem dobre przynajmniej z rana,potem wiadomy przy tej ilości śniegu robi się lodowoMinerały przy zjeżdzie w dolne partie ośrodka nie były rzadkością,choć nartki od spodu wyglądają przyzwoicie :tongue: Ilość ludzi chyba troszkę większe niż w Ischgl,czasami trzeba było z 2-3 min odstać[/ATTACH] Edytowane 12 Grudzień 2015 przez marcinn 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 12 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2015 Cóż Ci mam powiedzieć, pogoda bez zmian :smile: A dziś było całkiem,całkiem Chyba nie muszę mówić że SFL to , jeden z najlepszych w Austrii Potwierdzam. nie byłem jeszcze w Ischgl, ale na dziś SFL to najlepszy ośrodek w jakim byłem. A za te fotki to i tak masz wp...ol. Tam jest bajecznie. Nie ma ograniczeń jeśli chodzi o ilość tras i ich różnorodność. Wzdłuż, w poprzek, po skosie. pod górę. na dół, w lewo, w prawo, po środku, jeździć się tam da w każdym kierunku, żeby tyko nogi dały radę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Dobrze prawisz lokciu Ale nic trza się zbierać do roboty na pierwszy sztruks,bo dziś poślizgamy się na Pitztalu :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Ale nic trza się zbierać do roboty na pierwszy sztruks,bo dziś poślizgamy się na Pitztalu :smile: Zachowujesz się jak Japończyk, 3 dni urlopu i zobaczyć pół świata w tym czasie, bo następny urlop za 10 lat:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Zachowujesz się jak Japończyk, 3 dni urlopu i zobaczyć pół świata w tym czasie, bo następny urlop za 10 lat:stupid: Jadę tam gdzie chcę :biggrin: Koniec kropka : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Ja się trochę zmartwiłem wyglądem moich nart po tygodniu w Zillertalu. Jednak przydało by się jeszcze trochę śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Słoneczny PitztalDziś wylądowaliśmy na PitztaluPogoda bez zmian,śniegu zdecydowanie więcej,choć na pewno nie tyle co podają (120 cm) :stupid:Mrozik przez cały dzień,ludzi dość sporo : ale dłużej niż max 2 min nie trzeba było staćTrasy przygotowane bardzo dobrze z wyjątkiem 36a,koszmar Od połowy trasy wielkie lodowisko,ratrakowy dał ciała na całej liniRaz po raz ludzie zaliczali gleby,bez złamań się nie obeszło niestety :sorrow:Miejmy nadzieję że po dzisiejszych doświadczeniach gestorzy ośrodka jutro staną na wysokości zadaniaParę fotek z udanego nartowania 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Jadę tam gdzie chcę :biggrin: Koniec kropka : A to jest akurat nieprawda:tongue: Miesiąc temu nie miałeś w tej kwestii za wiele do gadania, znaczy gadać se mogłeś, a jechałeś tam gdzie ja chcę:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 A to jest akurat nieprawda:tongue: Miesiąc temu nie miałeś w tej kwestii za wiele do gadania, znaczy gadać se mogłeś, a jechałeś tam gdzie ja chcę:stupid: No właśnie i tu jest problem z TOBĄ :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Ja się trochę zmartwiłem wyglądem moich nart po tygodniu w Zillertalu. Jednak przydało by się jeszcze trochę śniegu. Dziś wylądowaliśmy na Pitztalu Pogoda bez zmian,śniegu zdecydowanie więcej,choć na pewno nie tyle co podają (120 cm) :stupid: Mrozik przez cały dzień,ludzi dość sporo : ale dłużej niż max 2 min nie trzeba było stać Trasy przygotowane bardzo dobrze z wyjątkiem 36a,koszmar Od połowy trasy wielkie lodowisko,ratrakowy dał ciała na całej lini Raz po raz ludzie zaliczali gleby,bez złamań się nie obeszło niestety :sorrow: Miejmy nadzieję że po dzisiejszych doświadczeniach gestorzy ośrodka jutro staną na wysokości zadania Widzę,że wszędzie jest problem ze śniegiem... Miejmy nadzieję,że się to poprawi. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Widzę,że wszędzie jest problem ze śniegiem... Miejmy nadzieję,że się to poprawi. : Bardzo słabo również w cervinii http://cervinia.panomax.com/matterhorn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Jadę tam gdzie chcę :biggrin: Koniec kropka : Jak tak jeździsz, to jedź do St. Anton. Myślę, że obok SFL i Ischgl wpiszesz ten ośrodek na listę ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Jak tak jeździsz, to jedź do St. Anton. Myślę, że obok SFL i Ischgl wpiszesz ten ośrodek na listę ulubionych Dzięki,na pewno go odwiedzę już nie dlugo Na razie mocno chodzi mi po głowie Saalbach-Hintergle :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi