Chertan Napisano 9 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2022 44 minuty temu, moruniek napisał: Jakoś dajemy razem radę. Choć ostatnio mnie zirytował, wyświetlając komunikat, stan wytrenowania "ponad siły", kto to tłumaczył ? Rozumiem, żeby było "Twój trening jest zbyt intensywny, trenujesz zbyt intensywnie", ale zaraz "ponad siły" ? A w kolejnej pozycji, zalecany trening "dzisiaj". Też dostaję komunikaty o treningu ponad siły (nie wytrenowaniu), ale wtedy każe się regenerować, na przykład po dzisiejszym jeszcze 67 godzin. Chociaż do rowerowych korzystam z komputera rowerowego, zegarek do różnych innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2022 Za radą kolegów ( @christof) postanowiłem kupić etui ochronne do mojego zegarka. Sprawdziłem ceny w Polsce i Chinach. I tak, za zapasowy pasek (mocowany na te specjalne mocowania, wykonany z fajnego materiału), etui ochronne, naklejkę na szkło, metalową osłonkę na bezel, zaślepkę na gniazdo ładowania i dodatkowy kabel do ładowania, zapłaciłem całe 36 zł 54 gr. Cena z przesyłką. Jakby troszkę taniej niż w Polsce (cena z VAT-em i cłem). Wszystko wykonane estetycznie i idealnie dopasowane do zegarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2023 (edytowane) Ma ktoś z Was Galaxy Watch 5 i używa do rejestrowania jazdy na nartach? Dziś spróbowałem pierwszy raz i dziwnie to działa. 1) Poprzedni Withings pokazywał informacje o każdym zjezdzie i można było zobaczyć czas, średnia prędkość itp. A tutaj jest dzielenie nie po zjazdach tylko po czasie np. co 10 minut. 2) Chcialem udostępnić na Stravie to zamiast wszystkich statystyk chce wrzucać tylko obrazek z 3 i formacjami. 3) Nie pokazuje wykresu prędkości tylko wysokości. Prędkości maksymalnej też nigdzie nie mogę znaleźć. Wiecie może czy da się to przestawić? Edit: zmieniłem Narty na Narciarstwo Alpejskie, zobaczymy następnym razem czy to coś zmienia. Edytowane 16 Styczeń 2023 przez Hextor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 17 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2023 Od jakiegoś długiego czasu nosiłem się z zamiarem kupna nowego zegarka.Na nadgarstek w sklepie było kilka modeli przymierzanych ,jednak żaden nie zrobił jakiegoś WOW, wiec nadal użytkowałem swojego Suunto Traversa Alpha . Jednak pare dni temu zajrzałem ponownie na stronę Suunto a tam jakaś nowość w postaci Verticala się pojawiła . Dwie opcje-tańsza za 599€ 86g bez solara jak również tytanu i droższa za 799€ 74g z solarem i tytanem. Cała reszta ta sama. Wybrałem tą tańszą bo solar jest mi zbędny a 12g różnicy na nadgarstku różnicy dla mnie nie robi . Kolejny zakup w ciemno plus dwie recenzje na YT postanowiłem że zamawiam-w kolejnych dniach było już więcej i więcej recenzji co potwierdzało powiedzmy słuszność mojego zakupu,aczkolwiek nie miałem możliwości go przymierzyć. Sikorek od Suunto został dostarczony wczoraj późnym popołudniem . Małe pudełeczko,bez zbędnych zapakowań,które i tak trzeba by było wrzucić do kosza . Pozytywnie 👌 Koperta przyzwoita,mega lekka byłem pozytywnie zaskoczony -idealnie wpasował się w nadgarstek . Nic nie uwierało,nie przeszkadzało ułożył się idealnie -bomba ! Po wgraniu aktualizacji jak i mapy BE wybrałem się na krótki spacer do pobliskiego lasku zobaczyć jak funkcjonują mapy i tu pozytywnie zaskoczony . ,Ślepe”ścieżki idealnie pokazane na mapie . Wysokość adekwatna co w Alpha zawsze był z tym problem . Na chwile obecna raczej zadowolony. Taki klasyczny sikorek w nowej funkcjonalnej wersji nie przesadzony z funkcjami kombajn . Coś w klimat klasyka benzyniaka a nie plastikowego elektryka . Jezeli bateria będzie trzymała jak producent twierdzi, funkcje basen,wędkarstwo ,rower,góry które dla mnie są najważniejsze się potwierdzą , to za tą cenę będę uważał produkt za mega warty wydatku. Bo 599€ za sikor który używamy codziennie to śmiech cena na dzisiejsze realia. Narty to większy wydatek a używamy powiedzmy 50 dni w roku. Ja osobiście 10/15 w roku 🤣 tu recenzja i kolejna o nawigacji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2023 19 minut temu, Victor napisał: Od jakiegoś długiego czasu nosiłem się z zamiarem kupna nowego zegarka.Na nadgarstek w sklepie było kilka modeli przymierzanych ,jednak żaden nie zrobił jakiegoś WOW, wiec nadal użytkowałem swojego Suunto Traversa Alpha . Jednak pare dni temu zajrzałem ponownie na stronę Suunto a tam jakaś nowość w postaci Verticala się pojawiła . Dwie opcje-tańsza za 599€ 86g bez solara jak również tytanu i droższa za 799€ 74g z solarem i tytanem. Cała reszta ta sama. Wybrałem tą tańszą bo solar jest mi zbędny a 12g różnicy na nadgarstku różnicy dla mnie nie robi . Kolejny zakup w ciemno plus dwie recenzje na YT postanowiłem że zamawiam-w kolejnych dniach było już więcej i więcej recenzji co potwierdzało powiedzmy słuszność mojego zakupu,aczkolwiek nie miałem możliwości go przymierzyć. Sikorek od Suunto został dostarczony wczoraj późnym popołudniem . Małe pudełeczko,bez zbędnych zapakowań,które i tak trzeba by było wrzucić do kosza . Pozytywnie 👌 Koperta przyzwoita,mega lekka byłem pozytywnie zaskoczony -idealnie wpasował się w nadgarstek . Nic nie uwierało,nie przeszkadzało ułożył się idealnie -bomba ! Po wgraniu aktualizacji jak i mapy BE wybrałem się na krótki spacer do pobliskiego lasku zobaczyć jak funkcjonują mapy i tu pozytywnie zaskoczony . ,Ślepe”ścieżki idealnie pokazane na mapie . Wysokość adekwatna co w Alpha zawsze był z tym problem . Na chwile obecna raczej zadowolony. Taki klasyczny sikorek w nowej funkcjonalnej wersji nie przesadzony z funkcjami kombajn . Coś w klimat klasyka benzyniaka a nie plastikowego elektryka . Jezeli bateria będzie trzymała jak producent twierdzi, funkcje basen,wędkarstwo ,rower,góry które dla mnie są najważniejsze się potwierdzą , to za tą cenę będę uważał produkt za mega warty wydatku. Bo 599€ za sikor który używamy codziennie to śmiech cena na dzisiejsze realia. Narty to większy wydatek a używamy powiedzmy 50 dni w roku. Ja osobiście 10/15 w roku 🤣 tu recenzja i kolejna o nawigacji Bardzo fajnie wygląda - obyś był zadowolony bo to nietani gadżet. Sam bym pewnie nie kupił bo ślepy jestem i niewiele na zagarku widzę - nosze iwacha jakiegoś w góry ale to bardziej żeby synowi przykro nie było bo dostałem od niego pod choinkę. Reszta na telefonie który nosze w "pancernej" obudowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 17 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2023 4 godziny temu, Lexi napisał: Sam bym pewnie nie kupił bo ślepy jestem i niewiele na zagarku widzę Ewentualnie wersja "peronowa" na szyję, też już niestety tak mam pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 19 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2023 @marekbtl @Lexi zawsze można wspomóc ślepe oko powiększającą soczewką a zaczepiając o kajdan będzie top wisiorek 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2023 Cze Taki zegarek, to super sprawa na piesze wycieczki, na rowerze też chyba można zastosować. No niestety już wzrok nie ten. Okularów używam tylko do czytania i to od niedawna. Notorycznie ich zapominam. Póki co to nie wyobrażam sobie funkcjonowania codziennego w okularach, ale wszystko przede mną pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień Mój zegarek padł. Nie działa przycisk start/stop. Zgłosiłem problem w Garminie. Dostałem od nich propozycję wymiany na nowy model 7x Pro (bezpłatnie). Zegarek obecny (6x Pro) jest już po gwarancji. Dam Wam znać jak dostanę nowy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 6 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień (edytowane) Problem z przyciskami jest dosc częsty. Najczesciej zgłaszane jest ze nie dzialaja podobnie (jeden plynnie inny z wyraznym przeskokiem) fajnie ze dostaniesz 7x. Prawdopodbnie dostaniesz refub ale moze sie myle. BTW we wrzesniu wchodzi prawdopodobnie 8. Tym razem Fenixy beda mialy amoled zniknie Epix. Bedzie tez jedna wersja Fenixa ze starym wyswietlaczem MIP. Oby mial E-SIM moze wtedy zmienie 7 na nowy. Edytowane 6 Sierpień przez christof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień Dojechał nowy zegarek. Miał być refub ale się skończyły i dostałem najpierw info o anulowaniu wymiany a za chwilę, że jedzie do mnie fabrycznie nowy egzemplarz. Koszt wymiany 0 zł i 2 letnia gwarancja. Tak wygląda. Zaplombowany. Folia na ekranie. Muszę jeszcze pobawić się tarczą by mi odpowiadała. p.s. Zapominam, że on ma dotykowy ekran. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień W dniu 14.08.2024 o 21:09, moruniek napisał: Dojechał nowy zegarek. Miał być refub ale się skończyły i dostałem najpierw info o anulowaniu wymiany a za chwilę, że jedzie do mnie fabrycznie nowy egzemplarz. Koszt wymiany 0 zł i 2 letnia gwarancja. Tak wygląda. Zaplombowany. Folia na ekranie. Muszę jeszcze pobawić się tarczą by mi odpowiadała. p.s. Zapominam, że on ma dotykowy ekran. Robi zdjęcia? Serio pytam, bo czekam na takiego iPhone co by zdjęcia robił o wtedy kupuję... ten z paskiem dodatkowym z aparatem mnie nie jara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 11 godzin temu, sstar napisał: Robi zdjęcia? Serio pytam, bo czekam na takiego iPhone co by zdjęcia robił o wtedy kupuję... ten z paskiem dodatkowym z aparatem mnie nie jara Nie robi zdjęć, ma wbudowaną latarkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 22 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 22 godziny temu, moruniek napisał: Nie robi zdjęć, ma wbudowaną latarkę. Krzysiu, lampę błyskową, która może być także latarką . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień Ne ne, Krzychu ma na mysli zegarek ktory dostal - on ma latarke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień Jak tylko zjadę do domu wstawię trochę zdjęć z aktywności wakacyjnych (w odpowiednich tematach). Trochę tego było ostatnio. Do 31 sierpnia słabo z czasem i Internetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi