milkProvider Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Witam, Czy po zakupie nowych nart trzeba je oddać do smarowania, z tego co mi powiedziano to są one jakimś fabrycznym smarem przetarte ale nikt mi nie odpowiedział przy zakupie czy trzeba je oddać na dodatkowe smarowanie przed jazdą czy nie? Proszę o informację (zakupiłem Fisher Worldcup RC4 SC) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Smar fabryczny służy do zabezpieczenia ślizgów w czasie transportu i leżakowania w sklepie(zapobiega jego utlenianiu). Tak że przed pierwszą jazdą ślizgi należy oczyścić i przesmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Nie ma znaczenia jakie to narty, smar fabryczny to tylko smar konserwacyjny. Czy trzeba oddać do serwisu? Musu nie ma nikt Cię nie zmusi, ale należało by:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milkProvider Napisano 25 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Ok, dzięki za informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killarmy Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 (edytowane) Mało tego, należałoby nową narte wygrzać, albo przez kilkukrotne smarowanie na gorąco albo w komorze. Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Listopad 2015 przez Killarmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Było o tym na forum.Poszukaj. Sporo uwag i doświadczeń w tej materii forumowicze prezentowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaCiekKL Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Wydaje mi się, że narty nowo zakupione choć wyglądają dobrze wypada oddać do serwisu. W serwisie odpowiednio naostrzą krawędzie, przesmarują ślizgi dzięki czemu jazda będzie o wiele przyjemniejsza. Nie ma chyba nic gorszego niż jazda na nie przygotowanym sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 1 godzinę temu, MaCiekKL napisał: Wydaje mi się, że narty nowo zakupione choć wyglądają dobrze wypada oddać do serwisu. W serwisie odpowiednio naostrzą krawędzie, przesmarują ślizgi dzięki czemu jazda będzie o wiele przyjemniejsza. Nie ma chyba nic gorszego niż jazda na nie przygotowanym sprzęcie. Zasłużyłeś na nagrodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi