TNT Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Cześć, z uwagi na problemy na granicy AT/DE (...) W okresie świąteczno - noworocznym korków nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Austriacki rząd tymczasowo zawiesił Schengen, wprowadzając pełne środki kontrolne na granicach przy wjeździe do kraju. O swojej decyzji kanclerz Austrii Werner Faymann poinformował w wywiadzie dla gazety „Oesterreich”. Każdy, kto do nas przybywa będzie dokładnie sprawdzony na granicy — zaznaczył Faymann, dodając że od tej chwili Austria wprowadza jeszcze mocniejszą kontrolę granic i będzie deportować ludzi, którzy nie posiadają odpowiednich dokumentów W punktach kontroli granicznej każdy musi okazać dowód tożsamości sputniknews.com/mall 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Witam Wczoraj znajomi jechali do Serfaus-Fiss-Ladis....zero kontroli na granicach,zero korków,jak za dawnych dobrych czasów. Wyjazd z Krakowa o 4,na miejscu byli już o 15. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Droga przez Lofer - granice ok. Zero kontroli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Przypuszczam, że chodzi głównie o granice z Węgrami i Słowenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamski Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Witam Czy ktoś ostatnio jechał do AT i przekraczał granice w Salzburgu? Czy są odczuwalne korki na granicy ? Jak sprawdzałem na Asfinag w sobotę ok 13-15 pokazywał korek na ok 1,5h. Będę jechał tamtędy za 1,5 tygodnia. Poważnie zastanawiam się nad trasą przez Bischofshofen, a potem przez Saalfelden, St, Johann im Tirol i powrót na Inntal Autobahn w Wogl... Czy taki objazd ma sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Znajomi wracali w sobotę z Serfaus.Do Krakowa jechali 15 godzin :,ale ze względu na paskudną pogodę.Na granicach nie byli ani razu kontrolowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Straż graniczna wraca na polsko-niemieckie przejście http://fakty.interia.pl/polska/news-straz-graniczna-wraca-na-polsko-niemieckie-przejscie,nId,2105166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dez71 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Jechałem w sobotę. Zupełny spokój. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 jechałem z St.Anton w sobotę do Krakowa 12 godzin wyjechałem o 8 droga masakra, na granicach stoją ale trzeba mieć chyba odpowiedni wygląd żeby zatrzymali, uwaga w Ostrawie na autostradzie na 80 i 110 bo łapią pasatem, pozdrawiam kierowce z Focusa który mnie śmignął na 80-ce wie o co chodzi o pokute:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozka76 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Podbijam temat. Wybieram się do Livigno... Ktoś wie co się dzieje w Rosenheim? Czy nadal lepiej jechać przez GAPA? Google pokazuje, żeby jechać przez Ulm, Lichtenstein i Davos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamski Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Ja codziennie patrze na http://routenplaner.asfinag.at/bin/query.exe/dn?L=vs_asfinag&MZ=8&MLPOI=2 Jednak info z pierwszej reki byłoby wskazane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 W czwartek po pierwszej w nocy przekraczaliśmy granice aus—niiemiecka i obyło się bez korków Notomiast z drugiej strony w Kuwstein mega korek,bite 2 godziny stania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Granica CZ - A bez kontroli i bez korków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 W ostatnią sobotę około 4.00 nie było kontroli na granicy CZ / AT , dalej około 7.00 na granicy AT/ DE autobahna była zakorkowana , my jechaliśmy do Wilder Kaiser przez St. Johan bez kontroli i korków Dzisiaj powrót o 8.00 wyjazd z Going a o 9 wjazd na autostradę przed Salzburgiem bez utrudnień, w drugim kierunku 50m opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lb2635 Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Wczoraj : Znojmo – bez kontroli i korków Przejazd przez Niemcy drogom 21 za Salzburgiem przez Bad Reichenhall , Lofer, St. Johann – bez kontroli i korków Za Salzburgiem na A1 były komunikaty o korkach i kontroli granicznej. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 W niedzielę ruszam do Włoch. I się zastanawiam, czy jechać autostradami Czechy - Austria - Niemcy - Austria - Włochy. I ryzykować korki na granicy Austria/Niemcy. Czy może pocisnąć przez Wiedeń - Lienz i bezpośrednio do Włoch. Droga krótsza kilometrowo ale dłuższa o ok. 1,5 h czasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 W niedzielę ruszam do Włoch. I się zastanawiam, czy jechać autostradami Czechy - Austria - Niemcy - Austria - Włochy. I ryzykować korki na granicy Austria/Niemcy. Czy może pocisnąć przez Wiedeń - Lienz i bezpośrednio do Włoch. Droga krótsza kilometrowo ale dłuższa o ok. 1,5 h czasowo. Z Wrocławia też bym pojechał przez Wiedeń do Włoch a co dopiero z Katowic. Robię tak co najmniej 2x w roku i zawsze lepiej wychodzi. Czasami wyjeżdzam z tego samego miejsca z Włoch gdzie ja jadę przez Wiedeń a inni przez DE i zawsze jestem z 1-2 godz. szybciej. Ale każdy jedzie jak lubi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DziadekT Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 W sobotę 6 lutego na A1, w drodze do Zillertal, na wjeździe z Austrii do Niemiec za Salzburgiem (Walsenberg) około 15:00 stałem w korku z powodu kontroli (zwężenie do jednego pasa) był na około pół godz. Znajomi jechali 2h wcześniej i stali około godziny. Wczoraj w drodze powrotnej, bardzo podobnie, też na wjeździe do Niemiec koło Inntal (za Kufstein), mimo że była to szósta rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozka76 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Nie polecam Gapa w soboty!!! W sobotę 13 wracałam z Livigno. Pojechaliśmy przez GaPa i to była absolutna porażka. Toczyliśmy się od A12 do samego GaPa. Podróż z Livigno do GaPa 5 godzin! Znajomi pojechali autostradą, przez wiedeń. Pognali bez żadnych problemów. Nie polecam drogi przez GaPa w sobotę. Mega ruch w obie strony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamski Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 W sobotę 13 wracałam z Livigno. Pojechaliśmy przez GaPa i to była absolutna porażka. Toczyliśmy się od A12 do samego GaPa. Podróż z Livigno do GaPa 5 godzin! Znajomi pojechali autostradą, przez wiedeń. Pognali bez żadnych problemów. Nie polecam drogi przez GaPa w sobotę. Mega ruch w obie strony! Ja jechałem dokładnie tego samego dnia i ok 09:00 przejechałem przez GaPa bez żadnych problemów. Dojazd również bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Z Wrocławia też bym pojechał przez Wiedeń do Włoch a co dopiero z Katowic. Robię tak co najmniej 2x w roku i zawsze lepiej wychodzi. Czasami wyjeżdzam z tego samego miejsca z Włoch gdzie ja jadę przez Wiedeń a inni przez DE i zawsze jestem z 1-2 godz. szybciej. Ale każdy jedzie jak lubi. Robs, jeździsz na Wiedeń dalej Lienz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TNT Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 W niedzielę ruszam do Włoch. I się zastanawiam, czy jechać autostradami Czechy - Austria - Niemcy - Austria - Włochy. I ryzykować korki na granicy Austria/Niemcy. Czy może pocisnąć przez Wiedeń - Lienz i bezpośrednio do Włoch. Droga krótsza kilometrowo ale dłuższa o ok. 1,5 h czasowo. Jeśli jedziesz w rejon Kronplatz i okolice, to trasa przez Lienz /Silian jest jak najbardziej wskazana. Jechałem tak dwukrotnie i za każdym razem byłem szybciej, niż sąsiedzi jadący "tradycyjnie" przez Salzburg i Brenner. Natomiast poniżej Bressanone i na zachód od A-22 jechałbym przez Salzburg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Jeśli jedziesz w rejon Kronplatz i okolice, to trasa przez Lienz /Silian jest jak najbardziej wskazana. Jechałem tak dwukrotnie i za każdym razem byłem szybciej, niż sąsiedzi jadący "tradycyjnie" przez Salzburg i Brenner. Natomiast poniżej Bressanone i na zachód od A-22 jechałbym przez Salzburg. Dlaczego jechałbyś przez Salzburg? Przecież chodzi o ominięcie Niemiec. Jak przejadę przez Silian to wbijam na A22 i jadę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Robs, jeździsz na Wiedeń dalej Lienz? Wiedeń, Graz, Villach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi