JC Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Ostatnio miałem okazję na własne oczy zobaczyć, co się dzieje na granicy Austrii i Niemiec. W Kufstein na wjeździe do Niemiec w sobotę samochody stały 1,5 godz. w korku. Ja jechałem z Soelden do Monachium przez Ga-Pa i tam nie było żadnego problemu z przejazdem. Czy też mieliście problemy z przejazdem przez granicę? Myślę, że do temat na czasie, bo coraz więc z Was będzie się wybierać na narty w Alpy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Również jechałem tą trasą z Soelden i potwierdzam w GAPA spokój i cisza zarówno w nocy z czwartku na piątek kiedy to jechaliśmy do Austrii jak i na powrocie w poniedziałkowe popołudnie. Wyprzedzałem na tej drodze nawet dwa samochody z krakowskimi rejestracjami które jadąc tamtędy jednak trochę musiały nadłożyć kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Ważny temat, dzięki za sygnał. Czekam na kolejne. W grudniu wybieramy sie do Solden i chyba musimy ogarnąć wariant przez Garmisch, patrzę na google maps jak przejechać przez Monachium, wygląda na to, że tnie się 9, która potem przechodzi w 95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Ostatnio miałem okazję na własne oczy zobaczyć, co się dzieje na granicy Austrii i Niemiec. W Kufstein na wjeździe do Niemiec w sobotę samochody stały 1,5 godz. w korku. Nie strasz mnie, jutro jadę i już jestem zestresowany bo będę wiózł jakiegoś emigranta zarobkowego z UK co teraz ma urlop, chyba go do boksa wsadzę, w sumie to właściwe miejsce na takiego fajfokloka:stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Nie strasz mnie, jutro jadę i już jestem zestresowany bo będę wiózł jakiegoś emigranta zarobkowego z UK co teraz ma urlop, chyba go do boksa wsadzę, w sumie to właściwe miejsce na takiego fajfokloka:stupid: Dokąd jedziesz i na ile dni? Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 (edytowane) Dokąd jedziesz i na ile dni? Pozdrawiam. Nie może powiedzieć bo prowadzi samochód :wink: Ps.Sulden do wtorku włącznie Edytowane 4 Listopad 2015 przez marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wymieniać czy nie wymieniać opony oto jest pytanie? Pogoda zapowiada się żyleta i mam dylemat czy już i jak jest z przepisami-piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 http://www.austria.info/us/basic-facts/getting-there-around/austria-by-car/driving-regulations-in-austria 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wymieniać czy nie wymieniać opony oto jest pytanie? Pogoda zapowiada się żyleta i mam dylemat czy już i jak jest z przepisami-piszcie Letnie + łańcuchy jak trafisz na nadgorliwego policjanta , zimówek szkoda przy takich temperaturach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Letnie + łańcuchy jak trafisz na nadgorliwego policjanta , zimówek szkoda przy takich temperaturach. Oczywiście ze przyjemniej jest zakładać łańcuchy w śnieżycy niż zmienić na zimowe w ciepłym garażu. No ale może zima nigdy nie przyjdzie i po co niszczyć zimówki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Pytanie dotyczyło wyjazdu na weekend listopadowy - potem zimówki to oczywista oczywistość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wychodzę z założenia że i tak wkrótce trzeba zmienić, a z pogodą nigdy nie wiadomo, czego dowód mieliśmy parę dni temu w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Pytanie dotyczyło wyjazdu na weekend listopadowy - potem zimówki to oczywista oczywistość. Nie zakładałem zimówek bo mo zwyczajnie było ich szkoda, na pewno ubyło by ich jak przkulać na nich ponad 2000 km, a na śnieg się nie zapowiada, a nawet jak by to sobie poradzę: A wracając do sedna tematu, na granicy AT-DE masakra, zwężka zlot wszystkich dyskotek z okolicy z 10 radiowozów i 20 policjantów, prowizoryczna budka graniczna i kamery termowizyjne do skanowania pojazdów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Nie zakładałem zimówek bo mo zwyczajnie było ich szkoda, na pewno ubyło by ich jak przkulać na nich ponad 2000 km, a na śnieg się nie zapowiada, a nawet jak by to sobie poradzę: Sławek,czemu Ci ich żal? Poniżej +7 st. ,letnia opona zdziera się szybciej niż zimówka,do tego zwyczajnie zimowa opona jest tańsza od letniej!Wynika to choćby z wymiaru... Do tego czas też robi swoje i guma parcieje i robi się twarda.Czy warto w ten sposób "oszczędzać"? : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Sławek,czemu Ci ich żal? Poniżej +7 st. ,letnia opona zdziera się szybciej niż zimówka Skąd takie informacje bierzecie ??????? Marketing w czystej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Sławek,czemu Ci ich żal? Poniżej +7 st. ,letnia opona zdziera się szybciej niż zimówka,do tego zwyczajnie zimowa opona jest tańsza od letniej!Wynika to choćby z wymiaru... Do tego czas też robi swoje i guma parcieje i robi się twarda.Czy warto w ten sposób "oszczędzać"? : Większość drogi było...17, a i 20 też: Jak to z wymiaru? przecież opona czy letnia czy zimowa ma taki sam wymiar na daną felgę, przynajmniej w tych samochodach jakie mam:rolleyes:: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Nie zakładałem zimówek bo mo zwyczajnie było ich szkoda, na pewno ubyło by ich jak przkulać na nich ponad 2000 km, a na śnieg się nie zapowiada, a nawet jak by to sobie poradzę: A wracając do sedna tematu, na granicy AT-DE masakra, zwężka zlot wszystkich dyskotek z okolicy z 10 radiowozów i 20 policjantów, prowizoryczna budka graniczna i kamery termowizyjne do skanowania pojazdów... Lepszą opcją do Tyrolu będzie jazda przez ga-pa ?Nad ranem z wtorku na środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Ostatnio miałem okazję na własne oczy zobaczyć, co się dzieje na granicy Austrii i Niemiec. W Kufstein na wjeździe do Niemiec w sobotę samochody stały 1,5 godz. w korku. Ja jechałem z Soelden do Monachium przez Ga-Pa i tam nie było żadnego problemu z przejazdem. Czy też mieliście problemy z przejazdem przez granicę? Myślę, że do temat na czasie, bo coraz więc z Was będzie się wybierać na narty w Alpy. Jak jechałem do Hintertux w ostatnim tygodniu września był problem za Salzburgiem (Rosenheim), wtedy google maps przeliczyło, że opłaca się przejechać przez Bad Reichenhall - ostatni zjazd Salzburski. Było to o tyle śmieszne, że widzieliśmy wielki korek na autostradzie i jakieś zmasowane siły policyjne, a my elegancko przejechaliśmy sobie pod autostradką i żadnej kontroli nie było. Polecam słuchać radio - dla tych co są niemieckojęzyczni, bo tam trąbili o tym korku - oraz patrzyć na google maps, które na żywo podaje informacje o tego typu utrudnieniach i sugeruje od razu jak problem rozwiązać. W drodze powrotnej w Kufstein była kontrola, ale powodowała jakieś 10-15 minutowe opóźnienie max. Wtedy w Rosenheim był problem z Austrii do Niemiec, ale z Niemiec do Austrii korka i kontroli nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Wychodzę z założenia że i tak wkrótce trzeba zmienić, a z pogodą nigdy nie wiadomo, czego dowód mieliśmy parę dni temu w Polsce. A co się stało śnieg padał czy co,a może nawiązałeś do polityki(podobno są lepsi i gorsi P....CY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Lepszą opcją do Tyrolu będzie jazda przez ga-pa ?Nad ranem z wtorku na środę. jechałem tamtędy w ubiegłym tygodniu i było pusto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Biorąc pod uwagę sytuację na granicach oraz korki w Brnie, czy nie lepiej jechać zamiast przez Czech, to przez Słowacje, w Salzburgu zjechać przed granicą z Niemcami i jechać do Tyrolu przez Lofer i z powrotem też tą drogą ze względu na korki koło Kufstein? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Propozycję na ominiecie korka na granicy w Austriacko - Niemieckiej koło Salzburga. Co wy na to? Wariant 1 Wariant 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Ominiecie korka na granicy Austriacko - Niemieckiej w Kufstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Będę jechał za dwa tygodnie z Olkusza do Mayrhofen. Grożą mi gdzieś postoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Będę jechał za dwa tygodnie z Olkusza do Mayrhofen. Grożą mi gdzieś postoje? Pewnie we wszytskich miejscach, o których napisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi