Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Urodziny Mitka

leitner

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj okrągłą rocznicę urodzin obchodzi Mitek!

Przede wszystkim życzę Ci zdrowia na kolejne 50 lat (szusowania :wink:), spełnienia marzeń (nie tylko narciarskich), wytrwałości w dążeniu do celów i kasy na narty, spełnianie marzeń i zdrowie!

narty2.jpg

I do zobaczenia na Górce! Może następnym razem będzie otwarta :crazy:

• Like 1

Cześć

He he. Czy naprawdę chcecie abym Was dręczył wiecznie??

Rezerwujcie czas na 3-6 03 2016 - nic wielkiego ale może będzie fajnie i w rejonie.

Pozdrowienia serdeczne

PS

Pół godziny temu wróciłem do domu ale gdyby nie Twoja wiadomość, że nie będziesz na finałach z powodu kontuzji to byłbym na Narodowym - brama 11.

Zdrowia Tadziu.

Mitek

• Like 1

Mitek, żeby kolejne 50 lat chciało Tobie się jeździć z dalekiej Warszawy w góry. Żebyś mógł kolejne pokolenia narciarzy, nie tylko teoretycznie, ale i praktycznie doskonalić w jeździe na nartach!

Pozdrawiam serdecznie!

PS Wybacz to niebywałe spóźnienie!

Edytowane przez marionen

Cześć

Dziękuję bardzo. Dzięki Waszym postom lepiej dotarła do mnie ta rocznica. Cóż, są takie chwile w życiu, że powinno się przemyśleć pewne sprawy i podjąć pewne decyzje. Ja jakoś się zapomniałem w tym konsumowaniu życia ale na szczęście są życzliwi koledzy, którzy przypomną i sprowadzą na ziemię.

Cóż, jestem już po prostu stary. Pewne objawy słabości i zniedołężnienia zauważyłem już wcześniej ale dopiero teraz dotarło do mnie, że trzeba powiedzieć sobie pas. Narciarstwo to sport dal ludzi sprawnych i dynamicznych a nie dla spasionych starych dziadów. Kolana mnie bolą, biodro też, słabiej widzę a i prostata daje znać o sobie.

Ostatnio będąc z okazji pewnego święta na cmentarzu oglądałem takie groby bez dat które zawczasu zrobili sobie jeszcze żyjący aby poczuć tą pewność. Myślę, że pójdę w tym kierunku a że - jako geolog - wybiorę jakąś rzadka skałę więc tanio nie będzie i w związku z tym narty trzeba po prostu sprzedać. Zresztą przy sypiącym się zdrowiu i tak nie będę jeździł.

Dziękuję Wam koledzy.

Pozdrawiam Serdecznie Mitek

• Like 2

Pas? Jaki pas?!

Mitek, mam nadzieję że żartujesz. Chcesz przez 50 lat zbierać kasę na grób? Im więcej będziesz jeździł, tym więcej bedziesz miał czasu na zbieranie kasy.

Piszesz, że narciarstwo to sport dla ludzi sprawnych i dynamicznych. To potraktuj narciarstwo jako odpoczynek od szarej rzeczywistości.

Nie odchodź w narciarski niebyt!

.....Zresztą przy sypiącym się zdrowiu i tak nie będę jeździł.....

No jeden rozsądny:biggrin::wink:

Mitek spóźnione życzenia zdrowia na które tak narzekasz.

A co do dolegliwości które wymieniłeś to zaczynam mieć wrażenie, że ty faktycznie telewizji nie oglądasz.

Kolana - artresan

biodra - 4flex

oczy - superoptic

prostata - prostamol

no i na wszystko - vitabuerlecitin.

Pozdrawiam

• Like 1

Cześć

Niestety tu już nic nie da się zrobić, choć reklamy śledzę ale tak naprawdę pozostało mi już tylko EZO tv w kwestii przyszłości i TRWAM w kwestii cudu Piotruś.

Ze środków paramedycznych najlepiej jak na razie spisuje się:

kolana - browaresan

biodra - browarex

oczy - browaroptic

prostata - browaramol

no i na wszystko - browar

Pozdrowienia

• Like 2

Cześć

... Cóż, jestem już po prostu stary. Pewne objawy słabości i zniedołężnienia zauważyłem już wcześniej ale dopiero teraz dotarło do mnie, że trzeba powiedzieć sobie pas. Narciarstwo to sport dal ludzi sprawnych i dynamicznych a nie dla spasionych starych dziadów. Kolana mnie bolą, biodro też, słabiej widzę a i prostata daje znać o sobie.

Ostatnio będąc z okazji pewnego święta na cmentarzu oglądałem takie groby bez dat które zawczasu zrobili sobie jeszcze żyjący aby poczuć tą pewność. Myślę, że pójdę w tym kierunku a że - jako geolog - wybiorę jakąś rzadka skałę więc tanio nie będzie i w związku z tym narty trzeba po prostu sprzedać. Zresztą przy sypiącym się zdrowiu i tak nie będę jeździł ...

To jest normalne że ja z Mitkiem bardzo rzadko się zgadzamy i teraz też! "Gadasz jak potłuczony" :biggrin: i ze względu na to że jestem starszy (wiem co napiszesz: to nie znaczy że mądrzejszy :applause:) muszę Cię op...ić CO TO WOGÓLE ZA GADANIE... jestem stary...jestem stary...jestem stary...! ja w tym roku (po 30 latach przerwy) kupiłem motor (wiem: :stupid:) takie Suzuki 500 - bo latem miałem za mało adrenaliny. I zanim ujarzmiłem rumaka to on ujarzmił mnie! (zakręt... piasek... przedni hamulec itd) wysypka była bolesna bo bez kombinezonu a więc... bark, biodro, kolano do regeneracji! (nawet mi mózgu szukali na TK i ku mojemu zdziwieniu go znaleźli) ale do teraz bark i biodro pobolewają o kolanie nie wspomnę ale SKIPASS całosezonowy kupiłem i planuje wykorzystać na maxa! Tobie proponuje to samo. Narty wyleczą wszystkie rany i dolegliwości :applause:

a co do nagrobka to ja myślę że zamiast wyszukanego kamienia mały schowek w ścianie na malutką urnę chyba że pozwolą to rozsypią mnie gdzieś w górach :biggrin: a za zaoszczędzone pieniądze kupię kolejną parę nart! :applause: :stupid:

Pozdrawiam, życzę 100 lat, trzymaj się ciepło i do zobaczenia na stoku.

PS. bardzo spodobała mi się Twoja browarowa kuracja :applause:

Edytowane przez Gość