marboru Napisano 22 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2015 Przeglądając dzisiaj net natrafiłem na kilka ciekawych, retro ski ujęć - dały mi one sporo do myślenia odnośnie postępu w narciarstwie, postępu na stokach, bezpieczeństwie, sprzęcie. Ciekawe ja się Wam spodobają? Na początek Slalom Gigant z 1958 roku - drugi upadek?...auć... [video=youtube;vWlap86HZWQ] Slalom Bad Gastein również z roku 1958 - zawodnik z numerem 3 - cudna zawodnicza guma. [video=youtube;GZW_slVeOoI] 1960 i ponownie slalom, tym razem z Adelboden. [video=youtube;qAGkRLm7AL8] Szwajcaria rok 1961 - pierwsze kaski na stoku? - spójrzcie na trasę w pierwszej części filmiku, na wyciąg. [video=youtube;WZ5J-UgATcE] 1966 i Kitz [video=youtube;RUJXIBUW7Mo] Pierwsze gumy? Zawody w Val Gardenie 1969. [video=youtube;JulGv4pFTGc] Z tych samych mistrzowskich zawodów - tym razem slalom z angielskim komentarzem [video=youtube;drUpN3xGdEo] I na koniec... ...prawie współczesność i zawody w Schladming 1973. Trasa wygląda prawie jak dzisiaj... Pierwsze zabezpieczenia w postaci snopów siana... Mimo tego upadki z filmiku musiały boleć. Na koniec jazda Franza Klammera. [video=youtube;b7K2zMYHO1E] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2015 ..... Piękne. Szczególnie te DH. Przy takim sprzęcie i zabezpieczeniach...... Dzięki Mariusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Lata 50. Chyba tego filmiku jeszcze nie było. Nie chciałem zakładać nowego wątku, więc wstawiam tutaj. Popatrzcie, jak niektórzy trzymają kijki - z przodu, żeby rozganiać narciarzy, którzy stoją na drodze :wink: [video=youtube;WtR_k4mYsXc] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi