Szarlejowiec Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Cześć! O ile na nartach jeżdżę długo, tak o sprzęcie nie wiem nic i moje zakupy do tej pory były dość losowe, zatem: 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - 21 3. Waga - 85-90 kg, zależnie od sezonu 4. Wzrost - 182 cm 5. Na nartach jeżdżę od ~12 sezonów, ( 5-15 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 7 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Nordica Cruise NFS (Flex 70), 350 mm długości skorupy 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Rossignol Viper XPI - masówka z Selgrosa, 162 cm długości, 16m promień skrętu 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - skręt krótki, sportowo, dynamicznie i mocno póki mogę, rekreacyjnie jak już padnę, często po słabo przygotowanych lub mocno zjeżdżonych trasach (jeżdzę głównie wczesnym i późnym sezonem). 10. Upatrzyłem sobie narty - Żadnych konkretnych, myślę o allmountain - dość szerokich - bo będą to moje jedyne narty przez długi czas. Chcę czegoś uniwersalnego, niekoniecznie "wyścigowego" - narty mają służyć do normalnej jazdy przez wszystkie dni sezonu. 11. Mój budżet na narty to około - do 1100-1200 złotych, jestem w stanie dołożyć do 300-400 złotych jeśli pójdzie za tym duża różnica w jakości. Narty muszą być z wiązaniami/narty + wiązania mają się mieścić w budżecie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciak Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Może poszukaj czegoś z serii head i.supershape rally/magnum/titan w długości bliskiej wzrostowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Może te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan-D Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Może coś z 1. fischer Motive 80 lub 86, długość okolo 180 jeżeli chodzi o cały dzień, 2. "sklepową" gigantkę o promieniu tylko około 18m o długości około 180cm. 3. salomon miał w tamtym sezonie fajną serią X-RACE. Raczej proponuję nowe, mogą być z poprzednich sezonów, będzie taniej, a technologia aż tak bardzo nie poszła do przodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 A może Progressory? Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 A może Progressory? Popieram pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pleasure Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Dynastar Powertrack 84 Fluid - rozważ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi