Gość Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Śniegu mają dużo ,ludzi średnio,wybieram się w czwartek rano...No dziś z tymi ludźmi to... :wink: ale chyba odwiedzę może nawet jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Czy ktoś w ostatnich dniach miał okazję jeździć w Szczyrbskim Plesie ? Mam zamiar się tam wybrać w następnym tygodniu, podobno warun jest konkret. Przeraża mnie ilość ludzi na polskich stokach... @Iski widzę, że dzisiaj tam śmigasz. Dwa słowa opisu byłyby na wagę złota :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Czy ktoś w ostatnich dniach miał okazję jeździć w Szczyrbskim Plesie ? Masz krótko z wczoraj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/20855-Strbske-Pleso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Jedzie ktoś jutro na Rohaće? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz_sul Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 rohace Byłem dzisiaj. Ludzi mało ale po 2 godzinach "wyszedł" lód i jeździło się ciężko tzn. nie miałem ze sobą łyżew:laughing: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 Czy ktoś w ostatnich dniach miał okazję jeździć w Szczyrbskim Plesie ? Mam zamiar się tam wybrać w następnym tygodniu, podobno warun jest konkret. Przeraża mnie ilość ludzi na polskich stokach... @Iski widzę, że dzisiaj tam śmigasz. Dwa słowa opisu byłyby na wagę złota :laughing: Przerzuciłem się na Słotwiny Azoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luqasz Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 06.01.2016 Bachledova Jazda od 11 do 14 -warunki dobre, kolejki do wyciągów na ok 2-5 min. 07.01.2016 Tatrzańska Łomnic Jazda od 9 do 14 - warunki na początku dobre, z upływem czasu coraz więcej ludzi i kamieni na stoku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Jakby ktoś miał ochotę pobawić się na stoku z ilością ludzi równą 0 i bez kolejki do kanapy to zachęcam do odwiedzenia ośrodka Ski Vitanova.Warunki na obecny czas BDB- choć jak wyjeżdzałem to zaczęło padać wiec będą BDBStok szybki, zmrożony beton, jednak bez placków lodowych czy przetarć, brak minerałów jedynie lodowe kamyki z armatek.Ceny dość korzystne - 4h 14euroA wieczorem na termy Oravice 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Cześć Dzisiejszy miły dzionek dla odmiany spędziliźmy na Słowacji w ośrodku-Ski Oravice http://www.meanderskipark.com/index.php http://www.aquaparkoravice.sk/ W planach były Rohace..ale odkąd wybudowali nowe krzesło,w weekendy strach tam jeździć...takie tłumy ludzi:eek: A więc w drodze na Rohace zostaliśmy w Oravicy..Lubię to miejsce,mimo że narciarsko dość słabe, da się nieźle pojeździć i ma swoje zalety; nigdy nie ma kolejek,szybkie podgrzewane krzesło...i...baseny termalne obok. Niewiele jest miejsc w Europie,gdzie po nartach leżąc sobie w gorących żródełkach z bąbelkami :biggrin:można oglądać na żywo jeżdżących narciarzy. Mają łączone skipasy z pobytem w termach..całe 29,50E Warunki dzisiaj późnowiosenne-taki kwiecień..na dole 13 stopni na plusie,a na dodatek mocno wiało. Śnieg tylko na trasie,biorąc pod uwagę pogodę warunki na stoku całkiem dobre. W oddali Babia 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 (edytowane) RohacePrzy dzisiejszej pogodzie Rohace to dziś jedyny i jak się okazało słuszny wybór.Wyjazd o 5.30 przy błyskawicach, gradzie i silnym wietrze. Po drodze pada wszystko co możliwe, ślizgawka.Na miejscu jesteśmy 8.30. I akurat rozpętuje się śnieżyca. Ale o dziwo, po 10 minutach (w czasie wizyty w miejscu odosobnienia) spokój, 0 wiatru.Trochę niskich chmur, ale z czasem przechodzą. W ciągu dnia jedynie parę większych porywów. Temperatura na dole ok.-1 -., góra -5.Na stoku kilka cm świeżego puchu Z biegiem dnia wychodzi lód, pojawiają się muldy ale generalnie nie są przerażająco wielkie. Większych minerałów nie stwierdzono.Jazda raczej na bieżąco, jedynie 2-3 razy kolejka na kilka minut.Łącznie przez 7 godzin ok 110 km jazdy non stop (wg Endomondo). W mojej subiektywnej opinii warunki na mocne 4, 4+. Wyjazd zdecydowanie udany:smile:Powrót już przy spokojnej pogodzie i czarnych drogach, jedynie przy granicy w okolicach, Korbielowa trochę ślizgawki.PS.W męskiej toalecie uwaga na środkową kabinę, zacina się klamka. Stracone 10 min :sorrow: Edytowane 31 Styczeń 2016 przez m-ski 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marta88 Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 JAk warunki na Chopoku? MOże ktoś poleci jakieś miejsca noclegowe niedaleko Ośrodka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Mogę polecić hotel Bystrina (tanio), ale nie wiem czy mają wolne miejsca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marta88 Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Mogę polecić hotel Bystrina (tanio), ale nie wiem czy mają wolne miejsca niestety nie mają już wolnych miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Łącznie przez 7 godzin ok 110 km jazdy non stop (wg Endomondo). 110km w 1 dzień ??? ---------------------------- Chopok opisałem w temacie " Warunki na Chopoku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 110km w 1 dzień ??? Razem z wyciągami :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 OK tak myślałem. Nie korzystam więc zapytałem. Wolę ski trackera liczy na dół i w górę osobno:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 110km w 1 dzień ??? Licząc samą jazdę w dół, to przy pewnych warunkach, jest to wykonalne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Licząc samą jazdę w dół, to przy pewnych warunkach, jest to wykonalne :wink: Jasne... a świstak siedzi i zawija w sreberka! na Chopoku... 110 w jeden dzień :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Jasne... a świstak siedzi i zawija w sreberka! na Chopoku... 110 w jeden dzień :applause: Pisałem, że przy pewnych warunkach (odpowiednie wyciągi, trasy, warunki, obludzenie, itp.). Czyli Chopok z definicji oczywiście odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Myślałem że w pewnych warunkach na Chopoku...Bo tam to raczej nie realne. Zresztą najlepszy w zeszłym sezonie wg. skiline (nazwisko nieważne) wyjeździł 92km ale sam zobacz to ekg :eek: czy to realne i normalne? :stupid: PS. chyba musiało mu się w głowie zakręcić :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Myślałem że w pewnych warunkach na Chopoku... Bo tam to raczej nie realne. Zresztą najlepszy w zeszłym sezonie wg. skiline (nazwisko nieważne) wyjeździł 92km ale sam zobacz to ekg :eek: czy to realne i normalne? :stupid: Jazda w kółko, na krechę po tym lodowisku (chyba że były warunki...)? Normalne na pewno nie :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Dzisiaj stoi cała północ na Chopoku. Za to na południu jeździ wszystko. To jest właśnie Chopek... Tylko jak się dostać na południe : Strbskie jeździ a na Łomnicy jeździ tylko dół. Oby te wiatry się jak najszybciej skończyły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Jutro otwierają Lomnicke Sedlo! Na "czarnulce" jest 150cm śniegu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Leitner zaczynasz mnie przerażać! jeszcze ludzie uwierzą i przyjadą! Na Słowacji jest totalna porażka pogodowa a ty o otwieraniu nartostrad :stupid: Obecnie leje :sorrow: a trasy zamieniają się we free rade! Dziś na dole ulewa a na szczycie Chopoka śnieg ale widoczność na 20m!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 ..."a trasy zamieniają się we free rade!.." Co to Dokładnie jest Jasiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi