keisyzrk Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 W związku z planami spędzenia większości nadchodzącego sezonu na słowackich stokach, stanąłem przed pewnym problemem... ubezpieczenie. Do tej pory nie było problemu: tygodniowy wypad w alpy był równoznaczny z wykupem tygodniowego ubezpieczenia i tyle w temacie.Teraz karnet sezonowy i nieregularne wypady od grudnia do kwietnia (pewnie około 20-30 dni, reszta w rodzimych SN). Pytanie do Forumowiczów, którzy planują, albo zrealizowali podobny scenariusz: jak ogarneliście ten temat od strony ubezpieczenia? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kttosiek Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 jak ogarneliście ten temat od strony ubezpieczenia? : Ja na przykład tak: https://sport.iexpert.pl/wyczynowcy-i-kluby/ubezpieczenie-polskiego-zwiazku-alpinizmu/ Ale jeśli chodzi o koszty samej akcji ratowniczej to na trasie "usługę" masz wliczoną w karnet a poza trasą można wykupić ubezpieczenie na poszczególne dni lub cały sezon w ośrodku. A reszta (odpukać) słowacka publiczna służba zdrowia w ramach EKUZ :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Ja na przykład tak: https://sport.iexpert.pl/wyczynowcy-i-kluby/ubezpieczenie-polskiego-zwiazku-alpinizmu/ Dzięki za linka. Sporo osób również zapisuje się do austriackiego "pttk" (szukać pod hasłem: alpenverein), w ramach którego jest podobne ubezpieczenie do tego powyżej. Składka roczna obecnie wynosi chyba 300PLN. Trzeba by sprawdzić szczegóły, ale wydaje się że polski wariant jest nieco tańszy i część kwot ma niższych. I dla mnie lepiej wygląda "ideologicznie" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi