Kawior Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Oficjalnie sezon narciarski 2015/16 otwarlismy na Stubai-u. Decyzja piatek 25-go, wyjazd sobota rano, na nartkach juz w niedzielę rano. Wyjazd na prognozę po pierwszym większym opadzie śniegu (40 cm). I wszystko jak najbardziej zagrało, 3 dniowa lampa umilila pierwsze w tym sezonie szusowania. Parking to jeden wielki płac budowy, do dyspozycji sa tylko 2 górne platformy no i oczywiście ta pod kolejka przy rzeczce. Ciekawe jak sobie poradzą z autami, chyba ze do sezonu cos tam uprzątną. Buduja nowa kolejkę bezpośrednio z parkingów, niezły widok jak budują drogę (pewnie nowa nartostradę) ktora leci bezpośrednio pod obecna gondola na Eisgrat. Otwarcie juz w październiku przyszłego roku.Warun wyśmienity na stokach, delikatny problem przed samym dojazdem do 2 osobowej kolejki na Wildspitz i końcówka 7a przy zjeździe z Rotadl do stacji Eisgrat. Niestety z powodu tych dwóch miejsc nartki trzeba bedzie delikatnie wypełnić (male kamyczki). Podejrzewam ze następny większy opad sprawę załatwi, lub nawioza braki. Oczywiście czynne tylko kotwice Eisgrat, Daunferner i gondola na Schaufelspitze.Zaskoczeniem były darmowe skipassy dla 3 dzieci do lat dziesięciu pomimo ze byłem sam z nimi jako osoba dorosła. Myślałem ze dzieciaki do 10 lat maja za darmo, ale tylko przy pełnopłatnej osobie dorosłej w relacji 1:1. Miłe zaskoczenie.Na stokach tylko kluby i kadry wszelkiej nacji, generalnie pusto. Mozna wiele podglądać i sie nauczyć. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Pare fotek z dzisiejszego Stubaia. Cały dzień lampa. Trasy niebieskie ok, na czerwonych muldy i w niektórych miejscach prześwitują minerały. Jutro wstawię więcej fotek Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Zimo przychodź! :biggrin: Na dniach ma się zrobić trochę zimniej. Oby dopadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Mogłoby do piątku dopadać z 50 cm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabios Napisano 12 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2015 Na Hintertuxie podobnie. Pełna lampa, żadnej chmurki ! Od soboty ma zacząć popadywać i mrozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 15 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2015 Miałem wysłać więcej fotek ale telefon upadł mi w śnieg i padł. W poniedziałek oddam do serwisu i może uda się chociaż odzyskać zdjecia. Ogólnie do piątku była super pogoda. Za Gamsgarten w okolicy tras nr 9 i 7 pomimo słońca codziennie wiało dość mocno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 15 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2015 Miałem wysłać więcej fotek ale telefon upadł mi w śnieg i padł. W poniedziałek oddam do serwisu i może uda się chociaż odzyskać zdjecia. Ogólnie do piątku była super pogoda. Za Gamsgarten w okolicy tras nr 9 i 7 pomimo słońca codziennie wiało dość mocno. Pozdrawiam Witam-chyba na dwóch różnych lodowcach byliśmy,Ja prawie cały tydzień tam byłem i na 9 mieliśmy tyczki od rana do 15,słońce było na pewno ale wiatru na pewno nie. W samych gumach i lekkim softshelu śmigaliśmy od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 19 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Ja również na 9 na tyczkach śmigałem (rozstawione obok reprezentacji Polski w snowboardzie) od poniedziałku do piątku i codziennie wiało, słońce było piękne cały czas ale wiatr dawał mi się we znaki. Dla mnie to był spory wiatr. Moze jesteś przyzwyczajony i tak nie odzczuwasz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi