Bumer Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 53 minuty temu, paolomario napisał: Ja nie wiem jak tam było kiedyś, więc trudno mi porównywać. Przedwczoraj zaliczyłem z 20+/- zjazdów, było całkiem fajnie, ale po pewnym czasie trochę nudno. Na stacji obok bardziej mi się podobało, zwłaszcza trasa po lewej stronie krzesła (patrząc od dołu). Nie sądzę aby coś zmieniali. Obserwowałem kamery w czasie robót. Stok zawsze był zielony, porośnięty trawą. Znaczy się nie przemieszczania mas ziemnych. Co się zaś tyczy jak było kiedyś a jak jest teraz, to powiem. Kiedyś sam start na gorze był stromszy, tak samo jak i w środkowej części stoku. Jakieś 15 lat temu trochę te stromszy części wylagodzili. Tak samo z końcówką trasy, wydaje mi się, że przy tej nowej kanapie nieco ja zniwelowali i wylagodzili. Niedługo sprawdzę. Jakby kto nie wiedział pisze o Słotwiny Arena, dawne Azoty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Tym czasem na Kasprowym: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julietta Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Witam! Za tydzień wybieramy się ze znajomymi w okolice Zakopanego i chcemy spróbować swoich sił w nartach biegowych. Czy polecicie mi jakąś w miarę dobrze przygotowaną trasę dla początkujących? Chodzi mi o to, żeby nie było tylko samych ostrych podjazdów - coś takiego w miarę lajtowego na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Prawdziwa zima zawitała też w Świętokrzyskie Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Znajomi zaczynali swoją przygodę z takimi nartami gdzieś w okolicach skoczni (z instruktorem). Byli mega zadowoleni. Jak spotkam to podpytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 42 minuty temu, julietta napisał: Witam! Za tydzień wybieramy się ze znajomymi w okolice Zakopanego i chcemy spróbować swoich sił w nartach biegowych. Czy polecicie mi jakąś w miarę dobrze przygotowaną trasę dla początkujących? Chodzi mi o to, żeby nie było tylko samych ostrych podjazdów - coś takiego w miarę lajtowego na początek Zobacz we wsi Kościelisko na Chotarzu kilka km na zach. od Zakopanego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 (edytowane) 45 minutes ago, julietta said: Witam! Za tydzień wybieramy się ze znajomymi w okolice Zakopanego i chcemy spróbować swoich sił w nartach biegowych. Czy polecicie mi jakąś w miarę dobrze przygotowaną trasę dla początkujących? Chodzi mi o to, żeby nie było tylko samych ostrych podjazdów - coś takiego w miarę lajtowego na początek http://biegowkipodtatrami.pl/bialka-tatrzanska-trasa-biegowa-na-kotelnicy-bialczanskiej/ http://bialkatatrzanska.pl/oferta-zimowa-osrodka/trasy-biegowe a tutaj znajdziesz więcej w okoklicy: http://biegowkipodtatrami.pl/trasy/trasy-biegowe/# Edytowane 5 Styczeń 2017 przez Plywak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 16 godzin temu, ptk89 napisał: Na miejscu widać jakieś efekty ratrakowania czy śnieżenia tras 1 i 5? Jeśli leży ugorem i nikt z obsługi nie dba o te trasy to wiadomo, że nie zamierzają otworzyć. Jak pracują tam armatki to wiadomo przynajmniej, że plany otwarcia są w głowach włodarzy. @leitner nie wyciągniesz od TMR więcej informacji apropos dalszych planów dla tras 1 i 5? Jutro mój braciszek ogarnie Czyrną, co hula, co się da przejechać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 @ptk89 Niedługo może zostać otwarta trasa 1 do Czyrnej. Jako, że naśnieżanie tam jest słabe, warunki nie będą dobre. Bieńkula potrzebuje dużo więcej śniegu (spore nachylenie i kamienie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Ze specjalną dedykacją dla leitner'a z miejsca gdzie dawno nikogo nie było. Tadaaaa...Słotwiny Miały być dolne, ale ze względu na wiatr wybraliśmy Arenę i ich krytą kanapę Było bardzo fajnie, z 10/15 cm świeżego śniegu. Pod spodem twardo. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 2 godziny temu, mifilim napisał: Prawdziwa zima zawitała też w Świętokrzyskie Dzisiaj - 6 plus wiatr co daje poczucie jakieś - 18. Ale co tam... Było warto. Uprzedzając pytania niektórych pól kalafiorów i odsypów nie zarejestrowałem 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 18 hours ago, jodek1 said: patrząc na powtarzalność wyników z aplikacji nagranie nie jest potrzebne ostatnio się przejechałem troszkę ponad 90 kmh, zmierzone czymś na kształt fotokomórki i mam pewne wrażenia na ten temat, chciałbym zobaczyć jak to wygląda w przypadku innych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 ostatnio się przejechałem troszkę ponad 90 kmh, zmierzone czymś na kształt fotokomórki i mam pewne wrażenia na ten temat, chciałbym zobaczyć jak to wygląda w przypadku innych osób [emoji3] Wyglada fajnie [emoji1] Jedak kazdy nawet niewinnie wygladajacy upadek przy takiej lub wiekszej predkosci to niestety duzy problem ... Ja wlasnie 3tydzien jade ale na ketonalu w dzien i tramalu w nocy...po upadku ....jednak juz za tydzien w sobote planuje jedniodniowke na jaworzynie -moze uda sie pozyczyc kamerke i cos nagram [emoji6] Wysłane z mojego myPhone Q-Smart LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luce Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Dziś wybór padł na Szczyrk. Najpierw miał być COS, ale jak przeczytałem że górna kolej nie pracuję to pojechałem kawałek dalej do SONu. Generalnie na początku warunki trudne, ale głównie ze względu na bardzo silny opad śniegu, wiatr i mgłę na szczycie. Po 12 przestało padać i za chmur nieśmiało zaczęło wyglądać słonko:). Na trasach mnóstwo świeżego śniegu, jedyne przetarcia i kamienie jakie spotkałem to na trasie 4 do Soliska. Jeździłem po stronie soliska i było bardzo fajnie mimo luźnego śniegu. Przez chwilę miałem nadzieję że ratrakują, bo minąłem 2 ratraki jak jechały na Małe Skrzyczne, ale musiał być to tylko jakiś przejazd techniczny, bo trasy całej nie wyratrakowali, ale po ich śladzie zjeżdżało się super:) Śniegu jest na prawdę dużo, można było zjechać na nartach do parkingu w czyrnej :). Jak to wszystko dziś wyratrakują, bo jutro zapowiadają się bardzo dobre warunki. Jeśli chodzi o Bieńkule to jeden z orczykowych współtowarzyszy mówił że jechał tamtędy i powiedział że było super, śniegu po kolana, a ubaw po pachy Że nie trzeba zjeżdżać do lasu żeby w puchu pojeździć. Wyjazd bardzo udany. A jutro pewnie będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam Luce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Właśnie zrobiłem szybki przegląd sytuacji na kilku potencjalnie interesujących mnie stokach i zaskoczył mnie Czarny Groń - nie spodziewałem się tam aż takiego mrowiska: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dziś SON - zgodnie z planem, choć przez ten korek chcieliśmy zawrócić[emoji12] Pomimo już kilku godzin otwarcia na nasze przybycie trasy nadal w dobrym stanie: trochę usypów pojawiło się miejscami, ale niewielkie, więc mało uciążliwie. Miejscami wyszło trochę niegroźnych zlodowaceń. Ogólnie trasy równe, ubite i dobrze przygotowane (szczególnie 7), niektóre chyba jednak nie ratrakowane, przynajmniej nie całe. Na 2 trafiliśmy na konkretne kalafiory, ubawiłam się[emoji16]Ilość ludzi umiarkowana, choć na początku na Solisku wyglądało nieciekawie. Potem jakoś ładne się to rozładowało. Momentami nawet słoneczko wychodziło[emoji6]Zdjęć brak, dziś nic mnie nie mogło zmusić do zdjęcia rękawiczek [emoji12]A, korek popołudniu w stronę Szczyrku nadal, jedynie odrobinę mniejszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dzisiaj ponownie padło na Skolnity i ponownie nie zawiodłem się. Na górnym parkingu zameldowałem się o 7.45 i ku mojemu zdziwieniu do bramek utworzona już była mała kolejka: Pomyślałem, że nawet tutaj, na dotychczas zazwyczaj luźnym stoku będą tłumy, ale całe szczęście nie było tak źle. Jazda cały czas praktycznie bez kolejki. Na stoku momentami, szczególnie na niebieskiej trasie było trochę ludzi, ale wszystko w rozsądnych granicach. Za to czerwona trasa prawie cały czas pusta, albo prawie pusta. Warunki bardzo dobre, choć później miejscami pojawiał się lód. Karnet miałem do 12, ale niestety ok. 11.30 wyciąg...padł - awaria prądu. Pechowo awaria dopadła mnie na kanapie, do tego prawie na peronie do wysiadania. Po kilku minutach uruchomiono napęd awaryjny i wszystkich narciarzy ściągnięto z wyciągu. Niestety przestano wpuszczać tym samym na wyciag. Wszyscy narciarze, którzy wyjechali do góry próbowali znaleźć miejsce w knajpce,ale to dosyć trudne zważywszy na jej rozmiary. Knajpka to niestety minus tego ośrodka. Choć obsługa bardzo miła, to knajpa jest zdecydowanie za mała. Szczególnie w takie zimne dni jak dzisiaj, kiedy nie ma gdzie się ogrzać. Tak wyglądał stok w czasie awarii. Niestety jest zawsze jest aż tak pusto Trzeba przyznać, że w kasie bez żadnych problemów zwracano należność za niewykorzystany skipas. Bardzo udany dzień na nartach. Skolnity stają się moją ulubioną stacją w Beskidach. A wracając do domu znowu natknąłem się na taki widok... korek od Ustronia: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 No proszę, towarzystwo zamiast do sklepów (bo zamknięte) ruszyło na narty, ja dzisiaj pierwszy raz od trzech sezonów - spacer na biegówkach. Cytat I jeszcze kilka migawek z dzisiejszych stoków z godz. 12. Na Rohacach minus 19,9 Pozdrawiam wszystkich twardzieli co dzisiaj byli na nartach. Białka Tatrzańska Szczyrk, BSA Czarna Góra, Sienna Bielsko-Biała, Dębowiec Pilsko, Hala Miziowa Słowacja, Tatry Zachodnie, Rohace Wisła, Klepki Wisła, Soszów Istebna, Złoty Groń 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dnia 5.01.2017 o 14:36, mifilim napisał: Dzisiaj - 6 plus wiatr co daje poczucie jakieś - 18. Ale co tam... Było warto. Uprzedzając pytania niektórych pól kalafiorów i odsypów nie zarejestrowałem Złośliwcze, wiem że były ekstra warunki, bo byłem Na Telegrafie Ugrzałem się i wcale nie wiało 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 @leitner dziś relacja z trochę innego regionu niż zwykle: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 A byl ktos jeszcze dzisiaj w SONie??? Asiek widze dala rade na tym mrozie smigac. A jak tam Czyrna??? - 2,3 chyba dobrze, jakies relacje z rozdziewiczonej po latach 1-ki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 dzisiaj mega zimno - ok -15 i wiatr, odczuwalna temperatura duzo nizsza. Na szczycie Pilska tym bardziej. Ja dzisiaj od 8 do 9:30 Pilsko, pozniej przeskok na Babe i Cypisek do 1430, a o 16 na 2 godziny na Solisko. W sumie 8,5h na tym mrozie kto da więcej. W Korbielowie sporo ludzi jak na ostatnie zimy, zjazd nartostrada mimo ze zamknieta, mozliwy do samego dolu bez problemow. Na trasach super. W lesie tam gdzie nie wywialo jest ok 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Relacja z Roztocza i ośrodka narciarskiego BatorzSki w wątku: W relacji znajdziecie sporo zdjęć i opis tego egzotycznego narciarsko miejsca. Widok na roztoczańskie "Góry": Expat na wycieczce 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Drugi dzisiaj odwiedzony ON na Roztoczu - NartRaj w Chrzanowie. Świetne miejsce z mega klimatem! Zapraszam do relacji, obejrzenia wszystkich zdjęć i opisu w moim kąciku pod linkiem: Trasa przy karczmie: Roztoczńsko, narciarski widok z Chrzanowa: Najdłuższy wariant zjazdu jest zarazem najwęższym: Zapraszam raz jeszcze do pełnej relacji. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 3 godziny temu, kmarcin napisał: Złośliwcze, wiem że były ekstra warunki, bo byłem Na Telegrafie Ugrzałem się i wcale nie wiało a kto to taki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi