christof Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 hej! Ja dziś trochę przyspałem do Korbielowa czy Szczyrku juz mi sie nie chcialo zbierac i postanowiłem sprawdzić Żar skoro go otwarli. Bylem tam kiedyś i generalnie nie podoba mi sie system 2 wagoników ale postanowiłem dać mu druga szanse. Niestety nie udało sie ale nie z powodu wagonikow... na Żarze dzis byly zawody regionalne PZN wiec.... się zapisałem bo nigdy nie jeździłem na tyczkach a tu proszę okazja."Stracilem" cały czas na czekanie na start itp rzeczy z tym związane. Zyskałem to ze udało mi się zaliczyć minimum heh. Fajna zabawa na pewno będę szukał jeszcze możliwości jeżdżenia na tyczkach. Warunki sniegowe baaaardzo fajne trasa super przygotowana, równa i twarda bez oblodzen, piekne widoki i malo ludzi zaliczam na plus. Na minus dziwny parking bez cennika potem okazalo sie ze musze zaplacic 11 pln wrzuciwszy 12 reszty nie dostałem. Nie chodzi mi o 1 zeta lecz o brak informacji o cenie oraz o tym, ze automat nie oddaje reszty. (no chyba ze to tylko mi nie oddal.) Podsumowujac malo dzis bylo jazdy ale dzien bardzo fajny 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 14 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Jeśli z Bieszczad widać Tatry, to tym bardziej można z Beskidów zobaczyć Sudety... Zdjęcie zrobione z bardzo dużym zoomem! Pierwsze na tym kierunku są Góry Opawskie i Biskupia Kopa. Ale ta jest zarośnięta i dość niska... Następny jest właśnie Masyw Śnieżnika (nie mylić ze Śnieżka - to dwie różne góry, mocno oddalone od siebie!). Jak "wyciągnę" zdjęcie, postaram się wyjaśnić zagadkę. Hej Johnny,przy tak super warunkach pogodowych udało Ci się ustrzelić Sudety Wschodnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 18 godzin temu, Plywak napisał: Nie jest tam płasko ? Bo chodzą słuchy, że narty pod górę same jadą Trochę płasko, ale do ćwiczeń jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 4 hours ago, Annaa said: Hej Johnny,przy tak super warunkach pogodowych udało Ci się ustrzelić Sudety Wschodnie. Aniu, jesteś pewna że to nie Vysoka Hola? Popatrz jeszcze raz na symulacje, która wcześniej zalinkowalem. Ten program raczej się nie myli, chyba że ktoś źle szczyty opisał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Siglany w Wiśle nie zawodzą. Dzisiaj służbowo znowu przygnało mnie w okolice Wisły. Przezornie zabrałem na pakę narty i pozostałe przydatne szpeje. Będąc już po przymusowych zajęciach przyszedł czas na chwilę relaksu. Na prawdę nie wiedziałem gdzie by tu ... . Smartofon okazał się pomocny. Najmniej ludzi na kamerkach było na Poniwcu i Siglanach. Jakoś tak samemu nie chciało mi się przez 2 godz. jeździć kanapą więc padło na Siglany (drugi już raz w tym sezonie i w życiu). Nie wiem jak oni to robią, ale na stoku nie było ani grama lodu. Podczas ostatnich wizyt w SON i Skolnitach lodu nie brakowało i trzeba się było mocno się pilnować. A na Siglanach taka miła odmiana. Młody człowiek w kasie poinformował mnie, że to zasługa jego taty, który ratrakuje stok, a także zeskok na skoczni w Malince. Wiem, że niewielkie nachylenie Siglan i mała ilość narciarzy pomaga w utrzymaniu stoku, ale mimo wszystko moje gratulacje za warun. W dwie godz. zjechałem 29 razy i uwierzcie mi nie znudziłem ani trochę. Na tak szerokim i pustym stoku można było wyczyniać co dusza zapragnęła 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 My dzisiaj Jaworzyna. Ze względu na zaplanowany trening zaczęliśmy dość późno (po 11:00). Karnet 4 godziny - 90 PLN (w jego cenę wliczona bezzwrotna kaucja 15 PLN). Warunki dobre. Gorsze niż w Tyliczu i na Słotwinach. Zapewne ze względu na słuszne nachylenie tras. Miejscami twardo, miejscami śnieg o konsystencji cukru (nie lubię). Ja tłukłem głównie 2 i 2a (2a nie tłukłem, ślizgałem się, nachylenie jak na czarnej w Jurgowie). Od południa mgła z dolin zaczęła obejmować całą Jaworzynę, zrobiło się nieprzyjemnie zimo. Narciarsko wyjazd jak najbardziej ok! Trening bardzo fajny, nowe doświadczenie w kolekcji. Pozostaje pytanie czy ta góra warta jest tak wysokich cen ? Może ze względu na widoki ? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 42 minuty temu, mysiauek napisał: Aniu, jesteś pewna że to nie Vysoka Hola? Popatrz jeszcze raz na symulacje, która wcześniej zalinkowalem. Ten program raczej się nie myli, chyba że ktoś źle szczyty opisał. Racja.To Masyw Pradziada i Wysokiej Holi(Wysoki Jesionik). Pradziada dobrze rozpoznać po wieży przekaźnikowej. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 UWAGA.Od 05 do 08.01.2017. duży mróz . Trzymajmy się ciepło.http://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk http://www.wetteronline.de/wetter/kasprowy-wierch 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 (edytowane) 3 godziny temu, mysiauek napisał: Aniu, jesteś pewna że to nie Vysoka Hola? Popatrz jeszcze raz na symulacje, która wcześniej zalinkowalem. Ten program raczej się nie myli, chyba że ktoś źle szczyty opisał. Jak na moje oko nie moze byc tu widac masywu Snieznika,poniewaz bedzie on schowany za ta widoczna tu gran,ktora ma ok.1400,wiec nie moze byc widac Moze gdzies na dalekich obserwacjach ktos znajdzie gdzies podobne ujecie aaa,i moze by ten zagadkowy watek przeniesc w inne m-ce bo sie maly smietnik robi Edytowane 2 Styczeń 2017 przez Baartos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 No i żal poślady ściska, że ostatni raz dzisiaj diechy przyszło założyć w Krynicy Zanim ruszyliśmy w drogę na Zachód zatrzymaliśmy się znowu na Słotwinach. Ja wybrałem Arenę, dziewczyny kompleks obok, bo uznały, że tam za stromo. Na stronie rano stało, że tylko dwie główne czerwone trasy są otwarte (1 i 3), ale i niebieska-spacerowo-widokowa 2a była przejezdna więc szkoda, że musieliśmy wybrać różne warianty . Zwłaszcza, że ta kanapa przypadłaby moim laskom do gustu Stok fajny, przygotowany dobrze, ludzi niewielu, można było i cisnąć na dół i ciąć od boku do boku Mroźno. Słońce czasami próbowało przebić się przez chmury, ale z mizernym skutkiem. Skutkowało to kompletnym brakiem kontrastów na stoku i było powodem kilku fajnych zaskoczeń - kolejne ciekawe doświadczenie . Nic, urlop jak najbardziej udany. Będę miał teraz dylemat, czy odwiedzając Polskę próbować kolejne nowe stoki, czy wracać na Jaworzynę i okolice W lutym Grandvalira Jadąc w kierunku Zgorzelca współczułem tym, co utknęli na Zakopiance, a potem sam sobie, bo jak zaczęli wjeżdżać na A4 a jeszcze nadeszła jakaś śnieżyca, to pod Krakowem utknęliśmy na dobre 2 godziny @FerraEnzo, Maciek, mi wydawało się, że 1 czy 6 na Jaworzynie bardziej strome są niż 2a. Może to tak z dołu wyglądało. Fajnie, że te odcinki obsługują kanapy. A cukier zaczęli dostarczać tak pod wieczór dnia poprzedniego 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Na Jaworzynie najbardziej stroma trasa to 5. Kilka lat temu trochę ja wyrownano w górnym odcinku bo była jeszcze trudniejsza. To samo zrobili z trasą nr 1. Końcowy odcinek niwelowano chyba ze dwa razy, albo i więcej, aby był bardziej przyjazny narciarzom. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Kilka fotek z Czantori, warunki dobre i bardzo dobre, ludzi niewiele a ja dziś skiturowo :-)Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 24 minuty temu, Mati1981 napisał: a ja dziś skiturowo Widzę, że się wkręciłeś... Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Ale się szykują warunki na ski tury. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Nie rozumiem. Staram się ale nie rozumiem. W Białce nie za bardzo jest gdzie zaparkować a tymczasem w Jurgowie może że 30 ludzi naraz na stoku, który o 15.30 jest ròwniutki jak stół. To samo na Grapie i w Kozieńcu. Czym ciaśniej tym przyjemniej czy jak???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 53 minuty temu, arnoldd napisał: Czym ciaśniej tym przyjemniej czy jak???? W kupie cieplej a poza tym myślę, że to przez te ,, wypasione" kanapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 1 godzinę temu, arnoldd napisał: Nie rozumiem. Staram się ale nie rozumiem. W Białce nie za bardzo jest gdzie zaparkować a tymczasem w Jurgowie może że 30 ludzi naraz na stoku, który o 15.30 jest ròwniutki jak stół. To samo na Grapie i w Kozieńcu. Czym ciaśniej tym przyjemniej czy jak???? Nie wiem jak Grapa czy Kozieniec ale mi np. Jurgów nie podchodzi. Nie wiem co tam jest nie tak - po prostu nie lubie tego stoku, znajomi mają podobne zdanie. Może to przez fakt płaskiego początku, łubudu i już na dole itd. Przed sezonem też często wybierałem Białkę a nie Jurgów, w sezonie gdy dużo ludzi wolę Bachledową. Może w tym tkwi problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 (edytowane) Z małym poślizgiem - wieczorne jeżdżenie na Skolnitym w Wiśle. Warun - puchar świata - także pewnie dlatego na Skolnitym w piątkowy wieczór trenowało kilka osób, które mają w sumie: - 15 medali Mistrzostw Polski seniorów (w tym aż 12 złotych) - dwa tytuły Mistrza Polski Amatorów - kilka medali Akademickich Mistrzostw Polski Przypadek? Nie sądzę Trasa czerwona spełnia wszystkie warunki trasy na Puchar Świata kobiet, więc nie dziwię się, ze jest oblegana Wreszcie udało się ją uruchomić i jest dobrze. No i najwazniejsze - na Skolnitym jak zwykle niewiele ludzi. Edytowane 3 Styczeń 2017 przez ROCH 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Dnia 2.01.2017 o 19:17, mysiauek napisał: Aniu, jesteś pewna że to nie Vysoka Hola? Popatrz jeszcze raz na symulacje, która wcześniej zalinkowalem. Ten program raczej się nie myli, chyba że ktoś źle szczyty opisał. No znalazlem http://www.dalekieobserwacje.eu/pradziad-ze-skrzycznego/ Dodatkowo wrzucam jeszcze fote spod Pradziada w strone Snieznika : takze juz chyba watpliwosci niema co widac na zblizeniu Johnego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 15 minut temu, Baartos napisał: takze juz chyba watpliwosci niema co widac na zblizeniu Johnego Nie ma wątpliwości.Widać Pradziada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 7 minut temu, Annaa napisał: Nie ma wątpliwości.Widać Pradziada. i Vysoka Hole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 1 minutę temu, Baartos napisał: i Vysoka Hole TAK. To Wysoki Jesionik. Masyw Pradziada i Wysokiej Holi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Moje zdjęcie zrobione ze Śnieżnika -To Pradziad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 16 hours ago, Bumer said: Na Jaworzynie najbardziej stroma trasa to 5. Kilka lat temu trochę ja wyrownano w górnym odcinku bo była jeszcze trudniejsza. To samo zrobili z trasą nr 1. Końcowy odcinek niwelowano chyba ze dwa razy, albo i więcej, aby był bardziej przyjazny narciarzom. No na mapkach ta 5 oznaczona jest jako czarna. Pierwszego dnia naszej tam wyprawy to była zamknięta, a kolejnego dopiero pod koniec zobaczyłem, że lina od wyciągu się kręci. Ale nie podchodziłem nawet bo ja jeszcze za cienki bolek jestem na czarne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 15 godzin temu, arnoldd napisał: Nie rozumiem. Staram się ale nie rozumiem. W Białce nie za bardzo jest gdzie zaparkować a tymczasem w Jurgowie może że 30 ludzi naraz na stoku, który o 15.30 jest ròwniutki jak stół. To samo na Grapie i w Kozieńcu. Czym ciaśniej tym przyjemniej czy jak???? Duża część osób zamiast jechać na narty to jedzie powozić się wyciągami i co najwyżej zjechać do nich nędznymi trasami... a Białka jest do tego idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi